AK Parti'li Özkan'dan 'Davutoğlu' açıklamaı: Kaybettiği koltuğun peşinde

AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partiden istifasını açıkladığı basın toplantısını değerlendirdi. Davutoğlu'nun, kaybettiği makam ve koltuğun peşinde olduğunu savunan Özkan, "Gelin, bu çıktığınız yoldan dönün. Bu girmiş olduğunuz bataklık, mutlaka milletimiz tarafından vakti saati geldiğinde gerekli cevabı alacaktır" dedi.

Haberler 14.09.2019 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakan Vekili Özkan, Ahmet Davutolunun partiden istifa ettiini duyurduu basn toplantsnn ardndan DHA muhabirine açklama yapt. Davutolunun basn toplants için Dümeseydim inecektim basn toplants diyen Özkan, öyle devam etti:

Son 5 yllk süre zarfnda sürekli Davutolu; söz, eylem ve hareketleri ile bunu kamuoyuna ifade ediyor; Sayn Cumhurbakanmzn siyasi meruiyetine dayanarak onunla kavgal, AK Partinin siyasi gölgesi içinde, AK Partinin yetkili makamlarn kullanan; ancak AK Partiliyle kavgal, milletvekillerimizin alm olduu tarihi sorumlulukla kavgal. Derinden milletimizle kavgal olan; ancak yegane amac, arzusu kaybettii koltuu Nasl alrm arzusu ile ortaya koyulmu bir basn toplants ve siyasi durutur.

BU YOLDAN DÖNÜN

Davutolunun, kaybettii makam ve koltuun peinde olduunu savunan AK Partili Özkan, Tüm gelien bu olaylara bakldnda bizim gördüümüz mesele udur; elde etmi olduu akademik kariyerinin itmi olduu kibir bataklnda boulan ve maalesef bu kibrinin siyasi bir çkmaza ittii bir siyasi figürle kar karyayz. Bizim amacmz, anlaymz, amacmz udur; Milletimiz ne diyor, milletimiz bu kutlu davadan ne bekliyor, biz buna bakarz. Bu balamda Sayn Cumhurbakanmzn liderliinde, AK Parti vatandalarmza kar sessiz dünyann hür sesi olmu, vatandalarmzn refahn artrmak, onlarn refah ülkesi, demokratik bir hukuk devletinde yaamak için neye ihtiyaçlar varsa yasal ve anayasal reformlarla bunu ortaya koyuyor. Ancak dier tarafta ortada yer alan tablo tek bir arzusu beklentisi var; kibirlerinin esirleri olduu koltuk hrsyla yeniden makam, mevki ve mevzi kazanma hrsdr. Gelin, bu çktnz yoldan dönün. Bu girmi olduunuz bataklk, mutlaka ama mutlaka milletimiz tarafndan vakti saati geldiinde gerekli cevab alacaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git