AK Parti'li Şahin: Ankara İl Seçim Kurulu'na yeniden müracaat edeceğiz

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Yeniden sayım işlemleri neticesinde Mehmet Özhaseki'nin oyları 1805 arttı. Tabii bu beklentilerimizi karşılamaktan uzak bir sonuç. Bu nedenle biz hukuki sürede bugün ve yarın Ankara İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na yeniden müracaatlarımızı gerçekleştireceğiz. 25 ilçemizin 25'inde yeniden il seçim kuruluna müracaatlarımızı gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Haberler 05.04.2019 - 01:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Sekreteri Fatih ahin, partisinin il bakanlnda basn toplants düzenledi. ahin, Ankarann bütün ilçelerindeki büyükehir belediye bakanl oylarnn yeniden saylmas için ilçe seçim kurullarna itiraz ettiklerini, bunun sonucunda 12 ilçede yeniden saym yapldn belirtti. Saym sonras Cumhur ttifaknn AK Partili aday Mehmet Özhasekinin oyunun 1805 arttn söyleyen Fatih ahin, Tabii bu beklentilerimizi karlamaktan uzak bir sonuç. Bu nedenle biz hukuki sürede bugün ve yarn Ankara l Seçim Kurulu Bakanlna yeniden müracaatlarmz gerçekletireceiz. Bu müracaatlarmz, ilçe seçim kurullarndaki 13 kurulun itirazmz reddi, saym yaplan 12 ilçede de taleplerimizin karlanmamas nedeniyle gerçekletireceiz. Dolaysyla 25 ilçemizin 25inde yeniden l Seçim Kuruluna müracaatlarmz gerçekletirmi olacaz. Bununla ilgili Ankara il tekilatmzdaki hukukçu arkadalarmz, hem de genel merkezde oluturulmu olan masa bununla ilgili süreçleri yakinen takip ediyor diye konutu.

YSKYA KADAR TAKPçS OLACAIZ

ahin, maddi hatalarla ilgili karlatrmal çalmalar sürdürdüklerini, amaçlarnn sandk tutanaklar ile SEçSSe giren veriler arasndaki ihtilaf ortadan kaldrmak olduuna dikkat çekti. Fatih ahin, bu maddi hatalarn her zaman giderilmesi mümkün olan hatalar olduunu belirterek, unlar söyledi:

Ankaradaki 12 bin 158 sandktaki karlatrmal çalmalarmz devam ediyor. Buradaki amacmz, zihinlerdeki bütün soru iaretlerinin ortadan kaldrlmasdr. Bütün tereddütlerin izale edilmesidir. Ankaradaki seçmenin iradesi, seçim kurullar kararlaryla, mahkeme kararlaryla tebellür ettikten sonra bize düen, ortaya çkan sonucu büyük bir hüsnükabul ile karlamak olacaktr. Bizim buradaki amacmz, hukuki süreçlerin salkl ilemesine katk salamaktr. Yarg mercilerinin verecekleri kararlar, bizim için de muteberdir. Biz Anayasann ve yasalarn sunmu olduu hak arama özgürlüü çerçevesinde bu giriimlerimizi sürdürüyoruz. l Seçim Kurulundan taleplerimizi karlayacak bir sonucun ortaya çkmamas durumunda meselenin YSKya kadar takipçisi olacaz.

ARADAK FARK 1139 AZALMI OLDU

AK Partili ahin açklamalarnn ardndan gazetecilerin sorularn yantlad. ahin, tiraz sonras Mansur Yavan oylarndaki deiiklik nasl oldu? sorusuna öyle yant verdi:

Tabii itirazlar neticesinde CHPli aday lehine de ilerleme söz konusu. CHPli adayn oylarnda da 666 oyluk art söz konusu oldu. Aradaki fark, 1139 oy lehimize azalm oldu.

Ana Sayfaya Git