AK Parti'li vekillerden CHP'li Özkoç'a tepki

AK Parti milletvekilleri, TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik sözlerine düzenlenen basın toplantısında tepki gösterdi.

Haberler 22.11.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMMde düzenlenen toplantda AK Parti milletvekilleri adna konuan Ankara Milletvekili Zeynep Yldz, kimi tartmalarda kendini ortaya koyan, ba gösteren bir genel zihniyeti eletirmek, bu konudaki duyarllklarn kamuoyu ile paylamak istediklerini söyledi. Yldz, Ülkemizde insanlarn hayat tarzlar, klk kyafetleri, ne yapp yapmayacaklar tamamen kendilerine, fikirlerine, inançlarna, dünya görülerine ait bir konudur. Bakalarnn insanlarn ne yapacaklarna karar verme hakkn kendilerinde görmeleri, bu dorultuda srar etmeleri, kendilerini hakikatin otoriteyle techiz edilmi adresi olarak görmeleri, buna uymayan görüntüler karsnda hezeyana kaplarak had bildirmeye kalkmalar asla kabul edilemez. Ülkemizde kadnlar balarn örtebilirler, açabilirler. Hayatlarna ve kyafetlerine tamamen inançlar dorultusunda kendileri karar verirler.

ÖZKOçA TEPKLER

Yldz, Türkiyenin artk tarihte kalm, özellikle baörtülü insanlarda yaralar açm olan bu türden giriimler, yaklamlar çöp sepetine atmas gerektiini belirterek, Toplumun bu konuda iyilemesi bu türden sorunlar bir bir tartma ve gerilim unsuru olmaktan çkartmas bu dorultuda dikkatli bir dil kullanlmas herkesin görevidir. En temel insan hakk yaama ve var olma hakkna yönelik gördüümüz bu alana ilikin imdi tortularla kendini ortaya koyan dil ve tavrlarla karlatmzda, hepimizi yaraladna, incittiine inandmz çok ac tecrübeleri, kaybedilen hayatlar, yllar hatrlamaktayz. Bu konunun ortadan kaldrlmas hususunda tarihi bir giriimde bulunmu, bunun yolunu açm olan Sayn Cumhurbakanmz Erdoana ve ayn mecrada kyafeti, inanc ne olursa olsun vicdan özgürlüüne katk veren herkese teekkür etmek isteriz. Yine bu dorultuda herkesin geçmiin ac olaylarn hatrlatc dil ve tavrlara kar insani bir hassasiyetle mukabele etmesini, bunu her türlü siyasi polemiin ötesinde bir insan hakk olarak karlamasn ve savunucusu olmasn bekliyoruz. Genel Kurul, millete meydan okunacak yer deildir diye konutu.

Ana Sayfaya Git