Akşener: Sanki Yüzüklerin Efendisi setindeyiz

İYİ Parti lideri Meral Akşener, EYT sorunuyla ilgili maliyeti Türkiye'nin göğüsleyecek gücü olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni eleştiren Akşener, "Memleketi 'Orta Dünya’ya' çevirdiler. Sanki Yüzüklerin Efendisi setinde yaşıyoruz… Sayın Erdoğan, yüzüğün sahibi; almış yanına, ak sakallı Saruman’ı, Damat Gollum’u ve inşaatla uğraşan 5 Nazgul’u, mutlak iktidarın peşinde. Millet perişan, farkında değil" dedi.

Haberler 04.12.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan Meral Akener, partisinin grup toplantsnda emeklilikte yaa taklanlarla (EYT) ilgili öyle dedi: EYT meselesi, ailelerle birlikte, milyonlarca vatandamz madur ediyor. tip kakarak, yok sayarak, her eye bulduun paray milletinden esirgeyerek, sonuç alamazsn Sayn Erdoan. Sizi para babalar seçmedi efendiler! Sizi millet seçti. Ya milleti göreceksiniz, ya da yoldan çekileceksiniz. Bunun baka yolu yok.

Meral akener, Grup Toplantsnda özetle öyle konutu:

PARAYI MLLETEN ESRGEME: Bugün grup toplantmzda, ülkemizin kanayan bir baka yarasnn madurlar var. Emeklilikte Saraya taklan kardelerimiz aramzda. Yanda vakflara, derneklere, ajanslara aktacak milyonlar bulabilen, geçmediimiz köprüler, gitmediimiz yollar, yatmadmz hastaneler için müteahhitlere ödeyecek paray bulabilen kendine saray yaptracak paray bulabilen Sayn Erdoann, Seçim kaybetsek dahi o i olmaz. diyerek, itip kakt EYTliler aramzda. EYT meselesi, ailelerle birlikte, milyonlarca vatandamz madur ediyor. tip kakarak, yok sayarak, her eye bulduun paray milletinden esirgeyerek, sonuç alamazsn Sayn Erdoan.

çÖZÜM MÜMKÜN: Kademeli bir çözüm plan mümkün. Salk hizmetlerinden yararlanmalarn salamak, ilk adm olabilir. Türkiyenin, bu kadar büyük bir yaray tedavi edecek imkanlar var. Yeter ki niyet olsun. Yeter ki yüreiniz, milletimizle birlikte atsn Bizden önceki bir uygulama diyerek iin içinden syrlamazsnz. Ülkeyi yönetiyorsanz, sizden önce ya da sizden sonra, bütün dertlere çare bulmak zorundasnz. EYTli kardelerimi rahatlatmak, dertlerine deva olmak, öyle anlatld, öyle iirildii gibi zor deil.

MALYET KARILANABLR: Evet, bir maliyeti var. Ama Türkiyenin, o maliyeti göüsleyecek imkanlar da var. Bakn ben maliyet diyorum, onlar yük diyor. Milleti, kendi hazinesine yük görmek de ne demek? Para milletin, hak milletin. Siz kim oluyorsunuz da, benim milletimi, kendi hazinesine yük sayyorsunuz? Kodaman 5 müteahhit skmaya görsün, kamu bankalarn seferber edip, bir kalemde 500 milyonluk vergiyi silip, çare buluyorsunuz. Sra vatandaa, sra millete geldi mi, Olsa dükkan senin. deyip syrlmaya çalyorsunuz.

SZ YAPMAZSANIZ BZ YAPARIZ: Sizi, para babalar seçmedi efendiler! Sizi millet seçti. Ya milleti göreceksiniz, ya da yoldan çekileceksiniz. Bunun baka yolu yok. Bu kürsüden açkça ilan ediyorum; Y Parti iktidarnn ilk ylnda, millete nasl el uzatlrm, EYTli kardelerim nasl ferahlatlrm göreceksiniz. E, dost, kodamanlar deil, Önce milletim derseniz, bu yaray tedavi edersiniz. Nasl geçen haftaki sözümü dinleyip, Fabrika bacalarna filtre takmay erteleyen karar veto ettiniz ve milletin yararna bir karar verdiniz; EYTliler konusunda da; ya sözümü dinleyip, gerekeni yapacaksn Ya da biz geleceiz, biz yapacaz!

CBUT ZYARET: Milletimizin derdine, sözüm ona kaynak bulamayanlar, atafata kaynak bulmakta çok becerikliler. imdi sizi çok uzaklarda bir yere, Afrika ülkesi Cibutiye götüreceim. Peki neden? Bir açl töreni için. Cibutide, Afrika Parlamentolar Birliinin bir toplants varm. Meclis Bakan ve baz milletvekilleri oraya gidiyor. Devlet iidir, gidecekler tabi. Bu arada, Diyanet leri Bakan ve ekibi de gidiyor Neden? 2. Abdülhamid Hann adnn verildii bir Cami yaptrmz. Onun açln yapacaklar. Ne güzel. Allah raz olsun. Ama nasl gidiyorlar biliyor musunuz? Özel bir uçak kiralyorlar.

