AK Parti'li Turan: Yeni ekonomi modelimizle sorunları aşacağız

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, "Yeni ekonomi modelimizle faiz, enflasyon, döviz girdabından daha güçlü biçimde çıkarak, sorunları hep birlikte aşacağız" dedi.

Haberler 22.12.2021 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakan Vekili Bülent Turan, yapt yazl açklamada, döviz kurunda yaanan düüün, bu yükseliin suni olduunu, yapsal nedenden kaynaklanmadn çok açk gösterdiini belirtti. AK Partili Turan, Dün 21 Aralk en uzun geceydi. Gördük ki dolarn dümesine üzülenler, dolarn dümesi için faizin artrlmas gerekir diyenler için de daha uzun bir gece oldu. Bu bir alm frsatdr diyen zavalllar, TLnin deer kazanmasna sevinemeyenleri, ekranlarda boaz düümlenenleri, yüzü düenleri ibretle izledik. Elbette baz skntlar yayoruz. Ancak yeni ekonomi modelimizle faiz, enflasyon, döviz girdabndan daha güçlü bir biçimde çkarak sorunlar hep birlikte aacaz dedi.

Bülent Turan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, TBMMdeki grup toplantsnda döviz kurunun dümesine ilikin herhangi bir olumlu açklamasnn olmadn belirterek, unlar kaydetti:

Tam tersine dövize endeksli Türk liras mevduat düzenlemesini de organize bir kötülük olarak nitelendirdi. Anlalan o ki döviz kurundaki düü, Klçdaroluna konuma metnini revize ettirdi. Yatrmlar yaplmasn diye Türkiyeyi büyükelçilere ikayet eden, dolar kurunu bahane ederek soluu TÜSADn yannda alan Klçdarolu, bu defa soluu nerede alacak, bizi kime ikayet edecek merak ediyoruz. Bunun ötesinde her frsatta evinin mutfandan felaket tellall yapan Klçdarolu, frsat bulamam olacak ki dövizdeki düüü deerlendiremedi.

AK Parti Grup Bakan Vekili Turan ayrca Ortak paydamz Türkiye diyen herkesin, Türk lirasnn deer kazanmasndan, ihracattan, üretimden memnuniyet duymas gerektiini vurgulad.

Ana Sayfaya Git