AK Parti'li Turan: Biz sınırlarımıza hakim olan bir ülkeyiz

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Afganistan'dan Türkiye'ye gelen göçmenlerle ilgili, "Biz sınırlarına hakim bir ülkeyiz. Kimin, nasıl geldiğini bilen bir ülkeyiz. Geçen sene 500 bine yakın göçmen geldi. Bu çok büyük sayı. Şu an bizim 20’den fazla göç iade merkezimiz var. Tabi ki hatalar, eksikler olabilir ama bunu ulusal mesele gibi Türkiye’nin huzurunu bozacak adımmış gibi değerlendirmeyi doğru bulmuyorum" dedi.

Haberler 21.08.2021 - 04:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakan Vekili ve çanakkale Milletvekili Turan, Edirnenin Kean Belediye Bakan Mustafa Helvacolunu makamnda ziyaret etti. Ziyarette belediye bakan yardmclar, AK Parti Kean lçe Bakan Gürcan Klnç ve AK Partili belediye meclis üyeleri de yer ald. Turan, Bakan Helvacolunu çalmalarndan dolay takdir ettiini belirterek, Bugün de kendisini ziyaret ederek, bize düen bir ey var m, bunu görüelim istedik. Bize ayrntl bir sunum yaptlar. Bize düen tarafyla ilgili notlarmz aldk. Birçok konunun deerlendirmesini yaparak, biz Keanmza nasl katk salarz, bunu deerlendirdik. Ankaraya döndüümüzde Keana daha fazla deer nasl katabiliriz, bunu çaltk. Kean özel bir ehir. Keann büyümesi, bölgenin komple ayaa kalkmas demek. Kean son dönemde AK Parti belediyeciliini Cumhur ttifakyla birlikte yakalad. çalmalar büyük bir motivasyonla devam ediyor dedi.

TÜM SYASLERN SADUYULU OLMASINI STYORUM

Son dönemde baz gerekçelerle beraber göçmen meselesinin farkl siyasi yönlerde deerlendirildiini dile getiren AK Partili Turan, unlar kaydetti:

Türkiye; ordusu, askeri, polisi kuvvetli bir ülke. Son dönemde göçmen meselesinin çok farkl siyasi saiklerle deerlendirildiini düünüyorum, görüyorum. Biz snrlarna hakim olan bir ülkeyiz. Kimin, nasl geldiini bilen bir ülkeyiz. Yanl yapan, yanl gelen, kaçan varsa bunlarn iadesi için de çok büyük bir mesai harcayan bir ülkeyiz. Geçen sene 500 bine yakn göçmen geldi. Bu çok büyük bir say. u an bizim 20den fazla Avrupadaki sayya yakn neredeyse göç iade merkezimiz var. Tabi ki hatalar, eksikler olabilir ama bunu ulusal bir mesele gibi Türkiyenin huzurunu bozacak bir admm gibi deerlendirmeyi doru bulmuyorum. Tüm siyasilerin saduyulu olmasn istiyorum. Türkiyenin hiçbir temel meselesinde yannda olmayan siyasilerin, bata CHP olmak üzere bu konuda büyük bir istismar politikas yapldn düünüyorum. Bata mavi vatan olmak üzere Libya, Suriye, Azerbaycan gibi temel politikalarmzn hiçbirinde yanmzda olmadlar. Aksine Azerbaycanda son gelimelerde Türkiyenin orada ne ii var? diyebilecek kadar ileri giden bir muhalefet anlay oldu. Biz göç gibi bütün dünyann sorunu olabilecek bir meselede muhalefetin yanmzda olmasn beklemiyoruz zaten ama ithamlaryla bir politika oluturmaya çalyorlar. Bunu siyasi bir kavgaya dönütürülmesini, ülkenin kartrlmasn çok yanl buluyorum. Son dönemde ran hatt bata olmak üzere duvar yaptrlmas ve askerin artrlmas gibi tedbirler alnd. Göç iade merkezlerinde de çok hassas bir çalma söz konusu. Tüm ilgili bakanlklarmz gereini yapmaya çalyorlar.

Ana Sayfaya Git