AK Parti'li Özkan: HDP'li Güzel için gereğini yapacağız

AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, dokunulmazlığı kaldırılan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel ile ilgili, "Mazeretsiz olarak 5 birleşim oturumuna katılmaması durumunda parlamento olarak gereğini yapacağız" dedi.

Haberler 06.04.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakan Vekili Cahit Özkan, TBMMde düzenledii basn toplantsnda gündeme ilikin açklamalarda bulundu. Genel Kurulda görümeleri balayacak olan ve ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa teklifinin ayrntlarn anlatan Özkan, teklifin 39 maddeden olutuunu belirterek, Bu teklifle hedefimiz; vatandalarmza ödeme kolayl salanmas, hak maduriyetlerinin önüne geçilmesi, kamu kurum ve kurulularmzn ihtiyaç duyduu düzenlemelerin hayata geçirilmesidir. Teklif ayrca, muhtar ödeneklerinin net asgari ücret tutarndan az olmas halinde aradaki farkn muhtarlara ödenmesini de içermektedir. Özetle u an itibaryla 50 bin muhtarmzn 3 bin 400 lira olan maalarn 4 bin 200 liraya çkartyoruz. Teklif, vergi kaçakçlna ilikin 5 yl olan hapis cezalarnn 8 yla çkarlmasn ve zincirleme suç ve etkin pimanlk hükümlerinin bu suça ilikin olarak uygulanmasn da düzenlemektedir dedi.

PARLAMENTO OLARAK GEREN YAPACAIZ

Ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlayan Özkan, emeklilere verilmesi planlanan bayram ikramiyesinin Genel Kurulda bugün görümeleri balayacak olan torba yasaya eklenip eklenmeyeceine ilikin, u anda böyle bir düzenleme yok. Bununla ilgili verilmi net bir karar yok, atlm bir adm da yok diye yantlad.

Özkan, dokunulmazl kaldrlan ve hakknda yakalama karar çkarlan HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzelin vekilliinin düürülmesine ilikin Mecliste herhangi bir adm atlp atlmayacana ilikin de, Söz konusu vekili arama çalmalar devam etmektedir. Mazeretsiz olarak 5 birleim oturumuna katlmamas durumunda parlamento olarak gereini yapacaz. Bundan önce benzer durumda olan vekiller için de gereini yaptmz hatrlatmak isterim dedi.

5 BRLEME KATILMAYANIN VEKLL DÜÜYOR

Anayasa ve TBMM iç tüzüüne göre Meclis çalmalarna özürsüz veya izinsiz olarak 1 ay içinde 5 birleim günü katlmayan milletvekilinin TBMM üyelii düüyor. Söz konusu durumun Meclis Bakanlk Divannca tespit edilmesi gerekiyor.

Ana Sayfaya Git