AK Partili Ünal: CHP'nin yaptığı apaçık düşmanlıktır

Kahramanmaraş 4'üncü Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olduktan sonra partinin siyaset yapmaktan uzaklaştığını öne sürdü.

Haberler 15.10.2017 - 14:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kahramanmara 4üncü Uluslararas Kitap ve Kültür Fuarnn açlna katlan AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kemal Klçdarolunun CHP Genel Bakan olduktan sonra partinin siyaset yapmaktan uzaklatn öne sürdü. Ünal, Yaptklar ne muhalefet, ne milli muhalefet, yaptklar apaçk dümanlk ve Türkiye dümanlarnn içeride sözcülüü yapmakta. Türkiye dümanlarnn içeride sözcülüünü yapanlar Cumhurbakanmza laf söyleyemezler dedi.

Kahramanmara Fuar Merkezinde düzenlenen kitap fuarnn açl törenle yapld. 263 yaynevi ile 262 air ve yazarn katld fuarn açl konumasn yapan Büyükehir Belediye Bakan Fatih Mehmet Erkoç, fuarn kentin hem sosyal ve kültürel hayatna önemli kat salad gibi insanlar okumaya tevik edip ehirde okuma kültürünü gelitirdiini söyledi. Kültür ve Turizm Bakan Yardmcs Hüseyin Yaman ise, Kahramanmara kültür, sanat ve edebiyat ehri ve edebiyatn bakenti yapmak için çaltklarn söyledi.

TÜRKYENN DESTANI YAZILACAK

AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Partisi Sözcüsü Mahir Ünal da Türkiyenin 15 Temmuz gibi insanlk tarihinde görülmemi bir hikayesi olduunu söyledi. 15 Temmuzun henüz çok taze olduunu ve daha anlatlmadn ifade eden Ünal, öyle dedi:

Hani Peygamber Efendimiz Veda Hutbesinde çok güzel bir ekilde ifade ediyor; Sizi duyanlar burada anlattklarm anlatsnlar. çünkü o duyanlar sizden daha iyi bir ekilde kavrayabilirler diyor. nann biz içinde yaadmz için fark etmiyoruz ama 10-15 yl sonra bu corafya verilen mücadelenin u anda Türkiyenin ayaa kalkmak için her alanda verdii mücadelenin destan ve hikayesi yazlacak. Bunu da kitaplara dökecek olan bu kalem erbab, kültür erbab olacak. O yüzden bizim hikayemiz henüz yazlmad. u anda Recep Tayyip Erdoan tarih yapyor, inallah kalem erbab da yaplan tarihi kaleme alacak.

Konumalarn ardndan Kahramanmara Valisi Vahdettin Özkan, Mahir Ünal, Hüseyin Yayman, AK Parti Kahramanmara milletvekilleri ile protokol üyeleri birlikte kestikleri kurdeleyle fuarn açln gerçekletirdi. Ünal ve açla katlanlar stantlar gezip, yazarlar ve yaynevleri temsilcileriyle sohbet ederken, kitap almay da ihmal etmedi.

CHP TÜRKYE DÜMANLARININ SÖZCÜLÜÜNÜ YAPIYOR

Mahir Ünal, fuardan ayrlmadan önce de gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad. Ünal, bir soru üzerine Kemal Klçdarolunun partinin bana geçmesiyle birlikte CHPnin kendi siyasi geleneinden ve siyaset yapmaktan uzaklap bir operasyon partisine dönütüünü öne sürerek, öyle konutu:

Öyle bir muhalefetle kar karyayz ki grup konumasnda Kemal Klçdarolu Türkiyenin dlibe dönük alaca çatmaszlk bölgesinin ve güvenli alanlarn oluturulmasna dair hamlesini hem olumlu buluyor, 8 dakika sonra Ama orada eer askerlerimizle ilgili bir ehit haberi gelirse bunun sorumlusu Erdoandr diyor. imdi bu nasl bir tutarszlktr. Ya da bu tutarszlk mdr, kastl olarak yaplan bir ey midir? Hem CHP sözcülerinin, hem grup bakan vekillerinin hem de CHPnin Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Sayn Cumhurbakanmzla ilgili söz söyleyebilmeleri için öncelikle bu milletle, bu millete duyduklar sevgiyle, bu ülkenin, bu milletin, bu devletin bekas için ödenmi bir bedelleri olmas gerekir. 15 Temmuz gecesi kontrollü bir ekilde kaçmay tercih edenlerin 15 Temmuz sonrasnda da kontrollü darbe demeyi, tiyatro demeyi tercih edenlerin 15 Temmuzun kahraman ve lideri Sayn Cumhurbakanmzla ilgili konuma haklar yoktur, bu onlarn haddi de deildir. Emperyalist güçlere kar bu milletin bekasn savunan Sayn Cumhurbakanmza kar söz söyleyebilmeleri için öncelikli olarak onlar milli muhalefet yapmaya davet ediyorum. çünkü yaptklar ne muhalefet ne milli muhalefet; yaptklar apaçk dümanlk ve Türkiye dümanlarnn içeride sözcülüü yapmakta. Türkiye dümanlarnn içeride sözcülüünü yapanlar Cumhurbakanmza laf söyleyemezler. CHP, siyaset yapmad sürece, CHP milli muhalefet çizgisine gelmedii sürece biz CHPyi siyasi muhatabmz olarak görmüyoruz.

Mahir Ünal ayrca, Kahramanmaran edebiyatta çok önemli bir yere sahip olduunu ifade ederek, Kahramanmara olarak tpk Dublin gibi UNESCO yaratc ehirler anda Edebiyat ehri olmak için çalmalarmza baladk. Büyükehir Belediye Bakanlmz, hem de Kültür ve Turizm Bakanlmz Kahramanmaran UNESCO Yaratc ehirler anda Edebiyat ehri olarak kabul edilmesi için çalmalar yürütüyoruz. Edebiyat ve iirin bakenti olan Kahramanmaramz bunu ziyadesiyle hak ediyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git