AK Parti'li Kurtulmuş: Bu savaş büyük güçlerin kapıştığı çatışma alanına dönmüştür

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin, "Bu savaş sadece iki ülke arasında bir savaş değil, bu savaş dünyadaki neredeyse bütün büyük güçlerin kapıştığı, mücadele ettiği çatışma alanı haline dönmüştür. Burada öyle görünüyor ki önümüzdeki dönemde de bu mücadeleler devam edecektir" dedi.

Haberler 23.03.2022 - 01:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Vekili Kurtulmu, Üniversiteli AK Gençlik (ÜniAK) tarafndan parti genel merkezinde düzenlenen ÜniAK Gençlik Zirvesine katld. Kurtulmu, siyasetin zor ve meakkatli bir i olduunu belirterek, AK Parti çats altnda siyaset yapyoruz. Koordinatlarmz tespit etmek zorundayz. Bu koordinatlarmz tespit ederek yolumuza devam edeceiz. AK Parti siyasi hareketinin 4 tane temel özellii vard bunlardan birisi eksik olursa, bunlardan birisi eksilirse o zaman iimiz var demektir. AK parti sadece bir siyasi partinin ad deildir, sadece bir siyasi parti deil bir dava hareketidir. Güçlü bir iddias olan, nihayetinde siyasetteki temel amac bizim medeniyetimizi yeniden ihya ve imar etmek olan dava hareketidir dedi.

SADECE K ÜLKE ARASINDA BR SAVA DEL

Bu corafyada güçlü bir ekilde ayakta durmaktan baka anslar olmadn söyleyen Kurtulmu, öyle bir bak Rusya-Ukrayna sava. Kuzeyimizde güç mücadeleleri olduu bir dönemden geçiyoruz. Bu sava sadece iki ülke arasnda bir sava deil, bu sava dünyadaki neredeyse bütün büyük güçlerin kapt, mücadele ettii çatma alan haline dönmütür. Burada öyle görünüyor ki önümüzdeki dönemde de bu mücadeleler devam edecektir. Kafkaslarda Azerbaycann igalden kurtard Karaba topraklaryla birlikte ortaya çkan yeni bir güç denkleminin olduunu görüyoruz. Kafkaslar fevkalede önemli bir corafya olarak ortaya çkmaktadr diye konutu.

HER ALANDA MÜCADELEMZ DAHA LERYE GÖTÜRECEZ

Yeniden büyük Türkiyenin sadece bir ideal deil gerçekletirmek için canlarna ortaya koyduklar milli bir hedef olduunu vurgulayan Kurtulmu, Eer Türkiye savunma sanayinde bu gücü elde etmemi olsayd, Eer Türkiye hem Dou Akdenizde hem Karadenizde hidro karbon arama faaliyetini sürdürmeseydi, eer Türkiye Balkanlardaki varln güçlü bir ekilde devam ettirmeseydi, eer Türkiye Azerbaycanl kardelerimizin Karaba zaferine destek vermeseydi, eer Türkiye snr ötesi operasyonlarn yapmayarak Suriyedeki ve Iraktaki terör örgütlerinin cirit atmasna müsaade etseydi bugün ayakta durmas mümkün deildi. Dolaysyla buralarda güçlü olarak bulunacaz ve her alanda mücadelemizi daha ileriye götüreceiz ifadelerini kulland.

BMGK, GÜVENSZLK KONSEY HALNE GELD

Ukrayna kriziyle bütün dünya sisteminin kurum ve kurulularnn çöktüünü iaret eden Kurtulmu, BMGK ne ie yarar? Dünyada sava çkmasn diye 5 tane daimi ülke var. Dünya 5ten büyüktür laf olsun diye söylenmi bir söz deil. Yllarn birikimi olarak söylenmi bir sözdür. Dünyada 5 tane ülkenin dudaklarndan çkan söz, sistemi belirleyemez. Kim bunlar? 2inci Dünya Savann galipleri. Herhangi biri bir konuyu veto ederse dünyada zaten bar salayamyorsun. Yüzlerce kere, srail igal ettii Filistin topraklarndan çekilsin diye karar alnd halde BMGKnn içerisindeki srailin daylar veto ettii için o karar uygulanamyor. Afganistann, Suriyenin igali karar veto ediliyor, uygulanamyor. En son Ukrayna igali. BM Genel Kurulunda 4-5 ülke dnda herkes Ukraynann igaline kar çkyor, BMGK karar alamyor. çünkü igali yapan ülke ayn zamanda igale karar verecek ülke. Böyle bir saçmalk olur mu? Rusya, kendisinin eylemlerini knayan karar veto ediyor. BMGK, dünyann hiçbir yerinde bar tesis edemiyor. çok açk söyleyebiliriz; BMGK artk BMGK deil, BM güvensizlik konseyi haline gelmitir. Böyle bir yap dünyann neresinde sava durduracak, hakszlklara mani olacak, göçmen sorununa çare bulacak ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git