AK Parti'li Çelik: İdlib'de askeri hazırlıkları yaptığımızı ilettik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türk heyetin Rusya temaslarıyla ilgili "Rejim, önceki sınırlarına çekilmezse, Soçi Mutabakatı'na uygun bir pozisyon almazsa, bunu tahakkuk ettirmek için gerekli askeri hazırlıkları yaptığımız açık ve net bir şekilde karşı tarafa iletildi" dedi.

Haberler 19.02.2020 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, AK Parti Genel Merkezinde milletvekiliyle bir araya geldi. Toplantnn ardndan açklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, milletvekilleriyle yaplan bu toplantlarn, 3-4-5 Nisan tarihlerinde Kzlcahamamda düzenlenecek AK Parti kampna hazrlk mahiyetinde olduunu, toplantlarda milletvekillerinin hem kendi seçim çevreleriyle hem de Türkiye gündemindeki konular ile ilgili deerlendirmelerini Cumhurbakan Erdoana aktardn söyledi.

IRKçI BR YAKLAIM OLARAK GÖRÜYORUZ

çelik, Yunanistan Cumhurbakan Prokopis Pavlopulosun Bat Trakyadaki Müslüman Türk aznlk için kulland Müslüman Yunan Aznlk ifadesinin son derece vahim olduunu vurgulayarak, Müslüman Türk aznln tarihsel kimliini reddetmek anlamna gelen rkç bir yaklam olarak deerlendiriyoruz deerlendirmesinde bulundu.

TÜRKYENN TEZLERN AçIK VE NET SÖYLEDLER

Sözcü çelik, son günlerde basna Uygur Türkleri ile ilgili çok sayda olumsuz haberin yansdn ifade ederken, çinin koronavirüs ile mücadele ettii bir dönemde tekrar gündeme gelen bu olumsuz haberlerden kayg ve üzüntü duyduklarn söyledi.

ASKER HAZIRLIKLARI YAPTIIMIZ LETLD

Sorular da yantlayan çelik, Rusyadaki Türk heyetinin dlib konusundaki temaslar ile ilgili 2 gün üst üste bu görümeyi yaptlar, Türkiyenin bu konudaki tezlerini açk ve net bir ekilde söylediler. Bizim dlibde rejimin bu saldrganlna kar, rejim Cumhurbakanmzn ifade ettii ekilde önceki snrlarna çekilmezse, yani Soçi Mutabakatna uygun bir pozisyon almazsa, bunu tahakkuk ettirmek için gerekli askeri hazrlklar yaptmz açk ve net bir ekilde kar tarafa iletildi. Bu konudaki yaklammz birincisi terörle mücadele için zorunlu bir yaklamdr, milli güvenliimiz ve insani bir felaketin önlenmesi için zorunlu bir yaklamdr. Bu çerçevede bu iletildi. Heyet döndüü zaman da zaten buraya kapsaml bir rapor verecekler, ondan sonra yeniden deerlendirme yaparz diye konutu.

DARBE TARTIMASI LÜZUMSUZ BR GÜNDEMDR

çelik, Cumhurbakan Erdoann toplantda darbe iddialaryla ilgili deerlendirmelerde bulunduunu ifade ederek, Tabii kkrtclk yapanlar var. Dardan bir kuruluun yapt rapor içeride belli kesimler tarafndan gündemletirildi. Aslnda Cumhurbakanmz bu konu ile ilgili olarak bugünkü toplantnn açlnda net bir deerlendirme yapt. Bütün bu gündemlerin, yani sanki bir darbe tehlikesi varm, bir darbe hazrl varm gibi gündemlerin, Türkiyeyi ana hedeflerinden saptrmaya dönük, Türkiyenin enerjisini baka alanlara aktmaya dönük olarak bir yaklam olduunu söyledi. Mecliste son derece önemli reformlarn gelecei bir siyasi ajandamz var. Tam bu dönemde Türkiyenin enerjisini, toplumun dikkatini datacak, devlet kurumlarnn dikkatini datacak ekilde darbe ile megul etmek, Türkiyeyi hedeflerinden uzaklatrmak, enerjisini baka bir yöne çevirmektir. Darbe tartmas, darbe gündemi Türkiye için lüzumsuz bir gündemdir, gereksiz bir gündemdir. Türkiyenin tarihine baktmzda her zaman bunun heveslileri oldu, her zaman buna girimeye çalanlar oldu; ama demokrasiye bal olan bütün kurumlarmz uyanktr, bütün bunlardan ders çkarlmtr. Bundan sonrasnda Türkiyenin tam demokratik bir ortam içerisinde hedeflerine ilerlemesi için gerekli kararllk ortaya koyulmutur dedi.

KILIçDAROLU SYASETN KORONAVRÜSÜ

Ömer çelik, CHP Genel Bakan Klçdarolunun TBMM grup toplantsnda Cumhurbakan Erdoana yönelik ifadeleriyle ilgili de CHP Genel Bakan PYD için d güçlerin maas diyemedi, Esad için d güçlerin maas diyemedi, Türkiye Cumhuriyeti devletini hedef alan, bizimle rekabet içerisinde olan birtakm odaklar için bunu diyemedi. Ama Türkiyenin millet tarafndan seçilmi Cumhurbakan için bunu söylüyorsa bunu söylerken sadece aynaya bakyordur diyoruz. Yani bu kadar ahlak d, bu kadar vicdansz, bu kadar siyasi akldan yoksun bir ekilde Türkiyenin seçilmi Cumhurbakann hedef almak, Türkiye Cumhuriyeti devletinin çkarlarn korumak için, milli menfaatlerini korumak için çalan ve milletin desteiyle orada bulunan Cumhurbakanmz bu ekilde hedef almak kesinlikle sradan bir demokratik eletiri olarak deerlendirilemez dedi.

Ana Sayfaya Git