AK Parti'li Turan: CHP'li vekilin 'davadan vazgeçin' dediği iddiası son derece vahim

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, CHP'li milletvekilinin Muğla'da öldürülen Pınar Gültekin'in babasına arayarak, 'Davadan vazgeçin' dediği iddialarına ilişkin, "CHP'li vekilin hunharca katledilmiş bir genç kızın ailesine 'Davadan vazgeçin' dediği iddiası son derece vahim. Kılıçdaroğlu, partisinin böyle çirkin konularla yan yana anılmasına karşın neden bir genel başkan gibi davranmıyor?" dedi.

Haberler 30.12.2020 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Turan, Mecliste basn mensuplar ile bir araya gelerek, deerlendirmelerde bulundu. Mecliste sadece AK Parti içinde 80den fazla milletvekilinin Covid-19a yakalandn aktaran Turan, buna ramen yasama faaliyetlerini aksatmadklarn kaydetti. Turan, Gazi Meclisimizde; 25 kanun teklifi, 36 uluslararas anlama ve 8 yurt dna asker gönderilmesine ilikin tezkere kabul edildi. Toplamda çalma süresi olarak 117 birleim, 571 oturum, yaklak 900 saat görüme gerçekletirildi. Gazi Meclisin mehabetine uygun olmayan tartmalarn yaanmasndan, çirkin ithamlardan ve görüntülerden büyük üzüntü duyduk. Muhalefetin bu üslubunun ne kendilerine ne millete ne de siyasete faydas var. Öyle olsa 18 yldr iktidar olurlard dedi.

ÖNEML çALIMALAR OLACAK

Meclis gündemine 2021 ylnda gelecek düzenlemelerden bahseden AK Partili Turan, Önümüzdeki ylda da milletimizin beklentilerini karlayacak, ülkemizi hedeflerine ulatracak yasama ve reform çalmalarmza hz kesmeden devam edeceiz. Hukuk ve ekonomi alannda reformlar bata olmak üzere, sanayi teknoloji gelitirme bölgeleri, hayvan haklar konularnda teklifler, Adalet Bakanlmzn, Hazine ve Maliye Bakanlmzn ve Milli Savunma Bakanlmzn toplumun beklentilerine cevap verecek önemli çalmalar ve uluslararas sözlemeler olacak diye konutu.

AK Partili Turan, Yarg Reformu üzerinde Adalet Bakanl bata olmak üzere milletvekillerinin de çalmalara katldn, çalmalarn tamamlanmasnn ardndan AK Parti Merkez Yürütme Kurulunda deerlendirileceini söyledi.

AHMN DEMRTA KARARI

Bülent Turan, Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin (AHM) tutuklu eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta hakkndaki kararna ilikin ise öyle konutu:

Burada konu AHM kararndan önce Demirtan ne yaptdr? 50den fazla kiinin hayatn kaybettii 6-8 Ekim olaylar olsun, suç ilemeye alenen tahrik, silahl terör örgütüne üye olmak, halk kanunlara uymamaya tahrik etmek, terör örgütü propagandas yapmak, suçu ve suçluyu övmek gibi pek çok suçtan Demirta hakknda suç isnad var. Davalar devam ediyor. Demirta tartmasz 6-8 Ekim olaylarnn ba müsebbibidir. HDP MYKs, Genel Bakan halk sokaa çaracak tweet atacak, Kandile alan açacak ve bundan sorumlu tutulmayacak. Böyle bir ey olabilir mi? 6-8 Ekimde yaananlarn bir AB ülkesinde yaandn düünün, nasl karar verirlerdi? Türkiye olarak biz de isteriz taraf olduumuz tüm uluslararas kurumlarn kararlarna uyulsun, AHM kararna uyulsun. Ama AHM kararnn ne kadar siyasi olduu aikar deil mi?

KARAR VERECEK BAIMSIZ TÜRK MAHKEMELERDR

AHMnin, Demirta hakkndaki dosyalar ele alarak deerlendirmediini vurgulayan AK Partili Turan, unlar kaydetti:

AHM karar iç hukuk yollarnn bir temyiz yolu da deildir. Zaten AHM Büyük Daire karar dorudan Mahkemelerimizin yerine geçip tahliye veya beraat karar vermez, veremez. AHM olay dosya dosya ele almayp tutukluluun siyasi olduuyla ilgili hak ihlali karar veriyor. Tekrar ediyorum AHM, beraat etmesi lazm veya tahliye olmas gerekir diye bir karar veremez. Sadece Avrupa nsan Haklar Sözlemesinin (AHS) 46nc maddede taraflar kararlar uymay taahhüt eder maddesi var. AHM kararlarnn icra süreci AHSin 46nc maddesi kapsamnda Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafndan takip edilmekte. Kararn Büyük Daire tarafndan verilmesi ve derhal tahliyesi talep edilmesi nedeniyle Bakanlar Komitesinin mart aynda gerçekletirilecek toplantsnda gündeme alnmas bekleniyor. Tabi ki gönül ister ki Türk yargs daha hzl karar versin, bu tartmalar çabuk bitsin. Nihayetinde Demirtan suçlu ya da suçlu olmadna karar verecek bamsz Türk mahkemeleridir.

CHPDE TACZ DDALARI

AK Partili Turan, CHPnin son dönemde taciz, tecavüz ve istismar olaylaryla gündeme geldiini belirterek, 90 yllk bir parti kültürüne yakan bu skandallarn ve rezaletin üstüne gitmekken, ne yazk ki saklamay ve kapatmay tercih ediyorlar. Bu tavrlaryla bugüne kadar kendilerince savunduklar tüm deerleri ayaklar altna aldlar. Söylemleri ve eylemleri arasnda ciddi bir tutarszlk var. kiyüzlü davranyorlar. Ayrca kendilerine yaplan bir eyde kyameti koparanlar, kendilerinden olmayana yaplnca ölüm sessizliine bürünüyor. Bunlarn tehditlere, tacizlere ve tecavüzlere kar tepkileri kendi siyasi çkarlarna göre diye konutu.

DAVADAN VAZGEçN DDASI VAHM

Bülent Turan, Mulada Pnar Gültekin cinayetiyle ilgili CHPli bir milletvekilinin, Gültekinin babasn arayarak Davadan vazgeçin iddiasna ilikin ise CHPli vekilin hunharca katledilmi bir genç kzn ailesine Davadan vazgeçin dedii iddias son derece vahim. Her frsatta konumay kendisine görev sayan Sayn Klçdarolu, partisinin böyle çirkin konularla yan yana anlmasna karn neden bir genel bakan gibi davranmyor? Neden olaylarn üstüne gitmiyor? Neyden ya da kimden korkuyor? dedi.

Ana Sayfaya Git