AK Parti'li Yavuz: Kılıçdaroğlu asla aday olmayacak

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçimin zamanında yapılacağını belirterek, "Çok net bir şekilde bizim adayımız Recep Tayyip Erdoğan. Aynı netlik Millet İttifakı’nda yok ve hiçbir zaman olmayacak. Bana sorarsanız Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması da mümkün değil" dedi.

Haberler 19.07.2021 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Yavuz, DHAya açklamalarda bulundu. Muhalefetin erken seçim iddialarn deerlendiren Yavuz, Muhalefet hep seçimden sonra erken seçimi seslendirmi. Hep erken seçim yapalm diye yaygara koparm. Bu sefer de böyle oluyor deien bir ey yok. Zaten Türkiyede her ey deiti; ama muhalefet yapma biçimi hiç deimedi. Yani bugüne kadar 20 yldr girilen bütün seçimleri kaybeden bir muhalefet var. Özellikle CHPyi kastederek söylüyorum. Her seferinde seçimi kaybetmi Muharrem ncenin dedii gibi yenmi de yenmi, yenmi de yenmi ama buna ramen CHP yine erken seçim demi de demi, demi de demi. Peki erken seçimin artlar var m Türkiyede? Yok dedi.

ERKEN SEçM KARARI MUHTEMEL GÖZÜKMÜYOR

Seçim kararnn Mecliste 360 milletvekili veya Cumhurbakan tarafndan alnabileceini ama hem Millet ttifaknn hem de Cumhur ttifaknn bu çounlua sahip olmadn vurgulayan Yavuz, Cumhurbakan neden seçim karar alsn? Böyle bir hakk var da niye alsn? Zaten u anki görüntüye göre yine seçim olsa Cumhur ttifaknn destekleyecei aday yani Cumhurbakanmz Sayn Tayyip Erdoan yine yürütmenin ba olacak. Anketler bunu gösteriyor. Yani herhangi bir anket var m böyle yüzde 50ye yaklaan; Cumhurbakanmzdan baka bir adayn ortaya çktn biri iddia edebiliyor mu? Edebiliyorsa onu da ortaya koysun. Manzara böyleyken neden biz yeniden bir seçim kargaasnn içerisine Türkiyeyi sokalm? Kald ki seçime gidilmesi halinde Sayn Cumhurbakanmz kendi siyasi hayatn, siyasi ömrünü de bir anlamda azaltm oluyor. Demek ki nereden bakarsanz bakn Sayn Cumhurbakanmzn da seçim karar almas asla kata muhtemel gözükmüyor diye konutu.

çAKTIRMADAN çALIIYORUZ

AK Partili Yavuz, kendilerinin att her admn muhalefet tarafndan seçim hazrl olarak yorumlandn belirterek, Seçim görevlilerimizle sandk görevlilerimizle seçim kurulu görevlilerimizle sürekli çalyoruz bugünlerde; ama bunu yaparken elimizden geldii kadar ortaya çkartmadan, çaktrmadan yapyoruz. Neden biliyor musunuz? Ne yaparsanz hemen onu sanki erken seçim için yaplyormu gibi bir alg oluturmaya çalyorlar. Bu algnn olumasn biz istemiyoruz dedi.

KILIçDAROLU ADAY OLMAYACAK

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun cumhurbakan aday olabilecei yönünde gelen açklamalar da deerlendiren Yavuz, Bence muhalefet partisinin kafas çok karmakark. Ne yapacaklarn onlar da bilmiyor. Bugünden herhangi bir cumhurbakan adayn ortaya koyma anslar yok. Cumhur ttifaknn net bir ekilde aday ortada. çok net bir ekilde bizim adaymz Recep Tayyip Erdoandr. Ayn netlik Millet ttifaknda yok ve hiçbir zaman olmayacak. Yani seçime çok yakn bir tarihe kadar bu belirsizliin ortadan kalkmas mümkün deil. Bana sorarsanz Kemal Klçdarolunun aday olmas da mümkün deil. Teorik açdan bu mümkün kendisi çkar aday olabilir; ama ben buna cesaret edebilecei kanaatini tamyorum. çünkü cumhurbakan aday olup da bir de oradan kaybettiinizde siz o partinin banda bir daha durma ansna çok fazla sahip deilsiniz. çok daha tartlrsnz. ddiaya girmek caiz olsayd çok kolay bir ekilde herkesle iddiaya girerdim, Kemal Klçdarolu asla bakan aday olmayacak, diye dedi.

KONUULAN SMLERN DIINDA BR ADAY OLUR

Millet ttifaknn CHP lideri Klçdarolunu da Y Parti Genel Bakan Meral Akeneri de Ankara Büyükehir Belediye Bakan Mansur Yava da stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolunu da aday olarak göstermeyeceini belirten Yavuz, öyle konutu:

çünkü herhangi birinde karar klmak kolay bir ey deildir. Genel bakan kendi varken bir belediye bakann aday olarak çkartmas o genel bakan tarttrr ve bir genel bakan varken o dururken hem de o büyük parti iken dier partinin genel bakannda karar klnmas yine onu bitirir. Böyle karmakark, çok kemekein yaanabilecei böyle gayet net olmayan hadiselerin olduu bir durumdan bahsediyoruz. Bu noktada ite kanaatim odur ki bu genel bakanlarndan birisi olmaz bu belediye bakanlarndan birisi olmaz ve bunlarn dndan birisini üretmeye çalrlar diye benim bir kanaatim var.

50 ARTI 1N TARTIILMASINA CUMHURBAKANIMIZ MÜSAADE ETMEZ

Siyasi Partiler Kanunu ve seçim kanunlarnda yaplmas planlanan deiiklik hakknda da deerlendirmede bulunan AK Partili Yavuz, seçim kanunu deiikliinin uygulanabilmesi için seçimden en az 1 yl önce bunun çkarlmas gerektiini söyledi. 2023 Haziranda yaplacak seçimler için deiikliin 2022 Haziranna kadar tamamlanmas gerektiini belirten Yavuz, Benim kiisel kanaatim gelecek yln banda bu deiiklikler yaplr diye düünüyorum dedi. Cumhurbakan seçilmek için gerekli olan yüzde 50 üzeri oy alma yeterliliinin deitirilecei yönündeki iddialar da deerlendiren Yavuz, 50 art 1 milletin hayrnadr, Türkiyenin hayrnadr. Bunda bir esnetme söz konusu deildir. Bugüne kadar aklmzdan da böyle bir ey geçmedi. Hele Sayn Cumhurbakanmz bunun zaten açlmasna müsamaha göstermez. O zaman kurgulanm olan 50 art 1den geriye gitmek mümkün deil. Bizim böyle bir düüncemiz yok, zaten Sayn Cumhurbakanmz da buna müsaade etmezler diye konutu.

Ana Sayfaya Git