AK Parti’nin kuruluşunun 16. yıl dönümü

AK Parti'nin kuruluşunun 16. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında kuruluştan bugüne kadar geçen sürecin anlatıldığı “Bir millet aşkı AK Parti Sergisi” açıldı

Haberler 15.08.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partinin kuruluunun 16. yl dönümü dolaysyla düzenlenen etkinlik kapsamnda kuruluundan bugüne kadar geçen sürecin anlatld Bir Millet Ak AK Parti Sergisi vatandalarn ziyaretine açld.

AK Partinin Kurulu Yl Dönümü Töreninin gerçekletirilecei Sincan Harikalar Diyarndaki alanda açlan sergiye gelen misafirler, Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoann AK Partiyi millet kurdu, biz sadece tabelasn astk ve Türkiyemizde artk hiçbir ey eskisi gibi olmayacak. sözleriyle karland.

Zaman tüneli eklinde tasarlanan serginin ilk bölümünde, Erdoan hakknda 1998 ylnda verilen hapis kararna ilikin gazete kupürleri, Erdoann 1999 ylnda Pnarhisar Cezaevine uurlan ve yine ayn yl Erdoann, aralarnda 15 Temmuzda ehit düen Erol Olçokun da bulunduu yol arkadalarnca Pnarhisar Cezaevinde ziyaret edilmesine ilikin fotoraflara yer verildi.

AK Partinin kurulu sürecinin de anlatld sergide, partinin iktidara geliinden bugüne kadar tüm seçimler ve yaplan halk oylamalarna ilikin de bilgiler yer ald.

AK Parti tarafndan kurulan hükümetlerin fotoraflarna da yer verilen sergide, partinin bu zamana kadar gerçekletirdii olaan ve olaanüstü kongrelerden çeitli fotoraflar da sergilendi. Erdoann yurt dndaki temaslarndan ve katld uluslararas toplantlardan fotoraflara yer verildi. Erdoann 29 Ocak 2009da katld Davos Ekonomi Forumundaki One minute çkndan bir fotoraf karesi de sergide yerini ald.

- 4 babakan, 2 cumhurbakan

Sergide, Cumhurbakan Erdoann yan sra 11. Cumhurbakan Abdullah Gül, eski Babakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutolu ile Babakan Binali Yldrmn görev dönemlerine ilikin fotoraflara da yer verildi.

- e-muhtra, kapatma davas

Sergide AK Parti hükümetlerini kesintiye uratmak isteyen vesayet odaklarnn giriimleri de geni yer buldu. 27 Nisan 2007de Genelkurmay Bakanlnn internet sitesinden yaymlanan e-muhtra ve dönemin hükümet sözcüsü Cemil çiçekin e-muhtraya verdii cevaba ilikin görseller de sergilendi.

AK Partiye kapatma davas, MT Müstear Hakan Fidann ifadeye çarlmas, Gezi olaylar, 17-25 Aralk darbe giriimi, MT TIRlarna gerçekletirilen operasyon gibi olaylara ilikin görseller de sergilendi.

- 15 Temmuz

Sergide Fetullahç Terör Örgütünün 15 Temmuzda giritii ancak Türk milletince akamete uratlan darbe giriimine ilikin görsellere de geni yer verildi. 15 Temmuza ait simge fotoraflarn da yer ald bölümde, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann CNN Türk televizyonuna yapt canl balantnn da görseline ver verildi.

Sergide, TBMM Bakan smail Kahraman ile milletvekillerinin darbe giriimi esnasnda Meclis kürsüsündeki fotoraflarna ve sokaklar darbecilere dar eden vatandalarn görüntülerine de yer buldu.

15 Temmuz darbe giriiminin 1. yl dönümünde Cumhurbakan Erdoann vatandalara hitaplar ve stanbul ve Ankaradaki 15 Temmuz antlarnn fotoraflarnn yer ald serginin son bölümünde AK Parti tarafndan hayata geçirilen önemli icraatlar ve altnda Daha yapacak çok iimiz var ifadesi kullanld.

- Mini kütüphane

Serginin sonunda oluturulan kütüphanede ise AK Parti tarafndan bugüne kadar yaymlanan kitap, dergi ve broürler ile Cumhurbakan Erdoann konumalarnn yer ald kitaplar, almanaklar, AK Partiye ilikin hazrlanan tezler, yerli ve yabanc yaynlar, misafirlere sunuldu.

Ana Sayfaya Git