AK Parti'li Bostancı: Bizim de anayasa yazım sürecimiz bitmek üzere

AK Parti TBMM Grup Başkanı Naci Bostancı, "Sayın Bahçeli'nin Cumhuriyetin 100'üncü yılında 100 maddelik yeni anayasa teklifini memnuniyetle karşılıyoruz. Bizim de anayasa yazım sürecimiz bitmek üzere. Detaylarıyla birlikte inşallah bayramdan sonra uygun bir vakitte kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.

Haberler 05.05.2021 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti TBMM Grup Bakan Naci Bostanc, MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin, 100 maddelik yeni anayasa çalmalarnn tamamlandna ilikin açklamasn deerlendirdi. Bostanc, Bahçelinin yeni anayasayla ilgili yapt açklamalar memnuniyetle karladklarn belirterek, Sayn Bahçelinin Cumhuriyetin 100üncü ylnda 100 maddelik yeni anayasa teklifini memnuniyetle karlyoruz. Bizim de anayasa yazm sürecimiz bitmek üzere. Detaylaryla birlikte inallah bayramdan sonra uygun bir vakitte kamuoyu ile paylalacaktr. Anayasalar toplumsal uzlama metinleri olmak durumundadr. Biz öncelikle Cumhur ttifak olarak kendi içimizde bir çalma yapar ve nihayet dier partilerle bir süreç yürütmek isteriz diye konutu.

TEMEL BR METNDE BRLEMEK MÜMKÜN

Bostanc, parlamentoda temsil edilen tüm partilerin Anayasa konusunda yaklamlarnn ne olduunu birer taslak metinle ortaya koymalarnn yerinde olacan ifade ederek, çünkü herkes yeni Anayasa yaplmas lazm geldiini, 80 darbesinin ürünü olan bu Anayasann deimesi gerektiini söylüyor ve ortak bir tutum sergiliyor. Bu tavrn doal sonucu yeni Anayasa tekliflerinin müzakere için açklkla ortaya konmasdr. Malum, bir yere varmak istiyorsan, bu gerçek bir talep ise, yola çkacaksn. Evde oturup gitsek iyi olur demek sadece fantezi olur. Yeni Anayasa için de tüm partiler ellerinde birer taslak metinle yola çkmal. Bunu yapmayanlar, yeni anayasa konusunda sadece slogan atm olurlar. Türkiyede siyasi partilerin ve yeni Anayasa konusunda u veya bu derecede görü ve önerilere sahip kesimlerin nihai noktada temel bir metinde birlemelerini mümkün görürüz. Önemli olan yapc bir tutum almaktr dedi.

BU BRKM SYASETTE MEVCUTTUR

Naci Bostanc, yeni anayasa konusunda siyasi rekabetin alaca vurgusunu yaparak, Siyasi rekabet, konum farkllklar bir zorluk; ancak bunu aacak birikim siyasetimizde mevcuttur diye düünüyorum. Halihazrdaki artlar, yakn tarihte yaananlar, yeni Anayasa tartmalar tüm partilere, hepimize bunu artk nihayete erdirmek konusunda bir sorumluluk yüklüyor. Milliyetçi Hareket Partisine ve lideri Sayn Devlet Bahçeliye Anayasa tekliflerini kamuoyu ile paylatklar için teekkür ediyorum deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git