AK Parti'den önemli uyarı: Risk almayan yöneticilerden kurtulacağız

Parti yöneticileri, sık sık bir araya geldikleri teşkilatlara “Küçük hesaplarla kaybedecek zaman yok. Risk almayan yöneticilerden kurtulacağız. Lider ve tabanda problem yok, ara kadrolarda yorulma var” mesajını veriyor.

Haberler 13.01.2020 - 14:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti, 7inci Büyük Olaan Kongre sürecinde delege seçimlerini tamamlayarak belde kongrelerini yapmaya balarken, ocak aynn son haftasnda da ilçe kongrelerini balatmay hedefliyor. Yl sonuna kadar il kongrelerinin tamamlanmas ve Aralk 2020 veya 2021in banda da büyük kongrenin yaplmas beklenirken, AK Parti kurmaylar sk sk bir araya geldikleri tekilatlara önemli uyarlarda bulunuyor. Tekilatlara verilen mesajlarda, tüm yükün Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana yüklenmesi alkanlndan vazgeçilmesi istenirken, u görüler dile getiriliyor: Bugünkü ortama baktmzda, ran, Suriye, Irak, Libya gibi büyük krizlerle urarken, tekilatlarn üstlenmesi gereken sorumluluklarn Cumhurbakannn srtna yüklenmemesi lazm. Her eyi ondan beklemek doru deil. Yeni dönemde, önce kendi obamz temizleyeceiz. Cumhurbakannn yükünü almayan tekilat anlayna, kolaya kaçarak, Cumhurbakannn srtndan geçinme devrine son verilecek.

ARA KADROLARDA YAVALAMA VAR

AK Partinin 17 yllk iktidarnda, tekilatlarn ruhunda bir yorulma ve daralma var. Bu doal bir süreçtir ama bunu amak için yeni hikye lazm. Baz tekilat yöneticilerimize baktmzda Beni Erdoan atad anlay ile hareket ediyor. Bazlarnn bir Erdoan olma hayali var. Bu doru deil. Oysa ki, abilik yapan il bakanlarna veya tekilat yöneticilerine ihtiyaç var. O makama geldii zaman kimliini, kiiliini kaybetme süreçleri oluyor zaman zaman. Bunu aabiliriz. Ufak hesaplarla, kavgalarla, dedikodularla kaybedecek zamanmz olamaz.

Toplumda hlen en beenilen lider Cumhurbakan Erdoan. Lider çok kuvvetli, halk çok güveniyor. Ama aradaki kadrolarda sanki bir yavalama var. Bunun acilen telafisi gerekiyor. Kongreler bunun için bir imkndr. Bu ülkenin ar gündemi var. Sadece Erdoann üzerine yük bindiren, risk almayan, i yapmayan yöneticilerden acilen kurtulmamz lazm.

Cumhurbakan Erdoann yakndan takip ettii kadn ve gençlik kollar tekilat yönetimlerinde ise büyük oranda deiim yaanaca belirtiliyor. AK Parti tüzüüne göre 30 yan aanlar gençlik kollarnda görev alamyor. Bu kapsamda, 50 civarndaki il gençlik kolu bakannn Ya haddinden deiecei ifade edildi.

Ana Sayfaya Git