AK Parti'li Çelik: ABD'nin barış planı ölü doğmuştur

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'nin İsrail-Filistin meselesine ilişkin sözde barış planı ile ilgili, "Açık ve net bir şekilde bir barış planı değil bir işgal planıdır ve İsrail'in güvenliği adı altında İsrail'e yeni bir saldırganlık zemini oluşturmaktadır. ABD'nin barış planı ölü doğmuştur" dedi.

Haberler 30.01.2020 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Ömer çelik, parti genel merkezinde düzenlendii basn toplantsnda gündeme ilikin deerlendirmede bulundu. çelik, Elazda meydana gelen 6.8 büyüklüündeki depremin ardndan, devletin bütün kurumlaryla, bütün imkan ve kapasitesiyle afetin yaralarn sarmak, enkaz altndaki canlar çkarmak ve yarallar kurtarmak için çaltn söyledi. Deprem bölgesinde gurur duyulacak hadiselerin yaandn kaydeden çelik, Verilen en anlaml desteklerden bir tanesi Diyarbakr annelerinin oraya gidip, destek vermesidir dedi.

BELçKA YARGISI çN AIR BR LEKE

çelik, Belçika Yüksek Mahkemesinin terör örgütü PKK ile balantl kiilerle ilgili kararn eletirerek, bu kararn teröre dorudan destek vermek anlamna gelecek nitelikte olduunu söyledi. çelik, nsani ve hukuki deerlerle asla badamayan bu karara kar mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceiz. Bu akl d karara tepki göstermeye, bu karar her ortamda dile getirmeye devam edeceiz. Bu karar Belçika yargs için ar bir lekedir diye konutu.

BARIA HZMET ETMES SÖZ KONUSU DELDR

ABDnin srail-Filistin meselesine ilikin sözde bar planna tepki gösteren çelik, bunun gayri meru igali merulatrmaya çalan bir plan olduunu vurgulad. Bu yaklamn, Filistinlilerin nasl yok edilmeye çalldn gösterdiini kaydeden Ömer çelik, öyle konutu:

Açk ve net bir ekilde bir bar plan deil bir igal plandr ve srailin güvenlii ad altnda sraile yeni bir saldrganlk zemini oluturmaktadr. Bu tamamen igal yönetimi mekanizmas kurarak Filistinlilerin tamamen hiçe saylmas, topraklarn gasp edilmesi, yasa d yerleimlerin merulatrlmas anlamna geliyor. Dün açklanan ABDnin bar plan ölü domutur. Hiçbir ekilde bara hizmet etmesi söz konusu deildir. Türkiyenin Filistin konusundaki hassasiyeti aynen devam etmektedir. Filistin topraklarnda bakenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmas amacyla çalmalara devam edeceiz. En önemlisi udur; Filistinli kardelerimizin desteklemedii hiçbir plan desteklemeyeceiz. Filistinli kardelerimizin meru görmedii hiçbir plan meru görmeyeceiz.

HERKES KENDSNE YAKIANI YAPAR

çelik, stanbul Büyükehir Belediye Bakan CHPli Ekrem mamolunun, Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde tatilini sürdürmesine ilikin yöneltilen soruya, öyle yant verdi:

stanbul Belediye Bakan Elaza gitmemi, Erzuruma tatile giderken Elaza uram. Burada bir afet durumu var. Bakanlarmz hala oradadr. Köy köy gezerek çalmalar yürütmekteler. Elaza gitmek böyle olur. Tatile giderken oraya uramak eklindeki bir yaklamn nasl eletiri aldn, nasl yanl bulunduunu görüyoruz. Herkes kendisine yakan yapar.

