AK Partili vekiller sahaya indi! İşte vatandaşın ilk talebi

AK Partili milletvekilleri Meclis'in kapanması ile birlikte sahaya indi ve vatandaşın taleplerini dinlemeye başladı. Vatandaştan en çok gelen talep ise "Kafe ve restoranlar başta olmak üzere işletmeleri kapatmayın, aşısızlar ile ilgili önlem alın" oldu. Vatandaşlar aşılama politikasından son derece memnun olduklarını iletirken, milletvekilleri de aşı yaptırmayanları iknaya çalışıyor.

Haberler 02.08.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Recep Tayyip Erdoann talimat dorultusunda AK Partili bütün milletvekilleri ve parti yöneticileri sahaya indi. Vekiller, parti genel merkezinin kendilerine yapt program çerçevesinde il, ilçe ve köyleri gezerek vatanda ile bir araya geliyor, sorunlarn dinliyor.

Milletvekilleri ayn zamanda ildeki esnaf, kanaat önderi, STKlar, eski siyasetçiler ve i dünyasndan isimler ile de görüüyor. Daha sonra bunlar bir rapor olarak parti genel merkezine iletilecek. Milletvekillerin u ana kadar yaptklar ziyaretlerde öne çkan konu balklar öyle:

DESTEKLAR ARTSIN: Pandeminin yaratt skntlar ilk srada yer alyor. Bu alanda verilen desteklerin arttrlmas talep ediliyor.

HZMET SEKTÖRÜNDE KAPANMA ENDES: Son günlerde artan günlük vaka saylarna paralel olarak kstlama kararlarnn gelebilecei endiesi özellikle büyükehirlerdeki esnaf, lokanta ve kafe iletmecilerinde bulunuyor. Buralar ziyaret eden AK Parti milletvekillerine Ne olursa olsun kesinlikle yeniden bir yasak gelmesin. Biz bir kez daha bunu kaldramayz. Kredi borçlar, vergi. SGK borçlarmz ödememi için açk kalmamz lazm. Günlük çalp evine ekmek götüren yevmiye usulü çalanlar açsndan bir kez daha yasak gelmesi büyük sknt olur diyorlar.

AISIZLARA KISITLAMA YAPILSIN: Esnaf ve asn olan vatandalar, pandeminin durumuna göre getirilecek kstlamalar ile ilgili Yeni yasaklar getirilmesi yerine aszlarla ilgili tedbir alnsn diyor. Batl ülkelerde olduu gibi her yeri kapatmak yerine belli yerlere aszlarn girmesinin kstlanabilecei belirtiliyor.

AI POLTKALARI BAARILI: Sahada, a politikalar baarl bulunuyor. Ann birçok ülkeye göre Türkiyede herkesin ulaabilir olmasna destek veriliyor.

VEKLLERDEN AI çN KNA: Sahaya inen milletvekilleri de alama kampanyasna destek verip illerindeki alama oranlarn arttrmaya çallyor. Milletvekilleri ziyaret ettikleri vatandalar aya ikna etmeye çallyor.

KURAKLI DA ÖNEML BALIK: Bu sene yaanan kuraklk özellikle ç, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin etkilemi gibi görünüyor. Vatandalar kuraklk ile ilgili önlem ve desteklerin gündeme getirilmesini istiyor. Milletvekilleri de bu konuda gerekli çalmalarn yapldn aktarlyor.

Ana Sayfaya Git