AK Parti'li Elitaş'tan 'Ali Babacan' açıklaması: Buna ikiyüzlülük denir

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ortak adaylığına ilişkin sözleriyle ilgili, "Lider olmak zor iştir. Ağızdan çıkan söz, elden çıkan imza bizim için senettir, namustur. 2018 yılında Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hem dilinizle ikrar etmiş, hem imzanızla tasdik etmişsiniz cumhurbaşkanı adayı olarak. Buna ikiyüzlülük denir" dedi.

Haberler 12.05.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakanvekili Mustafa Elita, TBMMde basn toplants düzenledi. Elita, srailin Filistine yönelik saldrlarna ilikin Maalesef 3 dinin birleim yeri olan Kudüste, Mescid-i Aksada dini vecibelerini yerine getirmek için toplanm insanlara gaz bombas ile yaplan saldr düzenleyen bir srail ile kar karyayz. 1915 ylnda sava annda Türkiyede yaanan olaylarla ilgili okyanus ötesindeki ABD Bakan, yorum yaparken, Ortadounun merkezinde bütün dinlerin bulunduu bölgede srailin Müslümanlara yapt zulüm karsnda sessiz kalmas manidardr dedi.

BUNU YAPMASI çOK ÜZÜCÜ

Elita, DEVA Partisi Genel Bakan Ali Babacann, AK Parti milletvekili milletvekiliyken 2018deki Cumhurbakanl seçimleri öncesi 11inci Cumhurbakan Abdullah Gülün ortak aday olmas için muhalefet ile görütüüne yönelik açklamasn deerlendirdi. Elita, Duyunca ok oldum. Sayn Babacan, 2019un sonunda AK Partiden istifa ettiini açklad. 13 Mays 2018 tarihinde Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan cumhurbakan aday olarak gösterdiimiz imza listesinde Sayn Babacann imzas var. mzasn beyan etmi. nsanlarn bal olduu iki ey vard Biri dili, biri imzas. Dili ikrar etmi, imzas ile tasdik etmi birinin o dönemde muhalefet partileri adna; Sayn Abdullah Gülü pazarlamaya çkarmas ve AK Parti içerisinde bir milletvekili olarak uzun yllar, kendisine verilen en üst görevlerde hizmet etmi birinin bunu yapmas çok üzücü diye konutu.

BUNA KYÜZLÜLÜK DENR

Mustafa Elita, AK Parti döneminde cumhurbakan olan birisinin, muhalefet partilerine pazarlanmasnn nadir rastlanan bir ey olduunu vurgulayarak, 40 yldr, 45 yldr siyaseti takip ederim. 20 yldr milletvekiliyim. Uzun zaman il bakanl yaptm. Ama böylesine bir sat iini, böylesine etik kurallara aykr bir durumu ilk defa görüyorum. Pazarlad kim? 11inci Cumhurbakan Sayn Abdullah Gül. AK Parti içerisinde olan birisini baka kurum ve kurululara, muhalefet partilerine pazarlama içeresinde bulunmasn ben doru bulmadm ifade etmek isterim. Siyasette lider olmak önemli bir itir. Siz birilerinin öncülüünde, liderliinde bir noktaya doru gelebilirsiniz; ama birilerinin gazyla lider olamazsnz. Bugün Sayn Babacan AK Parti dönemlerinde bakanlk, babakan yardmcl, dileri bakanl görevlerinde bulundu. Hep bir liderin arkasnda oldu. Lider olmak zor itir. Azdan çkan söz, elden çkan imza bizim için senettir, namustur. Dönülmez artk bundan. 2018 ylnda Sayn Recep Tayyip Erdoann hem dilinizle ikrar etmi, hem imzanzla tasdik etmisiniz cumhurbakan aday. Buna ikiyüzlülük denir ifadelerini kulland.

MHPNN ANAYASA METN

Elita, MHPnin açklad yeni anayasa çalmas metnini de deerlendirerek, Teklif verebilmek büyük bir itir. Sayn Bahçeli ekibini toplam Cumhuriyetin 100üncü ylnda 100 maddelik bir anayasa teklifi paylam. Ama Millet ttifak diye ifade ettiimiz unsurlar, bir profesörün önderliinde yaptklar anayasa deiiklii taslak çalmasn inkar ettiler. Sayn Bahçeli kendisine yakr eklinde, benim anayasa deiiklii teklifim budur diyor. Biz de AK Parti olarak bizim de böyle bir çalmamz var diyoruz. Bayramdan sonra bu çalmamz kamuoyuyla paylaacaz. Millet ttifak her eyi gündeme getiriyor. Güçlendirilmi parlamenter sistem diyor; ama ne olduu belirsiz, sadece bir slogan. u anda parlamenter sistemin en güçlü olduu dönemdeyiz. Sayn Bahçelinin bu teklifini olumlu buluyoruz. Henüz tam metni görmedik. Bir anayasa tasla hazrlayabilmek önemli bir itir diye konutu.

Ana Sayfaya Git