ZYARETN TUTARI 2280 çNN MAAI: 22 bin dolar yakt masraf, 108 bin dolar da kiralama ücreti var. Toplamda 744 bin liralk bir seyahat. Be vicdanszlar! EYTliye geldi mi, metelik yok; Ama vatandamn yokluktan intihar ettii memlekette, atafatl özel uçaklarla Afrika seyahati yapyorsunuz. Tarifeli seferle gitseniz, srmanz m dökülür? Tarifeli seferle gitseler, maliyet 70 bin lira. Ama beyler israfsz, atafatsz yapamyor, 10 kat paray savurmadan rahat edemiyorlar. Bir asgari ücretli çalanmz, ayda 326 lira vergi veriyor. Bu seyahat, 2280 içimizin, bir aylk vergisi demek. Bu heyetin gezisinden örendik ki, Cibutiye, bir de baraj hibe ediyormuuz. Öyle gda yardmndan falan bahsetmiyorum, bildiiniz baraj. El insaf. Memlekette, Yiit muhtaç olmu kuru soana bu beylerin ii caka satmak Kim bilir hangi yanda müteahhit, kaç milyona yapacak?

HAN SU SORUNU BTMT: Baraj demiken, u stanbulun su meselesine de deinelim. Biliyorsunuz, Sayn Erdoan, çkt dedi ki; stanbulun durumu hiç iyi deil. Bu gidile birkaç aya suyu kalmaz. Ayn Sayn Erdoan, 30 Mart 2019da, yani daha 8 ay önce demiti ki; stanbulun su sorununu çözdük. Taaa Sakaryadan su getiriyoruz. 2040 ylna kadar stanbulun su sorunu yok. Aynen böyle demiti. Melen çay üzerine bir baraj yapmaya kalktlar. 2 milyar liraya yakn para harcadlar. Zemin çalmalar iyi yaplmad için, baraj bir türlü devreye girmiyor. 16 milyonluk kente, nefes aldracak baraj yapamayan iktidar, Afrikann Cibutisine baraj yapmakla övünüyor. Sen önce stanbullunun iini, milletinin iini hallet, sonra gider Cibutide hava atarsn

BU DEVRAN BÖYLE GTMEYECEK: Öyle ucube bir sistem uydurdular ki, senin olan her eyi kendilerinin zannediyorlar. Öyle ucube bir sistem uydurdular ki, hiç hesap vermeyeceklerini, milletin bu hesab görmeyeceini zannediyorlar. Bu devran böyle gidecek sanyorlar Hayr! Bu devran böyle gitmeyecek. Aziz Türk milleti, ad üzerinde, Milletin Meclisinin, yani iradesinin saf d braklmasna rza göstermeyecek. Yüzbinlerce dolara mal olan, atafatl gezilere daha fazla sessiz kalmayacak. Diinden trnandan artrdklaryla, Devletimi iyi temsil etsinler. diye her türlü imkan veren bu aziz millet, devlet saygnln yerle bir eden, bu markla artk geçit vermeyecek. Artk Yeter! diyecek.

TEK SUçLU, TEK ADAM REJM: Bu nobranln, bu markln, bu israfn, bu had bilmezliin, milletçe yaadmz, bu geçim skntsnn sebebi; devleti çiftlie çeviren bu ucube yönetim biçimidir, bu sempatikletirilmi tek adam rejimidir, Cumhurbakanl Hükümet Sistemidir. Ak Parti hükümetleri içinde, en büyük sknt ve zorluklarla karlalan dönem, Cumhurbakanl Hükümet Sistemi dönemidir. Bu sistemle Türkiye aha kalkacak. dediler, milletimizin de, ülkemizin de, belini büktüler, srtn yere vurdular. Türkiyeye ampiyonluk vadettiler, ama memleketi küme düürttüler.Bu sistem yüzünden; Demokrasi ar yara ald. Yarg sistemi ar yara ald.

SANK YÜZÜKLERN EFENDS: Sayn Erdoann çevresinde, dorular söyleyecek kimse kalmad için, kendisi de, damad da, her eyi güllük gülistanlk sanyor. Memleketi Orta Dünyaya çevirdiler. Sanki Yüzüklerin Efendisi setinde yayoruz Yüzük, Cumhurbakanl Hükümet Sistemi; Sayn Erdoan, yüzüün sahibi; Alm yanna, ak sakall Saruman, Damat Gollumu ve inaatla uraan 5 Nazgulu, mutlak gücün, mutlak iktidarn peinde Millet perian, farknda deil. Türkiye uçurumun eiinde, umurunda deil. Gel, bu güç sevdasndan vazgeç Sayn Erdoan. Hem kendi iyiliin, hem de milletimizin iyilii için gel, bu yüzükten vazgeç.

PARLAMENTER SSTEM ÖNERS: yiletirilmi Parlamenter Sistem, Türkiyeyi 500 günde düürdükleri çukurdan çkaracak vizyonun addr. yiletirilmi Parlamenter Sistem, hakkn ve adaletin tarifidir. yiletirilmi Parlamenter Sistem, çalan, üreten, gelecee ve ülkesine güvenen gençliin parolasdr. yiletirilmi Parlamenter Sistem, birbirine sayg duyan insanlarmzn, Konuan Türkiyenin anahtardr. yiletirilmi Parlamenter Sistem, Demokratik Cumhuriyetin, ekonomik kurtuluun reçetesidir.

Ana Sayfaya Git