AK Partiden yeni itiraz: Mazbata verilmesin

AK Parti İstanbul'da itiraz sonuçlanmadan mazbata verilmemesi için İl Seçim Kurulu'na başvurdu. AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, başvurunun ardından açıklamalarda bulundu. Şenocak yaptığı açıklamada "YSK'nin vereceği karara kadar, İstanbul'da mazbatanın düzenlenmemesini için başvurduk" dedi. Şenocak şöyle konuştu:

Haberler 17.04.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

imdi kanunun bize vermi olduu hakka dayanarak, l Seçim Kuruluna vermi olduumuz dilekçedeki sonucu belirleyene kadar, buradaki tüm sonuçlar açklanana kadar mazbatann düzenlenmemesi konusunda itirazmz gerçekletirdik. Kanunun bize tanm olduu hakk kullanarak böyle bir talepte bulunduk.

imdi YSKnn verecei karara kadar, stanbulda mazbatann düzenlenmemesini için bavurduk. Maltepede saym devam ediyor. Bununla alakal ne zaman bitecei tam olarak belli deil ama birleme tutanana neticeye balanma ihtimaline kar, biz de effaf ekilde yönetilebilmesi anlamnda bizim itirazmzn sonucu görülene kadar kanunun bize vermi olduu hakk da kullanma adna mazbatann bu süreç içerisinde düzenlenmemesini talep ettik.

SEçMLERN YENLENME HTMAL...

Biz itirazlarn belli aamalarn kullanarak bugüne kadar yerine getirdik. Bununla alakal da bizim oylarn tümünü saylmasn talep etmitik. Eer bu süreç içerisinde bizim ilk akam yapm olduumuz açklamaya dayanarak söylüyorum. 3 bin 870 saysndan bahsetmitik. Bizim için hiçbir ey deimedi.

Bu süreci deerlendirdiklerinde, bu süreç tam olarak deerlendirilmi olsayd tüm sandklarn saym gerçekletirilmi olsayd biz yine bu iin lehimize sonuçlanacana inanyorduk. Takdir edersiniz ki açklamalarmza bakarsanz gelinen saynn ilk gün ile son gün arasndaki deerlendirmeyi kamuoyuna brakyoruz.

OYLARIN TÜMÜ SAYILSAYDI SONUç LEHMZE OLURDU

30 binden baladklar saylar her gün deiik sloganla çktlar. Bugün 13 binli sayy konuuyoruz bugün. Biz de diyoruz ki yapm olduumuz dilekçeyle oylarn tümü saylabilmi olsayd ilk akam bizim lehimize sonuçlanm olurdu.

YSKnn takdiri o ekildeydi. Biz de kanunun vermi olduu hakk kullanyoruz. Bugün YSKya bavurumuza istinaden de bunlar gerekçe göstererek dönemin daha effaf ekilde kamuoyunun bu anlamda süreci iyi analiz edebilme anlamnda mazbatann YSKnn deerlendirmesi bitene kadar verilmemesini takdim ettik. Karar YSK ve l Seçim Kurulunundur...

Ana Sayfaya Git