AK Parti'li Muş: CHP, şaibe bulaşmış seçimi zorla alamayacaktır

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul'da seçimin yenilenmesi için 'evet' oyu veren Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 7 üyesine yönelik istifa çağrısıyla ilgili, "CHP, şaibe bulaşmış bir seçimi zorla alamayacaktır. Sandık kurulmuştur. Millet bir yetki verirse bir netice alacaktır. Bu tür tehditlerle bir yere varamaz" diye konuştu.

Haberler 15.05.2019 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakanvekili Mehmet Mu, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun TBMMde grup toplantsnda, YSKnn 7 üyesi için çete tabiri kullanp istifa çarsnda bulunmasn deerlendirdi. Mu, Klçdarolunun YSK üyelerine yönelik sözlerinin, hakaret, tehdit oluturduunu belirterek, Klçdarolu bunu sürekli yapyor, toplumu germekten, siyasi atmosferi germekten beslenen bir siyasetçi. YSK, Ankara için karar verdii zaman iyi, dier kazand illerle ilgili olumlu karar verdii zaman iyi; ama stanbulda ortaya çkan bir aibeyle ilgili houna gitmeyen bir karar verdikleri zaman onlara çete diyor. Zaten, Klçdarolu iine gelmeyen herkese çete der, haysiyetsiz der, onursuz der. Dolaysyla bunlar bir ana muhalefet partisinin genel bakanna yakmyor. Ama Klçdarolu bunu kendisine yaktryor. Millete havale ediyorum dedi.

YSK ÜYELER HAKLARINI ARAYACAKTIR

Mu, Klçdaroluna sorumluluk çars yaparak öyle devam etti:

YSK üyeleri, kiisel haklarn korumak için gerekli yarg yollarna bavuracaktr. Burada siyasiler olarak, her beenmediimiz karar neticesinde bu karar vericilere bu tip sözlerle yüklenirsek, onlara çete gibi ar ifadeler kullanrsak, biz hukuk devletinden nasl bahsedeceiz, demokrasiden nasl bahsedeceiz? CHPnin tek derdi udur; Biz nasl istersek öyle karar verilsin, bizim houmuza gitmeyen bin karar verildii zaman da azmza gelen laflar sayalm Klçdarolunun kendisine gelmesi lazm, akln bana toplamas lazm, sorumlu bir siyasetçi gibi davranmas lazm. Bir sokak azyla YSKya, ya da houna gitmeyen bir gelime olduu zaman o kurumlarn bandaki insanlara sokak azyla hakareti brakmas lazm.

SANDIK KURULMUTUR

Klçdarolunun, Cumhurbakan Erdoan için de ayn dili kullandna iaret eden Mu, Cumhurbakanmz yarg yoluyla gerekli cevab vermektedir. Eer vicdan varsa, millete saygs varsa kulland dili deitirir. Toplum nezdinde bu dilin hiçbir karl yoktur. CHP aibe bulam bir seçimi zorla alamayacaktr. Sandk kurulmutur. Millet bir yetki verirse bir netice alacaktr. Bu tür tehditlerle bir yere varamaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git