AK Parti'nin 'A Takımı' açıklandı

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin yeni Karar ve Yönetim Kurulu'nu (MYK) açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanvekili oldu.

Haberler 30.05.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda topland. MKYK toplants devam ederken, AK Partinin yeni MYKsn partinin yeni sözcüsü Mahir Ünal açklad.

Binali Yldrm AK Parti Genel Bakanvekili, Hayati Yazc Siyasi lerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs, Mustafa Ata Tekilattan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs, Ahmet Sorgun Seçim ilerinden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs, Mahir Ünal Tantm ve Medyadan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs, Mehmet Mehdi Eker D likilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs, Öznur çalk Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs, Erol Kaya Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs, Cevdet Ylmaz Ekonomiden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs, Ravza Kavakç nsan Haklarndan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs, Vedat Demiröz Mali ve dari likilerden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs, çidem Karaaslan çevre ehir ve Kültürden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs, Hamza Da Aratrma ve Gelitirmeden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs, Abdülhamit Gül Genel Sekreter ve Mahir Ünal Parti Sözcüsü oldu.

MKYDA DÖRT SM DET

Daha önce AK Parti Tantm ve Medyadan Sorumlu Genel Bakan Yardmcs olan Cevdet Ylmaz, Ekonomi lerinden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs aban Dilinin yerine getirildi.

AK Parti MKYK üyesi Mahir Ünal da Cevdet Ylmazdan boalan Tantm ve Medyadan Sorumlu Genel Bakan Yardmcl görevini üstlendi.

AK Parti Ar-Geden sorumlu Genel Bakan Yardmcs Nükhet Hotarn yerine ise AK Parti MKYK üyesi Hamza Da getirildi. Yasin Aktayn yapt AK Parti nsan Haklarndan Sorumlu Genel Bakan Yardmcl görevini ise AK Parti MKYK üyesi Ravza Kavakç Kan üstlendi.

TÜRKYEDE SYASET ASLA ESKS GB OLMAYACAK

Mahir Ünal, AK Parti Genel Merkezinde düzenledii basn toplantsnda, basn mensuplarnn sorularn da yantlad. Cumhurbakan Erdoann, bakanlklardan 6 aylk bir yol haritas belirlemelerini istedii yönündeki haberler sorulan Ünal, Sadece tekilatlarla ilgili deil, Sayn Cumhurbakanmzn da Babakanmzn da daha önce ifade ettii gibi hem yerel yönetimlerle ilgili hem tekilatlarmzla ilgili hem de hükümetle ilgili hem performans hem baar oranlarnn deerlendirilmesi çok önemli. çünkü 2019 daha Cumhurbakanmzn ifade ettii gibi artk yüzde 40la yüzde 45le seçim kazanlacak bir sistem deil. Yüzde 50+1i gerektiren yeni bir sistemle kar karyayz. Zaten Türkiyedeki en büyük ve güzel deiim cumhurbakanl hükümet sistemiyle birlikte artk Türkiyede siyaset asla eskisi gibi olmayacak. Bütün siyasi partiler özellikle muhalefet siyaset yapmak zorunda kalacak diye konutu.

GRUP TOPLANTISINDA CUMHURBAKANI ERDOAN KONUACAK

Kabinede bir deiik olup olmayaca da sorulan AK Parti Sözcüsü Ünal, Yarn grup toplantmz Sayn Cumhurbakanmz gerçekletirecek. Kabineyle ilgili bu Sayn Babakanmzn ve Sayn Cumhurbakanmz kendi istiareleri ve Sayn Cumhurbakanmzn ifadesiyle Sayn Babakanmzn böyle bir teklifte bulunursa deerlendirecei bir konu dedi.

Ana Sayfaya Git