AK Partili Özlem Zengin: HDP'ye gideceğiz

AK Partili Özlem Zengin, başörtüsü teklifiyle ilgili HDP'ye yine ziyarette bulunacaklarını açıkladı.

Haberler 17.12.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, seçim tarihi ve emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili açıklamalarda bulundu. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canovanın gündeme dair sorularını yanıtlayan Zengin, seçim için mayıs ayını işaret ederek, Nisandan sonra olacak. Mayısta olursa buna erken seçim denmez. Seçim öne gelirse de 1-2 hafta gelebilir dedi.

ZİYARET EDECEĞİZ

Başörtüsüne anayasal teklifinin daha önce ziyaret ettikleri CHP, İYİ Parti ve HDPnin elinde olduğunu belirten Zengin, şöyle konuştu:

Bir ziyaret turu daha yapacağız. Yılbaşından sonra bu ziyaretleri yapacağız. HDPye gideceğiz. İlişki zeminlerini doğru oturtmak lazım. Ben, bugüne kadar hiçbir siyasi partinin yasaklayalım dediğini görmedim. Bizim amacımız sadece ve sadece sorunu çözmek. 400ün üzerinde bir reyle geçerse, doğru olan referanduma götürmemektir. Artık itiraz olmayan bir konu olsun. Bu konunun tescilini Meclis yapsın istiyoruz. Referanduma gitmeden çözüleceğini düşünüyorum.

Zengin, seçimler ne zaman yapılacak sorusuna ise, Seçim nisandan sonra olacak. Mayısta olursa buna erken seçim denmez. Seçim öne gelirse de 1-2 hafta gelebilir yanıtını verdi.

EYT için yapılan düzenlemenin ise, bu ay Meclise geleceğini söyleyen Zengin, görüşmelerin ocak ayına kalabileceğini ifade etti.

Ana Sayfaya Git