AK Partili Bostancı: Meclis'in gündemi yoğun, tekliflerimizi hazırlıyoruz

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, 2 Haziran'da çalışmalarına başlayacak olan Meclis gündemine ilişkin, "Meclis'in gündemi son derece yüklü. Rekabet Kurumu yasası var. Yargı alanında atacağımız adımlar var. Tekliflerimizi hazırlıyoruz. Bir an önce komisyonlara indireceğiz. Tarımsal üretime ilişkin birtakım yasal düzenlemelerimiz olacak. Meslek kuruluşlarının seçimine ilişkin çalışmamız var" dedi.

Haberler 27.05.2020 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakan Naci Bostanc, yapt açklamada, koronavirüs salgn nedeniyle Mecliste alnan tedbirlerin bir süre daha devam edeceini bildirdi. Pandemi sürecini takip ettiklerini, aa doru inen bir trendi gördüklerini kaydeden Bostanc, Peyder pey bir takm açlma giriimleri oluyor. Bir program dahilinde. Onlar da kontrollüdür. çünkü pandemi süreçlerinde çk bir adm atarsnz, orada durur, bir soluklanrsnz, bir etrafa bakarsnz. Atm olduunuz admn maliyeti nedir? Bunu hesap edersiniz, sonra bir adm daha atarsnz. Muhtemelen daha olumlu gelimeler olacak. Hem toplum olarak hem de Bilim Kurulu, kanaatimce yapm olduu tartmalarda mevcut verileri böyle okuyor. Biz de Mecliste, Meclisin olaan bir ekilde çalmasn, bir an önce o günlerin geri gelmesini bekliyoruz. Fakat hali hazrda o aamada da olmadmz da biliyoruz. O yüzden, bir takm snrlamalar ve kstlamalarla birlikte çalmak durumundayz dedi.

ÖNEML YASALAR çIKARDIK

Bostanc, pandeminin zirvede olduu dönemde önemli yasalar çkardklarn vurgulayarak, Milletvekillerimiz maskeleri ile birlikte uzun saatler boyunca kapal bir mekanda çalmalarn sürdürmek zorunda kalmlard. O dönemde sosyal mesafeye ve mevcut kurallara özen gösterildi. Meclis Bakanlmza intikal etmi herhangi bir hadise olmad. Ümit ediyoruz; bundan sonra da gerekli dikkat ve ihtimamla çalmalar sürdürürken herhangi bir üzücü hadiseyle karlamayz diye konutu.

TEKLFLERMZ HAZIRLIYORUZ

2 Haziranda çalmalarna balayacak olan Meclisi youn bir gündem beklediini kaydeden Bostanc, unlar kaydetti: Meclisin gündemi son derece yüklü. Yine uzun saatler çalacaz. Zaten açlmakla birlikte komisyonlardan geçmi ve genel kurul gündemine inmi bekçi yasamz var. Onunla balayacaz. Sonra da komisyonlara sevk edeceimiz çok çeitli yasalar var. Rekabet Kurumu yasas var. Yarg alannda atacamz admlar var. Tekliflerimizi hazrlyoruz. Bir an önce komisyonlara indireceiz. Tarmsal üretime ilikin birtakm yasal düzenlemelerimiz olacak.

MESLEK KURULULARI çOK TARTIILDI

Bostanc, meslek kurulularnn seçim sistemini deitiren yasa teklifi üzerinde çalmalarn devam ettiini belirterek, bu konunun çok tartldn belirtti. Anayasann 135inci maddesine göre; meslek kurulularnn kamu kurumu niteliinde olduunu anmsatan Bostanc, öyle konutu:

Bunlarn bir meslek kuruluu olarak faaliyet göstereceini, ayn zamanda siyaset yapamayacaklarn ifade ediyor. Siyasetin nerede balayp, nerede bittiine ilikin gri bir alan olduu varsaymla, bu meslek kurulular siyasetin içinde mütalaa edilen alanlar kendi meslek alanlarym gibi takdim ederek pozisyon alabiliyorlar. Siyasi polemiklerin de konusu olabiliyorlar. Bunlar çok doru bulmuyoruz. Esasen meslek kurulularnn bu ekildeki yaklamlarnn temelinde de demokrasinin usullerine çok uygun olmayan seçimlerinin ve mevcut yaplarnn olduu kanaatindeyiz. Esasen bu kurumlar seçimlerle teekkül eden irade arasnda tutarl ve birbirini teyit eden bir yapya sahip olsalar, tahmin ediyorum bu ölçüde spekülatif alanlara kaymazlar ve daha çok meslek alan ile iliki çalmalar bulunurlar diye düünüyoruz. O yönde de hazrlklarmz var. u anda çalmalarmz sürdürüyoruz. ki türlü çalma da masann üzerinde. Haziran ay ile birlikte bunlar da intikal etmi oluruz.

Ana Sayfaya Git