AK Parti'den son dakika açıklaması

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, KHK'nın tartışılan maddesi hakkında konuştu. Mahir Ünal düzenlemenin sadece 15 Temmuz ve 16 temmuz günlerini kapsadığını söyledi.

Haberler 26.12.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, parti genel merkezinde düzenlenen basn toplantsnda konutu. Dün yaymlanan 696 sayl KHKdaki sivillere ceza muafiyetine ilikin düzenlemeye getirilen eletirilere ilikin konuan Ünal, Bu düzenleme 15-7-2016da gerçekletirilen darbe teebbüsü, yani sadece o gece ve 16 Temmuz sabah ile ilgili. 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz gününü ifade etmektedir. açklamasnda bulundu. te Ünaln açklamasnn satr balar:

- Uyum yasalar ile ilgili 5 komisyon oluturulduunu dile getirdi.

- Mali disiplini olan, ufku olan bütçeler olmasdr. Bu yönü ile de ayn zamanda 2023 hedefine Türkiyeyi tayan bütçeler olmas açsndan son derece önemli bütçelerdir.

YEN KHKDA SVLLERE CEZA MUAFYET TARTIMASI

SORU: KHKlarda dikkat çeken bir madde var. 121nci madde. O da tartma konusu balatt. Darbe ve olas terör olayna kar direnen kiilere dokunulmazlk hakk tannyor. Hiçbir ekilde hukuki sorumluluk alnmayaca söyleniyor. Kar taraf tutuklama, gözaltna alma ya da etkisi hale getirmek derken çerçeve nedir?

15- 16 TEMUUZ SONRASINI KAPSAMIYOR

CEVAP: Bu düzenleme, 15 Temmuz 2016da gerçekletirilen darbe teebbüsü yani sadece o gece ve o gecenin devam niteliindeki 16 Temmuz sabah ile ilgili. Darbe teebbüsü ve terör eylemleriyle bunlarn devam niteliindeki eylemlerin bastrlmas ibaresi, 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz gününü ifade etmektedir. Burada yer alan terör eylemleri ibaresi de darbe teebbüsünün terör eylemi olmas hesabyla yazlan bir unsurdur. Bu ifade, daha sonra gerçekleen terör eylemlerini hiçbir ekilde kapsamamaktadr.

O gece ve o gecenin sabahnda darbe giriimine kar gösünü siper etmi, darbeyi engellemek için ülkesini çplak elleriyle tutmu o kahraman insanlarn ülkelerini canlar pahasna korumalarndan dolay onlara dönük herhangi bir hukuki sorumluluk domasn diye bu düzenleme yaplmtr. Dolaysyla buradan yola çkarak bu düzenlemenin bugüne amilmi gibi, bugünkü dier terör eylemleriyle ilgiliymi gibi gösterilmek istenmesi tamamen dezenformasyondan ibarettir.

Ayinesi itir kiinin lafa baklmaz. 16 yldan beri iktidarda olan AK Partinin 16 yldan beri bu ülke için yapt ortadadr, aldmz kararlarn ne için alnd ortadadr. Bizim bu ülkenin istikrar, dönümesi, büyümesi için 16 yldan beri yaptmz ortadadr. Dolaysyla bu yalanlar, bu tezvirat, kara propaganday yapanlarn da ne yaptklar ortadadr.

Ana Sayfaya Git