AK Parti'li Yılmaz: OHAL'in kalkması, terörle mücadelenin zayıflayacağı anlamına gelmiyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "OHAL'in kalkması, terörle mücadelenin zaafa uğrayacağı veya zayıflayacağı anlamına gelmiyor. Tam aksine, tehdit düzeyinin geldiği seviye dikkate alınarak, normal hukuki çerçeve içerisinde bu mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecek" dedi.

Haberler 16.07.2018 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Bingöl Milletvekili Ylmaz, basn toplants düzenleyerek, gündeme ilikin açklamarda bulundu. FETÖ mensuplarnn, 15 Temmuz 2016daki darbe giriiminde amaçlarna ulaamadn kaydeden Ylmaz, O gece TBMMnin bombalanmas, milli iradenin temsil edildii Külliyenin bombalanmas, bunlar aslnda o giriimi yapanlarn niyetini en güzel ortaya koyan hadiselerdir. Belli bir ahsa veya partiye yönelik deil; milletimizin topyekun varlna dönük bir kalkmayd. TBMMye yaplan saldr, aslnda bu darbecilerin niyetini çok açk ortaya koyuyor. Bunlar; millet düman, milli irade düman ve d odaklarn maas olan yaplanmalardr. çok ükür, baarl olamadlar. O gece gerçekten destans bir direni gösterildi. Bu vesile ile ehitlerimizi rahmetle yad ediyorum diye konutu.

OLAANÜSTÜ HAL KALDIRILACAK

Olaanüstü halin (OHAL) kaldrlmasnn, terörle mücadelenin zayflayaca anlamna gelmediini vurgulayan AK Partili Ylmaz, unlar söyledi:

Bu hain yaplanmay ülkemizden söküp, atmak için kurumlarmz bu yaplanmadan temizlemek için dier terör örgütlerine kar bu OHAL imkan kullanld. OHAL, bildiiniz gibi hukuki bir mekanizmadr. Anayasamzda ve uluslararas hukukta olan bir mekanizmadr. Terörle daha etkin mücadele etmek için bu mekanizma kullanld. imdi artk bu sürecin de çok ükür sonuna yaklam bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde olaanüstü hal kaldrlacak. Bunun yerine mevcut hukuk sistemimiz içinde gerekli birtakm düzenlemeler de yaplarak, terörle mücadelemiz kararl bir ekilde devam edecek. OHALin kalkmas, terörle mücadelenin zaafa urayaca veya zayflayaca anlamna gelmiyor. Tam aksine, tehdit düzeyinin geldii seviye dikkate alnarak, normal hukuki çerçeve içerisinde bu mücadelemiz aralksz ve kararl bir ekilde devam edecek. FETÖ ve dier terör örgütlerinin dünyada yaptklar propagandalar da inallah boa çkacaktr. Halkmz, bu gerçekleri yakndan görmü, tanmtr. Bundan sonra bu tür yaplanmalarn hiçbir ekilde ülkemizde yer etmesi mümkün deildir. Bu uurla gelecek nesillere bu deerlerimizi, tecrübelerimizi aktararak, bu tehditlere kar en salam ekilde devam ettirmemiz gerekiyor.

Ana Sayfaya Git