TOPLANAN VERGLERN çOK DAHA FAZLASI HARCANDI

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun dünkü grup toplantsnda, Nereye harcadnz siz bu deprem vergilerini? sözünün hatrlatlmas üzere de çelik, unlar kaydetti:

Bunlar tek tek kalem kalem de sayabiliriz ama net olan udur, bahsedilen çerçevede toplanan vergilerin çok daha fazlas deprem konusundaki çalmalar için harcanmtr. Deprem meselesi bir devlet meselesidir. Bunu büyük bir iddiayla söylüyoruz. imdiye kadar bu konuyla ilgili toplanan vergilerden çok daha fazlas harcanmtr. Bu bir rakam meselesi deildir. Bunu bilip bilmeden böyle bir zamanlamayla, böyle yakksz bir ekilde gündeme getirmek de hiçbir ahlaki yaklamla badamaz. Önce bir bilgisi olsun. Nihayetinde bir partinin genel bakandr. Rakam meselesi olarak görmüyoruz biz bunu. Devletin vatandana yapmas gereken bir hizmet, can ve mal güvenliinin salanmas için, afetlere kar hazrlk için yaplan bir hizmet bu. imdiye kadar bu vergilerden toplanan miktarn çok ötesi harcanmtr, bundan sonra da harcanmaya devam edecektir.

BABU ÖNCE AYNAYI KENDSNE TUTSUN

çelik, eski Genelkurmay Bakan lker Babuun FETÖnün siyasi ayann aratrlmasna yönelik ifadelerine ilikin soru üzerine açklamann, hükümetin emrinde çalm bir bürokratn yapmamas gereken son derece çirkin bir açklama olduunu kaydetti. çelik, öyle konutu: Maalesef öyle kötü bir huy var, bunun en büyük temsili örnei de görevdeyken yapt basn toplantlarnda ortaya koyduklar tavrlarda olduu gibi, yani askeri geçmii olan bir yetkilinin, Genelkurmay Bakanl yapm birisinin kendi görev dönemiyle, kendi yaptklaryla ilgili hesap vermesi, konumas lazm. Onun yerine ii gücü brakp, bir siyasi aktör gibi emrinde çalt hükümetin uygulamalarn eletirerek, kendi ödevlerini yapp yapmad konusunu sürekli es geçmesi gibi bir durumla kar karyayz. Fakat söz konusu ahs, defalarca çeitli konularda açklama yapt. Her yapt açklamada u vard Kendisi mükemmel iler yapm, hükümet yanl yapm. Geçmite de oldu ama cevap vermedik. Bu vesileyle hepsine toplu bir ekilde cevap vermi olaym. Ben de siyasetçi olarak, arkadalarmz da çksa, Bu ahs görev döneminde u u ileri doru, u u ileri yanl yapmtr. Hükümet uyarmasna ramen u ileri yapmamtr. Eline boru alp çkt basn toplantlarnda öyle bir manzara ortaya koymutur gibisinden birtakm yaklamlarda bulunsa, bu doru bir yaklam mdr? Devlet adab, devlet adaml diye bir ey vardr. Bir devlet adam bulunduu dönemle ilgili eletiri ortaya koyarken aynay önce kendisine tutacak, ondan sonra çevreyle ilgili konuacak. Yani adeta her meselenin üstünde her kurumu yarglayacak, her kuruma not verecek bir edayla konumayacak. Bundan sonra da bu tip bir konuma olursa daha ayrntl cevap veririz.

CHPDE BR VESAYET KAYYUMU VARDIR

çelik, belediyeler yasas düzenlemesi ve kayyum atamalarna yönelik CHPnin eletirilere içinde, Daha bu düzenlemeler ile ilgili çallyor. Esas CHPde bir vesayet kayyumu vardr. Sürekli olarak siyasetin, hükümetin yapt her eyi eletiren, buna karlk sürekli olarak belli bir vesayet alannn korunmasn öngören bir yaklamdr. Bunlarla ilgili arkadalarmz çalyor. Bildiim kadaryla CHPnin baz belediye bakanlarndan da görü alyorlar. Bunlar Türkiyenin ihtiyaçlarna göre yaplan düzenlemeler. çkt zaman tekrar konuuruz, deerlendiririz ama verecekleri katky konusunlar.

Ana Sayfaya Git