Akşener: Bir kez kazandık, bir kez daha kazanacağız.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "31 Mart'ta seçimi kazandık, 23 Haziran'da milletin iradesini kazanacağız. Bir kez kazandık, bir kez daha kazanacağız. Bu kez sadece bir belediye başkanlığını değil, yeniden millet iradesini kazanacağız" dedi.

Haberler 15.05.2019 - 12:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti lideri Meral Akener, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimlerinin yenilenmesine ilikin kararn eletiren Akener, Ekrem mamolunun yannda durmaya devam edeceklerini belirtti.

Akener, öyle konutu:

Demokrasiye her türlü müdahale bir darbedir ve biz her türlü darbeyi reddedeceiz. Baml yarg yoluyla, millet iradesinin gasp edilmesi, ikinci bir 28 ubat darbesidir. Biliyorsunuz, 28 ubatta Sayn Erdoan, yine talimatl bir mahkeme kararyla belediye bakanlndan uzaklatrld. 6 Maysta ise bunun tekrar yaand. Dünün madurlar, maalesef yolun sonunda hak yiyen marurlara dönütüler. O gün hukuksuzlua maruz kaldnda, nasl Sayn Erdoann yannda durduysak, bugün de hukuksuzlua kar, Ekrem mamolunun yannda duracaz.

MLLETMZN AKLIYLA ALAY ETMEY BIRAKIN

Akener, AK Partinin sandk sonuçlarn tanmayarak, Türkiyeye en büyük kötülük yaptn öne sürdü. Akener, Sand tekmelediler, kendileri de siyaseten intihar ettiler. Sayn Erdoana millet Dur dedikçe, orta Atla dedi. Siyasi akbeti hakknda tercih tabii ki kendisinindir. Ama milletin ve devletin akbeti Erdoann iki dudann arasnda deildir. Milletin istikbali, yine milletin elindedir. stanbul seçimini, baz sandk kurulu bakanlar kamu görevlisi deil diyerek iptal ettiler. Yani, koca koca adamlarn uydurduklar, oy çalma ya da sahte seçmen iddialar doru çkmad. Bkmadan bunu anlatacaz. Milletimizin aklyla alay etmeyi brakn. Ayn zarfa konulup, ayn sanda atlan 4 oyun, neden sadece bir tanesi geçersiz? Milletimiz bunu soruyor. Ama beylerden cevap yok diye konutu.

ADIMLARIMIZ METN VE KARARLI

Akener, stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçiminin 23 Haziranda tekrarlanacan hatrlatarak, unlar söyledi:

31 Martta seçimi kazandk, 23 Haziranda milletin iradesini kazanacaz. Bir kez kazandk, bir kez daha kazanacaz. Bu kez sadece bir belediye bakanln deil, yeniden millet iradesini kazanacaz. Kzarmayan, mahcup olmayan yüzlere, millet iradesinin kar durulamaz hükmünü yaptracaz. Elbette olan biteni unutmayacaz. Ancak üzerinde tartp kavga edip, zaman kaybetmek yerine, hep birlikte gereini yapacaz. Bamz dik, alnmz ak, admlarmz metin ve kararl. Bu yolu yürümeye, hep birlikte devam edeceiz.

DEOLOJK BR SAPMA

MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin, PKK lideri Abdullah Öcalann 8 yl sonra avukatlaryla görümesine izin verilmesi ile ilgili olarak, Bana sorarsanz avukatyla görüsün. Yani görümese dahi bunlar Kandilden haberleiyorlar zaten sözlerine tepki gösteren Akener, ktidarn küçük orta Öcalann avukatlar ile görümesini normal karlyor. Bu sadece ideolojik bir sapma deildir. Bu defa kapal kaplar ardnda i çevirmenize izin vermeyeceiz. Artk bu gidie dur diyeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git