AK Parti’ye yeni doktrin lazım

Sosyal Bilimler Profesörü Bilal Sambur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı AK Parti MKYK toplantısından çıkan “tepeden tırnağa değişim” mesajını yeniakit.com.tr’ye değerlendirerek, “AK Parti yeni bir doktrin, teşkilat ve program ortaya koymalı.” ifadelerini kullandı.

Haberler 15.04.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Bilimler Profesörü Bilal Sambur, Cumhurbakan Erdoann bakanln yapt AK Parti MKYK toplantsndan çkan tepeden trnaa deiim mesajn yeniakit.com.trye deerlendirdi. Sambur, AK Parti yeni bir doktrin, tekilat ve program ortaya koymal. dedi.

Beka sorunu sadece siyasete braklamayacak kadar önemli

- Bir süredir beka sorunu tartmalar var. ktidar var, muhalefet yok diyor. Siz ne dersiniz?

- Türkiye, yerel, bölgesel ve küresel konjonktür açsndan çok zor bir dönemden geçmektedir. Ülkemiz, her zaman varolusal düzeyde kendisine yönelik çok yönlü ve çok aktörlü tehditlerin hedefi olmutur. Beka sorunu, devletin kendisini varolusal tehdit altnda hissettiinin ifadesidir. 15 Temmuzda FETÖcü teröristlerin, stanbul ve Ankarada gerçekletirdii saldrlar, devletin beka sorununu kendi bakentinde ve beyninde hissetmesine neden olmutur. Hzla deien dünyada, gelecekte ülkemizi ne tür tehditlerin, risklerin, frsatlarn ve imkanlarn beklediini ortaya koyan derinlikli, nitelikli ve verimli bir gündemle beka meselesinin konuulmas ve tartlmas gerekmektedir. Ülkemizin beka sorunu, sadece politikaclara braklmayacak kadar önemli bir varolu sorunudur. Beka sorunu konusunun bütün toplumsal kesimler tarafndan konuulmas, tartlmas ve deerlendirilmesi gerekmektedir.

Seçmen hem iktidara hem muhalefete mesaj verdi

- 31 Mart yerel seçim sonuçlarna baktnzda seçmenin siyasi partilere nasl bir mesaj verdiini deerlendiriyorsunuz?

- 31 Mart yerel seçim sonuçlar, muhalefet ve iktidar blokuna önemli mesajlar ve dersler veren bir tablo ortaya çkarmtr. Toplum, ülke meselelerine çözüm saylabilecek politikalarn üretilmesi ve uygulanmas konusunda, iktidar ve muhalefet partilerine sorumluluk yüklemitir. Seçmenin yükledii bu sorumluluk bütün partilerin önünde büyük bir meydan okuma olarak durmaktadr. 31 Mart seçim sonuçlar, Türkiyenin siyasetten büyük olduu mesajn vermi ve Türkiyeyi bir bütün olarak önemseyen ve önceleyen bir yaklamla kendilerini yenilemeye bütün siyasi aktörleri ve yaplar zorlamaktadr.

Seçmen FETÖ ile sahici mücadele istiyor

- FETÖ ile mücadele baln ele aldmzda, bu balk üzerinden seçmen AK Partiye nasl bir mesaj vermitir?

- Toplum, FETÖ afetinin ülkemize sosyal, siyasal, kültürel, eitsel, kültürel, manevi, ekonomik, askeri, adli ve diplomatik alanlarda verdii derin tahribatn çok iyi farkndadr. 31 Mart seçim sonuçlar, toplumun FETÖ ile mücadeleye desteini ortaya koymaktadr. 31 Mart seçim sonuçlarnn en önemli mesajlarndan biri olarak toplumun, FETÖ ile sahici, gerçekçi, etkili ve ilevsel ekilde mücadele edilmesini istediini söyleyebiliriz.

AK Parti, yeni bir doktrin, örgüt ve program ortaya koymal

- Bundan sonraki süreçte AK Parti, nasl bir yol izlemeli, hangi konu balklarn gözden geçirmeli?

- Ak Parti, kuruluundan itibaren günün ihtiyaçlarna göre kendisini deitiren ve yenileyen bir yap olarak bilinmektedir. 31 Mart seçim sonuçlar nda, liyakat, meveret, adalet, hizmet, hürriyet ve hakkaniyet ilkeleri çerçevesinde Ak Partinin yeni bir doktrin, örgüt ve program ortaya koymas gerekmektedir. Ak Partiye olan desteini sürdürmeye devam eden toplum, ayn zamanda mevcut statükonun devam yerine ikinci Ak Parti olarak ifade edeceimiz deiimci, dönüümcü ve yenilikçi yeni bir sürece girilmesinin bir ihtiyaç olduuna dair güçlü bir talebi ortaya koymutur.

Ana Sayfaya Git