AK Parti'li Çelik: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ndeki tıkanıklıkların üzerine gidilecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin arkasında büyük bir halk desteği var. Bu sistemin ortaya koyduğu iradenin en temel özelliği bu; vatandaşa hızlı, verimli, etkili hizmet etmesi. Milletvekillerimizin bununla ilgili değerlendirmeleri hassasiyetle not alınıyor. Tıkanıklık, eksiklik görülen yerlerin üzerine gidilecek" dedi.

Haberler 11.07.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann AK Partili milletvekilleriyle bulutuu kahvaltl toplantlarn üçüncüsü AK Parti Genel Merkezinde gerçekleti. Aralarnda Diyarbakr, Erzurum, Eskiehir, stanbul, zmir ve Kayserinin bulunduu toplam 26 ilden 79 milletvekili, saat 11.00de Cumhurbakan Erdoan ile bir araya geldi.

GENEL BAKANIMIZ SORULARA CEVAP VERYOR

Toplantya ilikin açklamada bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, yarn dördüncü milletvekili toplantsnn yaplarak bu sürecin sonlandrlacan söyledi. Yaplan toplantlarda, illerin konular, yaplan çalmalar, seçim sonuçlarnn deerlendirilmesi ve genel bir deerlendirme yapldn kaydeden çelik, Bütün bunlar kapsayan geni kapsaml bir toplanty u anda tamamlamak üzereyiz. En sonunda Genel Bakanmz bütün bu deerlendirmeler ile ilgili kanaatlerini paylayor, sorular varsa cevaplarn söylüyor. Bu çerçevede; bu üçüncü toplanty da tamamlamak üzereyiz. Önümüzdeki dönemle ilgili yaplacak çalmalar, Meclis gündemi ile ilgili yaplacak çalmalar da söz konusu dedi.

GENEL BAKANIMIZIN TALMATLARI LETLYOR

çelik, toplantda milletvekillerinin deerlendirmeleri ve önerilerinin AK Parti yönetimi tarafndan not alndn söyleyerek, Bu notlar çerçevesinde de ilgili birimlere, neler yaplmas gerektii ile ilgili genel bakanmzn talimatlar iletiliyor. Youn bir d politika gündemi var. D politika gündemiyle ilgili arkadalarmzn deerlendirmesi oluyor diye konutu. çelik, toplantda Cumhurbakan Erdoann Japonya, çin, G-20 ve Güneydou Avrupa Balkan Zirvesiyle ilgili milletvekillerine ayrntl bilgi verdiini söyledi.

BU DEMOKRAS DII BR TUTUM

Açklamann ardndan gazetecilerin sorularn yantlayan AK Partili çelik, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin birinci yln doldurduunu hatrlatt. Bu bir yl içinde uygulamann çeitli safhalarnn görüldüünü bildiren çelik, öyle konutu:

Bu sisteme bürokraside uyum salayan, salayamayanlarla ilgili deerlendirmeler yapld. Bütün bunlarn geni bir deerlendirmesi yaplyor. CHP bunu sistemle ilgili meruiyet tartmasna sokmaya çalyor. Bu demokrasi d bir tutum. Buradaki mesele; milletin olayndan geçmitir ve tamamen merudur. Uygulanmas konusunda biz pratik ile ilgili konular tabii ki tartyoruz. Bir yl içerisinde bunlara braklacak. Nitekim Sayn Cumhurbakanmz, Balkan zirvesinden dönerken de bu çalmalarn yaplacan, önerisi olanlarn önerisine açk olduunu ifade etti. Bu çerçevede milletvekillerimizin bu tip deerlendirmeleri önemlidir. Kendilerinin illeriyle merkezi hükümet arasndaki ilikilerin verimlilii ve hz açsndan yaptklar deerlendirmelerde ortaya koyduklar notlar, dikkatle deerlendiriliyor. Burada, bu sistemin en büyük özellii vatandan devletten hzl hizmet alabilmesi. Devlet-hükümet makamlarnn pratik bir ekilde bu sorunlar çözebilmesiydi. Sayn milletvekillerimizin zaman zaman ilettikleri baz bürokratik makamlarda bu hz göremedikleri, aksayan yerlerle ilgili tespitler olduu gibi hem süreçlerle ilgili hem de belli konumlarla ilgili deerlendirmeleri oluyor. Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin arkasnda büyük bir halk destei var. Bu sistemin ortaya koyduu iradenin en temel özellii bu, vatandaa hzl, verimli, etkili hizmet etmesi. Milletvekillerimizin bununla ilgili deerlendirmeleri hassasiyetle not alnyor. Tkanklk, eksiklik görülen yerlerin üzerine gidilecek.

çALIMA ERDOANA ARZ EDLECEK

Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin bir yllk deerlendirmesi noktasnda Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay bakanlnda bir deerlendirme yürütüldüünü aktaran çelik, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana çalma sonucunun arz edileceini ve Erdoann MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli ile bir deerlendirme yapacan anlatt. çelik, sistemin verimliliine ilikin pozitif önerisi bulunan herkesle Cumhurbakan Erdoann görüebileceinin altn çizdi.

KEND MZE BAKIYORUZ

çelik, Babakan eski Yardmcs Ali Babacann AK Partiden istifasnn toplantda gündeme gelip gelmedii yönündeki soruya, Bugün Sayn Cumhurbakanmzn Balkan Zirvesi dönüünde yapt deerlendirmeyi gördünüz. Onun dnda herhangi bir gündem yok. AK Parti kendi gündemine hkimdir yantn verdi. çelik, Ali Babacann siyasi parti kurmas durumunda AK Partiden milletvekili alp alamayaca yönündeki soruya ise, öyle yant verdi:

AK Parti, Türkiyenin en güçlü siyasi partisidir. Kendi iimize bakyoruz. Kendi meselemize odaklanyoruz. Onun dndaki deerlendirmeleri ilgili muhataplara sormak gerekir. Türkiyenin elindeki reformlarn gerçekletirilmesiyle ilgili çok geni ve güçlü bir ajanda var. Odaklandmz nokta orasdr u anda.

TÜRKYENN DOSTLUU KIYMETLDR

çelik, Yunanistan Dileri Bakannn, Türkiye Dou Akdenizde mark bir çocuk gibi davranyor, Yunanistan kkrtyor eklindeki açklamasnn hatrlatlmas üzerine, unlar söyledi: Kendi tabirini Rum kesimine ve Yunanistana iade ederek söylüyorum; Rum kesiminin bu haylaz çocuk olma durumu, bu markl Avrupa Birlii içerisinde de gündemde bunu bir türlü çözemiyorlar. Bunun bedelini KKTCye ve Türkiyeye ödetmek istiyorlar. Yunanistan Dileri Bakanna tavsiyem udur; son derece sradan, Avrupadaki ar saclarn kulland ekilde bir üslup kullanmasn. Türkiyenin dostluu kymetlidir, Türkiyenin dostluundan kimse zarar görmez, herkes fayda görür.

Ana Sayfaya Git