AK Parti'li Aydemir: "İYİ Parti, HDP ne derse onu yapıyor"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İYİ Parti'nin, "HDP ne derse onu yaptığını" savundu.

Haberler 01.04.2022 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aydemir, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, Katara 2,5 milyon küçükba hayvan ihraç edildiini söylediini hatrlatt.

Bu sözlere ilikin Ticaret Bakanlnn son üç ayda 30 bin civarnda ihraç yapldn açkladn anmsatan Aydemir, Bu kadar olmaz. Aradaki farka bakn. El insaf. Bu, milleti hafife almaktr, insanlarn aklyla alay etmektir. Bir genel bakan bu kadar abartl, hakikatin uzanda eyler söyler mi? O yüzden inandrclklar yok. dedi.

Bir masa etrafnda toplanyorlar ama orada da samimiyet yok ifadesini kullanan Aydemir, Y Partinin, HDP ne derse onu yaptn ileri sürdü. Aydemir, Selahattin Demirta, yakn zamanda Y Partili bir isimle ilgili serzenite bulunmu, faist olmakla suçlamt. Dün, o Y Partili isim görevinden alnd. Bu ne demek? HDP size ayar veriyor, sizi yönlendiriyor demek. Bunlar milletimiz görüyor. deerlendirmesinde bulundu.

Ukraynadan göç edenlerin saysnn 4 milyonu bulduunu; Türkiyenin, bölgesinde yaanan bütün skntlarn arasnda parlayan bir yldz olduunu söyleyen Aydemir, Ukraynada yaanan dramn bitmesi için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann gayret ortaya koyduunu ifade etti.

Almanyada son 40 yln en yüksek enflasyonunun yaandn belirten Aydemir, Dünyadan ari deiliz. Dünya sknt yayor, savalardan etkileniyor, pandemiden etkilendi. Her ülkede enflasyon alm ban gidiyor. Bizde de o skntlar var. nsanlar bundan dolay muzdarip ama hakikati biliyorlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git