AK Partili belediye başkanları eğitime alınacak

AK Parti, 31 Mart'ta seçilen belediye başkanlarını Temmuz ayından itibaren eğitime alacak. 'Gönül belediyeciliği' kavramının vurgulanacağı eğitimlerde belediye başkanlarından, Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun hareket etmeleri istenecek.

Haberler 18.05.2019 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Yerel Yönetimler Bakanl, AK Partili belediye bakanlarna eitim verecek. Temmuz ayndan itibaren balayacak eitimlerde 6 ya da 7 il merkez olarak belirlenecek. Bu illerin çevresindeki belediye bakanlar buralarda toplanacak. Toplantlarda geçmite görev yapan belediye bakanlar yeni bakanlara bilgi ve tecrübelerini aktaracak. Eitim faaliyetlerinde halkla ilikiler, kaynak gelitirme, mevzuat, bütçe ve personel yönetimi konularna younlarken, halkla ilikiler ve gönül belediyecilii kavramlarnn alt çizilecek. Belediyeye gelen vatandan memnuniyetle ayrlmas için belediye bakanlarna gerekli uyarlar yaplacak, ayrca sosyal belediyecilik anlay da toplantnn gündemlerinden biri olacak.

CUMHUR TTFAKI DETAYI

Belediyelerin kendine özgü sorunlarnn çözülmesi için ilgili bakanlklarn bakan yardmclar bu toplantlarda bakanlar ile bir araya gelecek, böylece bürokratlar ile belediye bakanlar arasndaki iletiim pekitirilecek. Öte yandan, AK Parti Yerel Yönetimler Bakanl, ylda iki kere belediyeler hakknda rapor hazrlayarak, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana sunacak. Hazrlanan raporlar ile belediye bakanlarnn seçim vaatleri, bütçeleri, personel giderleri takip edilecek. Ayrca, eitim faaliyetlerinde AK Partili bakanlara Cumhur ttifaknn ruhuna uygun davranlmas hakknda talimat verilecek, bakanlarn Cumhur ttifakna zarar verecek söylem ve eylemlerden kaçnmalar istenecek.

MANFESTONUN TAKPçS OLACAIZ

Eitim faaliyetleri hakknda konuan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs Mehmet Özhaseki, Bu baar hikyesinin devam etmesi için Genel Bakanmz Recep Tayyip Erdoan, 31 Mart seçimleri öncesinde 11 maddelik Yerel Yönetimler Manifestomuzu açklamt. Biz de manifestomuzun yerel yönetimlerde takipçisi olacaz dedi.

Ana Sayfaya Git