AK Parti'li Kandemir: "2023'te karşımızda olmadık ittifakları görmemiz mümkün"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Şimdi 2023'te karşımızda olmadık ittifakları görmemiz mümkün. Bunu biz bugünden görüyoruz. Görüyoruz sadece içeriden değil, dışarıdan da kurgular yaparlar birileri." dedi.

Haberler 05.10.2020 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kandemir, partisinin Düzcede 18 Temmuz Spor Salonunda düzenlenen Merkez lçe Bakanl 7. Olaan Kongresinde yapt konumada, büyük düleri, cesaretleri olamayanlarn toplumsal deiimleri, dönüümleri gerçekletiremeyeceini belirterek, derdi, heyecan, hayalleri olanlarn yeni yollar ina ederek milleti bambaka yere tayabileceini söyledi.

Asrlar önce yeni bir dünya kurulurken Türkiyeyi darda brakanlarn, bugün yine yeni bir dünya ina edip Türkiyeyi oyunun içine sokmak istemediklerini dile getiren Kandemir, öyle devam etti:

Fakat yeni bir Türkiye var. Birlikte ina ettiimiz, yepyeni bir ülke var. Hangi mesele olursa olsun bugün yeryüzünde insanln, Türkiyenin bir sözü var, bir iddias var. Bu söz Hakkn yannda, hukukun yannda duranlarn sözü. çoalttmz, taycs olduumuz iddia hakikatin iddias. Onun için AK Partiyle beraber bugün dünyada yeni bir siyasal dil douyor. Yeni bir siyasal dil ina ediyoruz. Biz man varsa imkan da vardr. diyerek yeni bir alan açyoruz adeta. AK Parti kadrolar Misakmillinin, Türkiyenin, bu corafyann iddias deil sadece, insanln yüz ak olarak yeni bir siyaseti, yol haritasn adeta haykryor ve ina ediyor.

- Bir muhalefet var ki bunlar, milletin sevincine ortak olamyorlar

Türkiyede birkaç çeit siyasetçi olduunu kaydeden Kandemir, öyle konutu:

Bir grup var ki bunlar ömürlerini uykuda geçirenler. Bir grup var ki bunlar duygusuz yaayanlar. Rahatlarn bozmamak için milletin gözüne bakmayanlar fakat bir grup var ki esas skntmz da orada. Uyku taklidi yapanlar. Bizim karmzda bir muhalefet var ki bunlar milletin sevincine ortak olamyorlar. Bunlar bu millet ne zaman heyecanlansa ne zaman mutlu olsa ite Karadenizde doal gazn bulunduu gibi ne zaman cosa gönlümüz, uyku taklidi yaparlar. Ne zaman hüzünlensek, yüreimiz daralsa yok olurlar ortadan. te 15 Temmuzda yaadk. Tanklarn arasndan syrld, gitti ana muhalefet lideri. Bizim ölümüne diyen Genel Bakanmz Cumhurbakanmz meydanlara koarken bunlar aradan syrld ve gittiler.

çok ilerinin olduunu, tüm vatandalara gideceklerini belirten Kandemir, kendilerine oy versin, vermesin gönüllerinin herkese açk olduunu dile getirdi.

Kandemir, Anlatacaz ki bunlarn yalan siyaseti tarumar olsun. Siyasi düüncesine, dinine, diline, rkna, cinsiyetine bakmayz. Yaratlmlarn en üstünüdür. Allahn yaratt mükafattr. nsan en büyük mahlukattr. der. Öyle temas eder siyasetimizi de böyle ekillendiririz. ifadelerini kulland.

- Söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok iimiz var

2023 seçimlerinin kolay olmayacana deinen Kandemir, unlar kaydetti:

Biz bir önceki yerel seçimlerde bunu gördük. Hasm olanlar, yllarca siyaseten birbirine di bileyenler bir anda hsm oluverdiler, yan yana geliverdiler. Cumhur ttifak MHP ve AK Parti, ülkenin geleceini, el ele verecek ve çok daha güzel yarnlarla buluturacaz diyerek bir araya geldi. Zemin oluturdu. imdi 2023te karmzda olmadk ittifaklar görmemiz mümkün. Bunu biz bugünden görüyoruz. Görüyoruz sadece içeriden deil dardan da kurgular yaparlar birileri. Biz öyle birliimizi, beraberliimizi muhafaza eder, biz eer aramza kötüleri, kötülüü sokmazsak, Allahn izniyle parti olarak uzun bir yola çkmz, yürüyecek çok yolumuz, söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok iimiz var.

Tek listeyle gidilen seçimde mevcut Merkez lçe Bakan Hasan engülolu yeniden bu göreve seçildi.

Ana Sayfaya Git