AK Parti'li Zengin'den 'kadın' açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Genel Kurulu'nda "Bu ülkede AK Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu" sözleri ile başlayan tartışmalara ilişkin "Türkiye'de kadınların yüzde 70'i de yoktu; hiçbir mesleği olamıyordu, üniversiteye gidemiyordu, milletvekili bile olamıyordu. Şimdi böyle baktığınız zaman inanılmaz bir mağduriyet vardı. Kim geçirdi bu mağduriyetleri, AK Parti iktidarı geçirdi" dedi.

Haberler 27.06.2020 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakanvekili Özlem Zengin, TBMM Genel Kurulunda tartma yaratan sözlerine ilikin deerlendirmede bulundu. Zengin, cümlesinin çarptldn belirterek, Ben dedim ki, AK Parti iktidara gelene kadar, kadn kelimesinin ad yoktu dedim bu kadnn ad yoktuya döndü. Benim aslnda kastettiim kadn kelimesini sadece kullanmak deil, kadn asli unsur haline geldi. Genel Kurulda bu bir tartmaya vesile olmad. Ben konumam Twitter hesabna koyduktan sonra buradan yola çkarak inanlmaz bir ahsmda bir deerlendirme kampanyas balatld dedi.

MADURYETLER AK PART GEçRD

Sosyal medyada Seçme seçilme hakk vard, çileri Bakan vard, kadn babakan vard gibi eletirilerin yapldn, eletirinin ötesine geçen saldrlarn olduunu ifade eden Özlem Zengin, öyle konutu:

Evet kadn vard, zaten bunlar yoktu demiyoruz. Benim söylemek istediim ey elbette bu deildi. Bunlar vard ama Türkiyede kadnlarn yüzde 70i de yoktu, hiçbir meslei olamyordu, üniversiteye gidemiyordu, milletvekili bile olamyordu. Önemli baz isimlerin ei bile olamyordunuz. TRTde izleyici konuk bile olamyordunuz. Alklamak için bile TRTnin dekorunda oturamyordunuz. Peki bu gördüümüz Türkiye tablosu muydu? Hayr deildi. Türkiye; sokaa çktnz zaman, ba açk, ba kapal, ban çok farkl örten bir sürü kadndan oluan bir ülke. Türkiyenin gerçekleri, Türkiyenin kamu hayatna yansmyordu. Kamusal alan için de geçerli. Bir anne evladnn asker törenine gidemiyordu. Stadyumlara giremiyordu. imdi böyle baktnz zaman inanlmaz bir maduriyet vard. Kim geçirdi bu maduriyetleri, AK Parti iktidar geçirdi.

AK PARTY D BR KELME OLARAK ANLIYORUM

Zengin, AK Partinin bu kadnlarn yarasn muazzam ekilde ina ettiini kaydederek, Bir kadn partisi olarak görüyorum AK Partiyi. Hatta AK Parti kelimesini daha dii bir kelime olarak alglyorum. Yeri geldiinde bu konularla alakal olarak konumay engel görmüyorum. Hala mam Hatiplileri aalamaya devam ediyorlar. Bu ifadeyi gerilik olarak kullanyorlar. Hala kafa dünya standartlarnda deil. Hakaretler, mesele seçme seçilme hakkna kadar geldi. Evet ilkokula giden çocuklar bile 1934de bu hakkn ortaya çktn biliyor. Ama bunun gerçek manada icras 2015te oldu, 24 Haziran seçimlerinde oldu. Ben de aday oldum o dönem. Seçilip yemin eden milletvekillerinden bir tanesiyim ifadelerini kulland.

HDPL KADINLAR GB DAA çIKMADILAR

Zengin, bunlar yaanrken, baörtülü kadnlarn memleketlerine kahretmediini, HDPli kadnlar gibi daa çkmadklarn, terörize olmadklarn vurgulad. Zengin, Bu kadnlar sadece ve sadece problemlerini anlattlar. Hukuk içerisinde kalarak eylemlerine devam ettiler. Ben de onlardan bir tanesiyim. Geldiimiz nokta Türkiye için bir muazzam kazanmdr. Benim ve partimin mücadelesi bütün kadnlarn istedii hayat yaamas içindir dedi.

HALA HAZIM SORUNU YAIYORLAR

Genel Kurulda kendine yönelik eletirilere de cevap veren Zengin, Ben, Türkiyenin ilk baörtülü grup bakanvekiliyim. Galiba hazm sorunu yaanyor hala. Ben onu görüyorum. Ben bir taraftan da bu deerlerle alakal bir eyi bir baörtülü grup bakanvekili kadn olarak, orada ifade ediyorum. Onun için alk olmad eyler duyuyorlar. Sizin saçnz taramanz gibi bir ey benim bam örtmem. Normal bir muamele istiyorum. Siyasetin en belirgin eyidir kadn. Kadnlarn önünden geçmeden, onlarn rzasn almadan hiçbir siyasi parti seçim kazanamaz. Hiçbir siyasi hareket baarl olamaz. Kadn meselesi bir günlük meselesi deil. HDP, AK Partiden daha çok kadnlar savunamaz. Onlardn kadnlara yaklam ile, bizim kadnlara yaklammz arasnda dalar kadar fark var ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git