AK Parti'li Ünal: Türkiye daha yeni başlıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle kendi siyasal kültürünü, kendi demokrasi kültürünü oluşturarak, bölgesinde bağımsız bir güç olarak Türkiye, daha henüz yeni başlıyor. Buna olan umudumuzu ve inancımızı artırarak, yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Haberler 13.01.2020 - 14:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mahir Ünal, partisinin Balkesir l Tekilatnca düzenlenen l Danma Meclisi toplantsna katld. Toplantya, AK Parti Balkesir milletvekilleri Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Belgin Uygur, Adil çelik, Yavuz Suba, Balkesir Büyükehir Belediye Bakan AK Partili Yücel Ylmaz, Balkesirin AK Parti ilçe bakanlar ve belediye bakanlar ile çok sayda partili katld. Toplantda konuan Ünal, bu sürecin 150 yl önce olduu gibi yeniden büyük bir deiimin, dönüümün ve krlmann eiinde olduunu kaydederek, 150 yl önce sanayi devriminin konuulduunu bugün ise dijital dönüümün ve sonuçlarnn konuulduunu belirtti. Ünal konumasn öyle sürdürdü:

Bugün souk sava sonras dünya artk sona erdi. Bugün artk souk sava yllarnn dünyas deil, Avrupann, Amerikann merkez olmaktan nasl çktn konuuyoruz. Güç merkezlerinin Avrupadan ve Amerikadan nasl kaydn biz deil onlar söylüyorlar. Bunu onlar da görüyorlar. Güç merkezleri bugün dünyada yer deitiriyor. Sebebini size söyleyeyim, insanlarn üzerinde yükseldii deerleri yok ederseniz, ne gücünüz kalr, ne kudretiniz kalr. nsan bozuldu mu, elinizde hiçbir ey kalmaz. Bizi biz yapan kimliimizi, maneviyatmz korumamz gerekiyor. Arzumuzun, nefsimizin peinden deil, davamzn peinden komamz gerekiyor.

UMUDUMUZU VE NANCIMIZI ARTIRARAK YOLA DEVAM EDECEZ

Türkiyenin geçmiten bugüne gelitiini ifade eden Mahir Ünal, Eskiden Türkiye bütün tehditleri kendi içinde karlamak zorunda kalyordu. Ekonomik tehditlerini kendi içinde karlamak zorunda kalr, terör tehditlerini kendi içinde karlamak zorunda kalr, Türkiyeyi u hale getirmilerdi. Uzad zaman buda, kuruduu zaman buda. Türkiyeyi ne oldururlar ne öldürürler. Türkiyeyi bu hale getirmilerdi. Biz ne yaptk? Dedik ki Birilerinin artk bu ülkeyi budamasna müsaade etmeyeceiz, o elleri krdk hamdolsun. Türkiyenin bundan sonraki süreçte bamsz bir güç olarak bölgesinde nasl bir belirleyici olduunu aklmzdan çkarmayalm. Türkiye ile ilgili umudumuzu ve inancmz artrarak yolumuza devam edeceiz. Biz hangi krizleri, hangi engelleri atk, hep beraber hatrlyoruz. Ve unu unutmayn, Türkiye daha yeni balyor kardelerim. Cumhurbakanl hükümet sistemiyle kendi siyasal kültürünü, kendi demokrasi kültürünü oluturarak bölgesinde bamsz bir güç olarak, Türkiye daha henüz yeni balyor. Buna olan umudumuzu ve inancmz arttrarak, yolumuza devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git