Akar, ABD Savunma Bakanı Esper ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak için geldiği NATO Karargahı'nda ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile bir araya geldi.

Haberler 13.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BRÜKSEL - Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Mark Esper ile görütü. Görümede, Suriye ve Iraktaki güvenlik ve savunma konularyla ilgili görü alveriinde bulunulduu, ayrca dlib ile ilgili hem ABD hem de NATOnun daha somut katklarda bulunmasnn öneminin de ifade edildii örenildi.

Akar, NATO Savunma Bakanlar Toplants için geldii NATO Karargahnda çeitli görümeler de gerçekletirdi.

Türkiyenin NATO Daimi Temsilcilii ile Türk Askeri Temsil Heyeti (TMR) Bakanln ziyaretinin ardndan Bakan Akar, Kararl Destek Misyonundaki çerçeve Ülkeler Toplantsna katld.

Akar, ABDnin ev sahipliinde, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile NATOdaki üst düzey sivil ve askeri yetkililerin yan sra talya, Almanya, Gürcistan, Romanya, Polonya, Norveç ve Türkiyenin katlmyla Afganistan konusunda gerçekleen toplant sonrasnda ABD Savunma Bakan Esper ile de görütü.

Görümede, Suriye ve Iraktaki güvenlik ve savunma konularyla ilgili görü alveriinde bulunulduu belirtildi.

dlibdeki gelimelerin de ele alnaca ana oturum öncesinde gerçekleen görümede Hulusi Akar, dlibdeki son gelimelere yönelik ABDli yetkililerin yapt açklamalardan duyulan memnuniyeti dile getirdi. Bu balamda hem ABD hem de NATOnun daha somut katklarda bulunmasnn öneminin de ifade edildii örenildi.

Ana Sayfaya Git