AK Parti'nin yeni anayasa çerçevesi 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda açıklanacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, 27 Mayıs’ta 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda gerçekleştirilecek Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çalışmalarına ilişkin çerçeveyi açıklayacağını söyledi. Kandemir, "Bunun kodlarını yapacağımız toplantıda Cumhurbaşkanı'mızdan duymuş olacağız" dedi.

Haberler 27.05.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoann bakanlnda gerçekletirilecek, AK Partinin 81 il ana kademe, kadn ve gençlik kollar bakanlarnn yer alaca Geniletilmi l Bakanlar Toplants, Demokrasi ve Özgürlükler Adas olarak ismi deitirilen Yassadadaki ilk etkinlik olacak. AK Parti Genel Bakan Yardmcs Kandemir, 27 Mays 1960 darbesinin 61inci ylnda darbe sonras yarglamalara ev sahiplii yapan Demokrasi ve Özgürlükler Adasnda yaplacak 146nc Geniletilmi l Bakanlar Toplantsna ilikin DHAya açklamalarda bulundu.

YASSIADA EN ÖNEML SEMBOL

AK Partili Kandemir, 27 Maysta Yassadada olmann, oradan seslenmenin siyasi anlam olduunu belirterek, 27 Mays, Türk siyasi tarihinde çok önemli bir krlma ve dönüm noktas çünkü 27 Mays maalesef darbeler silsilesinin balad, darbe geleneinin Türkiyede olutuu ilk defa milletin oylaryla seçilmi iktidarn darbe yoluyla iktidardan uzaklatrld bir gün. Millet için yasl, adyla Yassada ise bunun en önemli sembollerinden biri. Orada, Türkiyenin yetitirdii en önemli isimler söz ve kurgu bir mahkemeyle yarglandlar ve Türkiyede asla unutamayacamz, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen kararlarn alnd bir ada oras diye konutu.

VESAYETE NOKTAYI KOYDUUMUZ YER

AK Partinin vesayetle savaan iktidar olduunu söyleyen Kandemir, Bu vesayete noktay koyduumuz, aclar unutmadan; ama oradan ders olarak yeni bir ey ina ettiimiz bir sembol oras bizim için. Onun için adna Yassada ya da Yaslada deil Demokrasi ve Özgürlükler Adas dedik. Onun için demokrasi ve özgürlükler arasndan hem Türkiyenin yakn siyasi tarihiyle yüzlemek hem de oradan gelecee dair nasl bir vizyon kurduumuzu, kurguladmz haykrmak adna bu toplanty son derece önemli görüyoruz dedi.

DERTLER MLLETN DEERLERLERYLE

AK Partili Kandemir, CHPli baz isimlerin 1960 darbesinin ardndan yaplan yarglamalara atfta bulunarak, Cumhurbakan Erdoan hedef almasna ilikin u deerlendirmelerde bulundu:

CHP maalesef geldiimiz noktada demokrasiyi tam olarak içine sindirmi bir parti deil genlerinde darbe var. Kendinden olmayan, kendi gibi düünmeyeni birinci snf vatanda olarak görmeyen bir siyasi kodu var CHPnin. CHPnin üst düzey yöneticilerinin zaman zaman zihinlerindekini ortaya dökmeleri deil aslnda olan, bir anlay ortaya dökmeleri deil münferit düünceler deil. Grup bakan vekilinde de genel bakan yardmcsnda da milletvekilinde de ayn söylemleri görüyorsunuz. Antidemokratik söylemleri parti kademelerinde bir disiplin soruturmasna konu olsa deriz ki Evet CHP kendi geçmiiyle yüzlemi ama öyle deil. En üst düzeyde parmak sallayp, Biz iktidar olursak eer sizi canl yaynda yarglayacaz. Sonunuz Adnan Menderese benzeyecek diyor. Hiçbir yetkilisinin parti kurullarnda bugüne kadar disiplin soruturmasyla incelendiini görmedik. Bu bize CHPnin bu söylemlere sahip çktn gösteriyor. CHP darbe geleneinden beslenen anlayn devam ettiriyor. Allah milleti bunlardan muhafaza etsin. ktidar olmazlar; ama iktidar olurlarsa dertleri Recep Tayyip Erdoan ile deil dertleri AK Parti siyasi hareketi ile deil bunlarn dertleri milletle milletin deerleriyle. Yarglamay vadettikleri ey isimler deil yarglamay vadettikleri ey bu milletin deerleri ve kazanmlar.

YEN ANAYASAYA LKN KODLARI DUYACAIZ

Cumhurbakan Erdoann verecei mesajlara ilikin ise Kandemir, öyle konutu:

Cumhur ttifaknn millete söyledii bir ey var; Bu darbe anayasasndan kurtulmak ve yeni bir anayasa ile toplumun huzuruna çkmalyz diyoruz. 27 Maysta Cumhurbakanmzn konumalarnn arasnda yeni anayasamzn, yeni anayasa ile ilgili yaklammzn kodlarn görmü olacaz. Bir kere daha oradan biz milletimize darbeyi unutmadmz, aclar unutmadmz, bununla yüzletiimizi buradan güçlenerek çktmz ve çkacamz bunun zirvesinin de yeni anayasa olduunu haykracaz. Yeni anayasayla ilgili bir çerçeveyi Cumhurbakanmzn konumasnn satr aralarnda göreceiz.

2023TE YEN ANAYASA LE MLLETE GTMEK STYORUZ

Erkan Kandemir, MHPnin anayasa teklifinin AK Partide yetkili organlarda deerlendirildiini, Cumhurbakan Erdoann MHP lideri Devlet Bahçeli ile anayasay görütüünü belirterek, Deerlendirmeler sonunda AK Parti de taslan toplumla paylaacak. Yani bu bir taslak bir öneri ve milletimizden gelen geri dönülerle sivil toplum kurulularndan gelen geri dönülerle MHPnin yapaca katklarla dier siyasi partilerin yapaca katklarla 2023te yeni yepyeni sivil bir anayasayla milletimizin huzuruna gitmek istiyoruz. Bunun kodlarn yarn yapacamz toplantda Cumhurbakanmzdan duymu olacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git