Akşener: Devletin itibarı beş müteahhide ihale dağıtmakla olmaz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.

Haberler 06.11.2019 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Partisinin grup toplantsnda konuan Y Parti Genel Bakan Meral Akener, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulundu. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan eletiren Akener, Cumhurbakanl Saraynn bir günde 8,5 milyon lira harcadn belirterek, Devletin itibar be müteahhide ihale datmakla olmaz. Bu i, Önce millet! diyebilenlerle olur. Bu i milletin hakkn, hukukunu bilenlerle olur ifadelerini kulland. Akenerin açklamalarndan öne çkanlar öyle;

EVCLK OYNUYORLAR: Devlet yönetmiyor, damatla, gelinle, kaynbiraderle evcilik oynuyorlar. Gücümüz de kaynamz da var. Haddini bilmeyene had bildirmek için akl ve güçlü olmak lazm. O akl devlet akldr. O güç, devlet gücüdür. tibar be müteahhide ihale datmakla olmaz. Bu i, önce millet diyebilenlerle olur. Bu i milletin hakkn, hukukunu bilenlerle olur. Emekçisini ezdiren sayn Erdoan i kendisine gelince kesenin azn açyor. 199 milyon lira olan Cumhurbakanl bütçesi 2020 ylnda tam 3.1 milyar liraya çkt. Sarayn günlük bütçesi 8,5 milyon lira. 300 yatakl hastane 52 milyon liraya yapld. O saray bir günlük gideriyle 300 yatakl hastane yapabilecek bir saray.

BOZKURTLAR FAZLASINA GÖZ DKMEZ: Erdoan bizden damadnn masallaryla oyalanmamz istiyor. Damat 20 gün önceden ilan ediyor ve diyor ki ekim aynda enflasyon yüzde 20nin altna inecek. Siparile ekonomik tablo çiziyorlar. Sonra da yatrmclarn Türk ekonomisine güvenmesini bekliyorlar. Milletimizin aklyla alay ediyorlar. Yel Allahn kaval Allahn, çal çal oyna Bunlarn ki de ayn hesap. Ama böyle gitmez, bu kafayla bu k geçmez, bahar gelmez. Geleceimizin bu israfla beraber yok olmasna izin vermeyeceiz.Lafa geldi mi bize bile milliyetçilik dersi vermeye çalyorsun ama u gerçekten bir habersin; Bozkurtlar doyduktan sonrasna göz dikmez.

MECLS DEVRE DII BIRAKTILAR: 2002-2007 arasndaki büyüme orann, bugüne dek sürdürebilseydik, kii bana düen milli gelirimiz 16 bin dolar olacakt. Yani milletimiz tam 2 kat zengin olacakt.2002-2007 yllar arasnda hangi sistem vard? Parlamenter sistem. Demek ki, AK Partinin görece baarl olduu yllarda, Türkiye parlamenter sistemle yönetiliyormu. Demek ki, parlamenter sistemle, ülke çok daha güzel yönetilebiliyormu. Demek ki, parlamenter sistemle, Türkiye ekonomisi büyüyebiliyormu. Demek ki, parlamenter sistemle, dolar da, faizler de düebiliyormu. Peki bugünkü iktidar sahipleri ne yapt? Kuvvetler ayrln denge unsuru olarak deil, kibrin önünde engel olarak gördüler. Daha fazla güç için, sistem deitirmeye kalktlar. Binlerce yllk devlet geleneimizi, deneme tahtasna çevirdiler. 2010 ve 2017 referandumlaryla, kuvvetler ayrln yerle bir ettiler. Vatandan kendilerine duyduu güveni, sistemi ykmak adna kullandlar. Milletin meclisini devre d braktlar. Sadece muhalefetin siyaset hakkna engel olmadlar. radesine sahip çkan millete terörist dediler.

ktidar boazlarda stanbul Büyükehir Belediyesinin elindeki yetkiyi almak istiyor. Buradan uyaryorum; Dünyann incisi Boaziçinin sahibi Türk Milletidir. Sayn Erdoan; Milletle inatlama. Milletin, kötü yönettiiniz için elinizden alp, Ekrem mamoluna verdii yetkiyi, gasp etmeye kalkma. Milli iradeyle, milletle inatlamann sonu hayr deildir.

Ana Sayfaya Git