AK Partili Ünal: Onların belediyeleri o gece darbeye karşı gelir miydi?

AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, belediye meclis üyesi listelerinde PKK ile bağlantılı kişilere tepki gösterdi. 15 Temmuz'da özellikle AK Partili belediyelerin iş makineleriyle darbeye karşı çıktığını hatırlatan Ünal, "Ben şu soruyu soruyorum; 15 Temmuz gecesi 251 insanımızı şehit eden darbecilere 'Mehmetçik' diyenler acaba o gün onların belediyeleri, acaba o gece darbeye karşı gelir miydi?" dedi.

Haberler 27.03.2019 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mahir Ünal, Kahramanmarata Birlik Vakfn ziyaret etti. Ziyaretin ardndan gazetecilerin sorularn yantlayan Ünal; PKK ile iltisakl, ilikili kiilerin yi Parti, Saadet Partisi ve CHPnin listelerinde yer aldn söyledi. Mahir Ünal, öyle devam etti:

Bu meclis üyesi adaylarnn geçmite Öcalana dönük destek mitinglerinden tutun da PKK terör örgütüne dönük açklamalarna kadar her ey kamuoyunun önünde. Burada bir eyin önemi ortaya çkyor, bir eye dikkat etmemiz gerekiyor. imdi u soruyu doru soralm. Eer 15 Temmuz gecesi kalkma olduunda, darbeciler bu milletin varlna, istiklaline, istikbaline dönük kalkma gerçekletirdiinde belediyeler ne yaptlar? makineleriyle, bütün imkanlaryla adeta bu darbecilere dönük bir mücadele örnei gösterdiler Türkiyede. Özellikle AK Partili belediyelerin bütün illerde gecenin ilk saatlerinden itibaren darbenin engellenmesine dönük verdii mücadeleyi biliyorsunuz. Kahramanmarata da ayn ey yaand. Ben u soruyu soruyorum; 15 Temmuza kontrollü darbe, tiyatro diyen, FETÖcüleri yarglayan mahkemeleri, savc ve hakimleri suçlayan ve bunlarla ilgili tahfif, tezyif, her eyi gerçekletiren, 15 Temmuz gecesi 251 insanmz ehit eden darbecilere Mehmetçik diyenler acaba o gün onlarn belediyeleri, onlarn anlay, onlarn zihniyeti acaba o gece darbeye kar gelir miydi? Bu anlay, yeni FETÖnün söylemini kullanan, 15 Temmuza kontrollü darbe diyen, o gece darbe için sokaa çkan asker klkl FETÖcülere hapisteki Mehmetçikler diyenler, acaba o gece imkanlar olsayd o darbeye kar çkarlar myd? Bu sorunun cevab, Türkiyenin önümüzdeki süreçte yapaca seçimin de aslnda cevab.

Ana Sayfaya Git