AK Parti'li Fakıbaba, milletvekilliğinden istifa etti

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Haberler 21.10.2022 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet Eşref Fakıbaba, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 2003te üyesi olduğum AK Partide değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur dedi.

İYİ PARTİYE GEçİYORUM

Öte yandan Sözcüdn Aytunç Erkine konuşan Fakıbaba, Söylemiyordum ama konuşulmaya başlayınca söyleyeyim. İYİ Partiye katılıyorum dedi.

Ne zaman bu kararı aldınız? sorusunu yanıtlayan Fakıbaba, Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbabaya yakışan bir olay. Ben ne AK Partiliyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Partiye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanımla iki kez görüştüm ve ikna oldum ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun çıray ise Fakıbabanın istifa paylaşımını retweet ederek, Partimize her katılım iktidar yürüyüşünde bir adımdır dedi.

AK PARTİDEN TEPKİ

Fakıbabanın AK Partiden ve milletvekilliğinden istifasıyla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Ne partiye, ne Meclise herhangi bir yazılı belge ulaşmadığı için bir sosyal medya paylaşım üzerinden açıkçası doğru bulmuyorum. Açıklamasından anladığım kadarıyla bu açıklamanın aslında siyasal değil kişisel izlenimini doğuruyor. RTÜK seçimiyle bu istifanın ilişkilendirilmesini de doğru bulmuyorum. Bir sosyal medya açıklaması üzerinden bunun magazinini yapmak bence şu anda doğru olmaz ifadelerini kullandı.

RTÜKTE ÜYELİĞİ BOŞALDI

Fakıbabanın açıklamalarını yapacağını söyleyen Ünal, Gerekçelerini ortaya koyar ondan sonra da kendi açıklamaları, beyanları üzerinden o zaman bir değerlendirme yapılabilir. RTÜKte AK Partinin bir üyeliği boşaldı, doğal olarak Meclis Başkanlığı üyeliği boşalan partiye bir yazıyla bunu bildirir. 12 Ekimde Meclis Başkanlığı bir yazıyla bize bunu bildirdi, biz de buna cevaben bir yazı yazdık dedi.

Ana Sayfaya Git