AK Parti'li Canikli'den, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 'basın yolu ile hakaret ve iftira' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu, 750 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Haberler 19.07.2022 - 21:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, 28 Haziranda partisinin TBMM grup toplantısında ve 30 Haziranda bir gazeteye verdiği röportajda TMSFye devredilen şirketlere akrabasının atandığı ve bu şirketlerin içinin boşaltıldığı iddialarını gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, avukatı aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde Caniklinin başbakan yardımcılığı yaptığı dönemde TMSFnin kayyum olarak görevlendirilmesi süreci ve bu süreçte şirketlerin üst düzey kamu görevlileri tarafından başarılı yönetilebilmesi için oluşturdukları denetim mekanizması anlatıldı. Dilekçede Caniklinin hiçbir yakınının Boydak Holding şirketine kayyum olarak atanmadığı, dönemin Boydak Holding CEOsu Ertunç Laçinel ile Caniklinin herhangi bir yakınlığı bulunmadığı, Kılıçdaroğlunun bu iddiasının ve Slovakyadaki firmaya 20 milyon Euro aktarıldığı iddiasının doğru olmadığı kaydedildi. TMSFnin içinin boşaltıldığı iddialarıyla ilgili de Kılıçdaroğlu tarafında bilgi, belge ve delil ortaya konulmadığı, ispat edilemeyen ve belgelendirilmeyen iddianın yalan olduğu aktarıldı.

Nurettin Canikli, 750 bin liralık tazminat davası ve suç duyurusu dilekçesini sosyal medya hesabından paylaşarak, Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin şahsımla ilgili tamamı yalan ve iftiradan ibaret olan iddialarına somut ve ayrıntılı cevaplarım ile Kemal Kılıçdaroğluna karşı açtığım manevi tazminat davası ve suç duyurusuna ilişkin dava dilekçelerim aşağıda sunulmaktadır ifadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git