AK Partili Özdağ: Darbe girişimini haber veren benim!

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 15 Temmuz gecesi Başbakan Binali Yıldırım'a darbe girişiminin haberini verdiğini belirterek CHP ve MHP'li isimlerle de konuştuğunu söyledi.

Haberler 12.03.2017 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amasyada Genç Memur-Sen tarafndan Belediye Kültür Merkezinde Darbeler ve Demokrasi adl konferans düzenlendi. Amasya Belediye Bakan Cafer Özdemirin de yer ald konferansta konuan Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özda, Darbe gecesini Babakana haber veren adam benim. Saat 21.00de. Klçdarolunu arayan, Bahçeliyi arayan benim dedi.

Siz nereden haber aldnz? sorusuna Kaynam söylemem cevabn verip o gece yeeninin de ehit edildiini hatrlatan Selçuk Özda, Darbe gecesi çankaya Kökünde çok eyler yaptm. çok fazla piyasaya anlatmadm bunlar. Ama dün bir röportajda söyledim. Televizyonlara çkalm diyen benim. Meclise gidelim ölelim diyen benim. Benliime tövbe. Ama tarihe not dümek adna söylüyorum. O gece çok önemli eyler yaptm diye konutu.

PARALELCLERN OLDUUNU ANLAMITIM

Konferansn ardndan darbe giriimi bilgisi almas sonras yapt telefon görümelerini anlatan Milletvekili Özda, Ümit Özda ile görütüm. Ümit Özda, özel kalem müdürüyle görütüm dedi. u an Sayn Bahçeli MHP Genel Merkezi klarn yakn diyormu. Kendisi de bir bildiri hazrlyor. Darbeye kar seçilmi hükümetten yanayz ifadesini kullanyor. Seçilmi Cumhurbakanndan yanayz. Sayn Klçdaroluna Engin Altay ile ulatm. Engin Altay bana döndü. Kim yapyor darbeyi dedi. Paralelciler yapyorlar dedim. çünkü ben hemen paralelcilerin olduunu anlamtm. Bana gelen bilgi o dorultudayd. Ardndan da tekrar arad beni. Sayn Klçdarolu da Darbeye kar seçilmi hükümetten yanayz. Seçilmi cumhurbakanndan yanayz. Beraberiz, birlikteyiz dedi. Daha sonra yine MHPden Ümit Özda arayarak Direnin dedi. Biz direniyoruz, siz de direnin dedim eklinde konutu.

O GECE BABAKAN LE KONUMASI

Baz milletvekillerini de bilgilendirip Binali Yldrm ile arasnda geçenlere deinen Milletvekili Özda, Sayn Babakanm. Ben parti genel merkezine gideyim. Siz de arkadalarnza talimat verin. Buradan yürütelim ve sokaa çkalm. Meydan okuyalm. Bu bir lokal bir darbe. Sonra hayr dedim. Aklma geldi. Sayn Babakanm eer AK Parti Genel Merkezine gidersek oray bombalayabilirler. Ben çankaya Köküne gideyim. Arkadalarnza talimat verin. Oradan yürütelim. Birlikte direnelim. Siz bir çar yapn. Veya biz yapalm. Yok, ben yapaym Selçuk Bey dedi. Kendisi yapt ifadelerini kulland.

MLLET GEçM DARBELERN HESABINI GÖRDÜ

TBMMde darbeyi aratrmak için kurulan komisyonda da bulunan Özda, Türk milletinin siyasetçisine, Recep Tayyip Erdoana güvendiini vurgulayarak öyle konutu: Seçilmi iradeye güvendii zaman da darbecilere gereini yapt. Bu 60n hesabyd, 71in hesabyd, 80in hesabyd, 28 ubatn hesabyd. Millet bütün darbelerin hesabn 15 Temmuz akam gördü. imdi de 16 Nisan akam da inallah vesayetçilerle beraber egemen güçlerin hesabn görecek. Demokrasiyle beraber, Cumhuriyet ile beraberde zengin ve özgür Türkiyeyi ina edeceiz.

Ana Sayfaya Git