AK Parti'li Bostancı: Kılıçdaroğlu'nun iddialarını ispatlaması lazım

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'un, Millet İttifakı'nın dağılması için parti kurma çalışmalarına destek verildiği iddiasına ilişkin, "Ortaya bir iddia atıyorsanız bunu ispatlamanız lazım. Kim kime para vermiş? Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu iddialarını ispatlaması lazım. Yoksa dedikodudan öteye gitmez" dedi.

Haberler 07.11.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, katld televizyon programnda Millet ttifaknn dalmas için belli kiilere para verildii, parti kurma çalmalarna destek olunduu yönündeki iddiasna, Memleket Hareketini balatan CHP eski Yalova Milletvekili Muharrem ncenin ardndan AK Partiden de tepki geldi. AK Parti Grup Bakan Bostanc, Klçdarolunun yaklamn siyaset biliminin temel referanslar ve deerlendirmeleri istikametinde rasyonel bir yaklam olarak görmediini söyledi. Bostanc, Bir siyasi hareketin, bir partinin ya da bir ittifaklar siyasetinin kendi içerisinde onlar bölünmeye sevk eden bir takm fay hareketleri, toplumsal ve politik artlar olmad sürece; dardan herhangi bir operasyon, herhangi bir giriim ve bir sosyal mühendislikle parçalanmas söz konusu olmaz. Toplumsal ve politik bir durum varsa kendi sonuçlarn yaratr ve muhakkak ayrma yaanr. Gerilim, çatma, anlamazlk hali yok ise o zaman dardan bir mühendislik hareketinin etki dourmas beklenmez. O yüzden bu deerlendirme rasyonel bir deerlendirme deil diye konutu.

SORGULAMALARINI AKLIN YOLU OLARAK GÖRÜRÜM

Bostanc, CHPnin Türkiyenin ikinci büyük partisi olduuna dikkat çekerek, 18 yllk süre içerisinde girdii her seçimde oylarn artramam, yerinde saym bunun getirdii bir iç muhasebe ve yürütülen politikalara ilikin eletiri olmasn doru kabul ederim. CHPnin kendi zemininde birtakm tartmalar yaanmas, niçin biz 2002den itibaren her seçimi kaybediyoruz. 18 yldr iktidara laf ediyoruz; ama bize oy olarak geri dönmüyor eklinde bir sorgulama olmasn akln yolu olarak görürüm. Bu politikay yürüten insanlara yönelik eletirilerin ortaya çkmas, öyle deil de böyle yapalm eklinde yaklamlarn sergilenmesi, bunun mümkün görülmedii yerlerde de farkl fikirlerin yüksek sesle dillendirilmesi eyann tabiat icabdr ifadelerini kulland.

ARALARINDA DERN ANLAMAZLIKLAR VAR

CHPde bir takm gerilim ve çatmalarn yaandn vurgulayan Bostanc, CHP, Millet ttifaknn hassasiyetlerini, kendi içindeki çelikileri, uzlamaz hususlar da dikkate alan dolaysyla kendi yaklamlarn CHPnin yerleik tezlerini paranteze alan bir koordinatör parti gibi davranyor. Millet ttifak, her ne kadar CHP ile Y Parti arasnda görünse de ortaklarndan birisi de HDP. HDP, Y Parti ve CHPyi yan yana düündüümüzde bu siyasi partilerin kendi varlklar ve öncelikleri bakmndan aralarnda çok derin anlamazlklar olduunu söyleyebiliriz. CHPnin HDP ile örtülü ittifak yapmas da bir zorluk. CHPnin kendi içindeki bu ittifaklar siyasetine ve farkl siyasetlerin hassasiyetlerine yönelik göndermeler, onlar ayn safta tutmak için dile getirilen hususlar muhakkak. Bunun birtakm rahatszlklar dourmas kaçnlmazdr dedi.

Ana Sayfaya Git