AK Parti'nin "ittifak komisyonu" üyeleri belli oldu

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal "Komisyon TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un başkanlığında, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan oluşuyor"

Haberler 13.01.2018 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Sözcüsü Mahir Ünal, AK Partinin MHP ile yapaca ittifak görümelerini TBMM Anayasa Komisyonu Bakan Mustafa entop bakanlnda, Adalet Bakan Abdulhamit Gül ile kendisinin yürüteceini bildirdi.

Ünal, AK Parti ile MHP arasnda ittifak görümelerini yürütecek komisyon üyelerinin belirlendiini söyledi.

Mahir Ünal, Komisyon TBMM Anayasa Komisyonu Bakan Mustafa entopun bakanlnda, Adalet Bakan Abdulhamit Gül ve AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Mahir Ünaldan oluuyor. dedi.

MHP adna görümeleri yürütecek ekibin ise MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Konya Milletvekili Mustafa Kalayc ve stanbul Milletvekili smail Faruk Aksudan olutuu belirtilmiti.

- Bahçeli, ittifak önermiti

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, cumhurbakanl seçiminde aday çkarmayacaklarn, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann adayln destekleyeceklerini belirtmi ve cumhur ittifak önermiti.

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan da partisinin grup toplantsnda bu çarya yant vermi ve bu ittifakn milli ve yerli bir ittifak olacan kaydetmiti. Erdoan, MHP Genel Bakan Bahçeliyi Cumhurbakanl Külliyesine davet etmi ve ittifak üzerine bir görüme gerçekletirmiti. Görümede, iki partinin temsilcilerinden oluacak bir komisyonun ittifak konusunda çalmas karar alnmt.

MHP ile yürütülecek ttifak Komisyonunun üyesi olan TBMM Anayasa Komisyonu Bakan Mustafa entop, Bunu çok önemli, gelecek ve bugünümüz açsndan çok önemli bir karar, siyasi aamann mühim bir adm olarak görüyorum. dedi.

Daha önce AK Parti ile MHPnin birlikte Türkiye tarihinin en önemli anayasa deiikliini yaptklarn anmsatan entop, bununla hükümet sistemi deiikliinin gerçekletiini söyledi.

entop, buna ilikin Bu reform olur mu olmaz m? diyenlerin bulunduuna iaret ederek, tarihin en büyük reformunun AK Parti ile MHPnin yaptn kaydetti.

Bunun anayasal zeminde bir deiiklik olduuna dikkati çeken entop, gerei olarak yaplacak bir çok çalmann bulunduunu belirtti. entop, Kanun düzeyinde bir de bununla balantl olarak Seçim Kanununda deiiklikler var, seçim ittifak tartmalar var. dedi.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile görümesine iaret eden entop, bunu milli mutabakat çalmas, milli-yerli bir ittifak olarak gördüklerini vurgulad. entop, görümede Erdoan ve Bahçelinin bu çalmalar yürütmek üzere, üçer kiiden oluan bir temas heyeti oluturulmas karar alndn, bu çerçevede de AK Parti ile MHPnin üyelerinin belirlendiini anmsatt.

entop, Bunu çok önemli, gelecek ve bugünümüz açsndan çok önemli bir karar, siyasi aamann mühim bir adm olarak görüyorum. Hayrl olmasn diliyorum. Bata kamuoyu olmak üzere herkesin de dua ve katksn bekliyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git