AK Parti'li Turan'dan, Kılıçdaroğlu'na "Kandil" tepkisi

"Tezkereye 'hayır' diyeceksiniz, iki gün sonra Kandil'e gitmekten bahsedeceksiniz. Tezkeresiz Kandil mi olur. Daha önce de benzer çıkışlar yaptı. Çok hızlı 'U' dönüşü yapabilen bir siyasi karakter"

Haberler 05.11.2021 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakanvekili Bülent Turan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, Kandile yönelik sözlerine tepki göstererek, Tezkereye hayr diyeceksiniz, iki gün sonra Kandile gitmekten bahsedeceksiniz. Tezkeresiz Kandil mi olur? dedi.

Turan, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu ve sorular yantlad.

CHP Genel Bakan Klçdarolunun, Kandil denen yuvay yerle yeksan etmezsem Klçdarolu demesinler sözüne ilikin görülerini dile getiren Turan, her gün farkl bir Klçdarolu ile karlatklarn söyledi.

Klçdarolunun içine dütüü durumun hazin bir hal almaya baladn, trajediye dönütüünü belirten Turan, Daha iki gün önce tüm milletin yürekten destekledii tezkereye hayr diyen Klçdarolunun sözlerini, iki gün sonra atmosferi datmak, içine dütüü bu hazin durumdan çkmak, bunu örtmek için att bir adm olarak düünüyorum. Daha önce de benzer çklar yapt. çok hzl U dönüü yapabilen bir siyasi karakter. u anda zavall bir durumda. diye konutu.

KILIçDAROLUNUN YÜZÜNÜ HERKES GÖRDÜ

Kemal Klçdarolunun açklamasn, tezkereden kaynakl tepkiyi bastrmak için atlm bir adm olarak deerlendirdiini, ancak kimsenin buna inanma imkan olmadn vurgulayan Turan, Tezkereye hayr diyeceksiniz, iki gün sonra Kandile gitmekten bahsedeceksiniz. Tezkeresiz Kandil mi olur? Tezkeresiz mücadele mi olur? ifadesini kulland.

Bülent Turan, Klçdarolunun yüzünü herkesin gördüünü kaydederek, Kasetle genel bakan olma serüveni döndü dolat, HDPnin vagonu haline gelen partinin bakan haline gelmeye balad. 90 yllk Atatürkün, nönünün partisini ald, maalesef HDPnin felsefesinin taklidi haline getirmeyi baard. Ancak CHPnin içindeki ulusalc, milliyetçi, devletçi, alt oku bilen insanlarn tepkisiyle; tezkereye hayr demenin pimanlyla olsa gerek, imdi Kandile gitmekten bahsediyor, ancak hiç kimse buna inanmayacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

KLEM çNDE, çIKMAZIN GÖBENDE

Klçdarolunun içine dütüü hazin durumu anlamaya çaltklarn dile getiren Turan, Bir tarafta PKKnn temsilcisi gibi davranan HDP var, dier tarafta ülkücü, milliyetçi olduunu iddia eden bir baka siyasi hareket var. Bu ikilem içinde, çkmazn tam göbeinde kendisi. Bir gün Y Partiye, dier gün HDPye yaranmaya çalyor. görüünü paylat.

Bu yapmack, soyut ilikilerin hiçbir karl olmayacan kamuoyunun takdir edeceini söyleyen Turan, unlar kaydetti:

Bu ittifakn yaama imkan yok. Bu kadar farkl insanlarn, rüyalar hiç ortak olmayan insanlarn bir araya gelme imkan yok. Bir gün kürsüde HDPye kzan, dier gün tam tersi yapan bir ortak. Bu, ancak Türkiyedeki siyasi atmosferde olabilir. Klçdarolu, u anda kendine verilen rolü yerine getirmek durumunda. Kendisine verilen bir sufle var. Bu; milliyetçi, emperyalizme kar olan partiyi alp HDPnin yanna konumlandrmasndan, tezkereye hayr demesinden sonra kardaki tepkiyi azaltmak için att bir adm.

Ana Sayfaya Git