AK Parti'den teşkilata seçim talimatları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Şikayetler kayda geçirilip seçim kurullarına iletilecek" açıklaması yaptı.

Haberler 22.06.2019 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Ali hsan Yavuz partililere 23 Haziran seçimi ile ilgili uyarlar sosyal medya hesabndan paylat. Yavuz AK Partililer seçimle ilgili her an titizlikle takip edecek, ikayetler kayda geçirilip seçim kurullarna iletilecek dedi.

Ali hsan Yavuz u açklamalarda bulundu:

Pazar günü (23 Haziran 2019), bütün stanbul inallah sandk banda olacak. Bu sefer, 31 Martta yaanlan usulsüzlüklerin, kanunsuzluklarn ve seçim yolsuzluklarnn söz konusu olmad bir seçim yaanmasn diliyoruz.

Biliyorsunuz ki 31 Martta yaanlanlarla ilgili;

1) YSK sorumlularla ilgili suç duyurularnda bulunulmasna karar vermiti,

2) YSK, 13 ilçe seçim kurulu müdürünün yerini deitirmiti,

3) HSK, ilgili seçim kurulu bakanlaryla ilgili inceleme izni vermiti.

Bu sefer, yani 23 Haziran günü;

1) Bütün görevlilerimiz ( sandk ve seçim kurulu görevlileri) herhangi bir usulsüzlük, kanunsuzluk ve seçim yolsuzluu olumamas açsndan olaanüstü düzeyde dikkatli davranacaklardr.

2) Sandklarda herhangi bir usulsüzlük görüldüünde derhal müdahale edilecek, müahitlerimiz,gerektiinde ilgili okulda bulunan parti hukukçumuzdan da yardm almak suretiyle,ikayetini kayda geçirip alnd belgesi alacak,ayrca durumu derhal l ve lçe SKMye de bildirecekletdir.

3) Kanunsuzluk ve yolsuzluk halinde suç duyurularmza esas tekil etmek üzere tutunak tutulacak olup hiç kimsenin yapt yolsuzluun yanna kar kalmamas açsndan, gereken admlar annda ve çok etkili bir ekilde atlm olacaktr.

Bu itibarla;

1) Bata Sandk Kurulu Bakan olmak üzere tüm sorumlularn,

2) Seçim Kurulu Bakan, müdürü ve dier seçim kurulu görevlilerinin, görevlerini adil, tarafsz ve dürüst bir ekilde yerine getirmeleri en büyük arzumuzdur.

3) AK Parti Seçim görevlilerinin ise seçimin her ann yüksek bir motivasyon ve titizlikle takip etmelerini, gerektiinde müdahale edip itirazda bulunmalarn, bu itirazlar kayda geçirmelerini ve durumdan l ve lçe SKMlerini haberdar etmelerini istiyoruz.

AK Parti olarak diyoruz ki; demokrasi kazansn, hukuk kazansn, stanbul kazansn...

stiyoruz ki stanbul, Proje nsan, Sayn Cumhurbakanmzn yol arkada Binali Yldrm Bey ile daha da gelisin ve güzellesin. Gayret bizden tevfik Allahtandr. Allah yar ve yardmcmz olsun.

Ana Sayfaya Git