Akar kürt bölgesinde

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, eski IKBY Başkanı ve KDP lideri Mesud Barzani ile ayrı ayrı görüştü.

Haberler 20.01.2021 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Gülerin de yer ald heyet ile Badatta gerçekletirdii youn temaslarnn ardndan dün akam Erbile geçti.

Bakan Akar, buradaki youn programlarna ilk olarak eski IKBY Bakan ve KDP lideri Mesud Barzani ile görüerek balad.

Erbilde bulunmaktan duyduu memnuniyeti ifade eden Akar, Hem Irakl kardelerimiz hem bölge halk hem de Türkiye için sorunlarmz görüme frsat bulacaz. Sorunlar birlikte çözebileceimize inanyoruz. diye konutu.

Dün Badatta önemli görümeler gerçekletirdiklerini dile getiren Akar, Cumhurbakan Salih, Babakan Kazmi, Savunma Bakan Cuburi ve çileri Bakan Ganimi ile bir araya geldiklerini hatrlatt.

Görümelerin son derece olumlu geçtiini vurgulayan Akar, Karlkl olarak genel ve bölge güvenlii konularnda görü alveriinde bulunduk. ifadesini kulland.

Irakta terör örgütü DEAa kar önemli baarlarn elde edildiini aktaran Akar, Dier terör örgütleriyle de mücadele ederek, onlar da etkisiz hale getirerek, çok önemli baar elde edeceimizi düünüyorum. dedi.

- Terör örgütünün gerçek yüzü görüldü

PKKnn uyuturucu, silah ve insan kaçakçl yapan eli kanl uluslararas bir terör örgütü olduunu vurgulayan Akar, PKKnn gerçek yüzünü Irakta birçok kesim daha net bir ekilde görmektedir. PKK, bölge halknn da dümandr. Bu terör örgütünün bölge halkn, Kürt kardelerimizi temsil etmediini, aksine onlar madur ettiini yllardr vurguluyoruz. diye konutu.

PKKnn, eittir YPG olduunu hatrlatan, Türkiyenin bütün mücadelesinin terör ve teröristle olduuna dikkati çeken Akar, unlar kaydetti:

Bizim Kürt kardelerimizle bir problemimiz yok. Bütün mücadelemiz terör örgütüne ve teröristlere kar. Aramzdaki i birliini daha da güçlendirmeli ve terör örgütü PKK karsnda beraberce kararl bir ekilde durmalyz. Iraktaki her kesimin, Türkiyenin dostluunu kazanmann kendilerine huzur ve refah getireceini bilmesi gerekiyor. Amacmz birlik ve beraberlik içinde terör örgütü PKK sorununu ortadan kaldrp snr güvenliimizi salamak ve komularmzla huzur ve refah içinde yaamaktr.

- IKBY Babakan Mesrur Barzani görümesi

Bakan Akar ve Orgeneral Güler, görümenin ardndan Babakanla geçerek IKBY Babakan Mesrur Barzani ile bir araya geldi.

Gösterilen misafirperverlikten dolay teekkür eden Akar, Gerçekletirilen samimi görümelerle açk olarak fikirlerimizi paylamaya devam ediyoruz. ifadesini kulland.

ki günden bu yana olumlu ve yapc görümeler gerçekletirdiklerini dile getiren Akar, Ortak kültürümüz, tarihimiz ve komuluk ilikilerimiz bizlere önemli sorumluluklar yüklemektedir. dedi.

Mesrur Barzani ise Akar ve Orgeneral Güleri arlamaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi. Görümeler, görüntü alnmasnn ardndan basna kapal devam etti.

Ana Sayfaya Git