AK Parti’den yeni ‘torba’: 20 maddelik teklif Meclis’te

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri de içeren 20 maddelik torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Haberler 13.04.2022 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök ve milletvekili arkadalarnn imzasyla hazrlanan 20 maddelik, Bankaclk Kanunu ile Baz Kanunlarda ve 655 Sayl Kanun Hükmünde Kararnamede Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifi Meclis Bakanlna sunuldu.

Sigorta kapsamnn geniletilmesini öngören teklifle sadece gerçek kiilere ait olup ticari ilemlere konu olmayan mevduat ve katlm fonu tutarlarnn deil resmi kurulular, kredi kurulular ve finansal kurululara ait olanlar haricindeki tüm ticari mevduat ve katlm fonunun da sigorta kapsamna dahil edilmesi amaçlanyor.

20 maddelik teklif Mecliste

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonunun idari yaplanmasndaki görev dalmnn, artan i yükünün etkin ve süreçleri hzlandracak ekilde yürütülmesini teminen kurulacak yeni daireler vastasyla deitirilmesi ve ihtiyaca binaen müdürlük saysnn artrlmas ile destek personelinin istihdamna yönelik düzenlemeler getiriliyor.

Ayrca Bankaclk Kanunu ve ilgili dier kanunlar ile devlet aleyhine açlan uluslararas davalarn takibine ilikin ilemler nedeniyle yaplan giderlerin, gerektii hallerde fon bütçesinden karlanabilmesine ilikin düzenleme yaplyor.

Ana Sayfaya Git