Akar; partiler üstü bir seçim

Referandum'u ve MHP'nin "Evet" demesinin bölgedeki yansımasını değerlendiren Ak parti İl Başkanı Akar, "Mesele, Milletin iradesinin iktidarda kalıcı hale gelmesi, istikrara dönüşmesi meselesidir. Bu partiler üstü bir meseledir." dedi.

Haberler 28.02.2017 - 10:24 Son Güncelleme : 28.02.2017 - 10:25

AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet Akar, Diyarbakr ve bölge illerinde evet oylarnn önde olduunu belirterek, MHPnin evet demesi bölgeyi etkilemez. çünkü bu mesele MHP ve AK Parti meselesi olmasnn ötesinde millet meselesidir. dedi.

AK Parti Diyarbakr l Bakan Akar, 16 Nisanda yaplacak halk oylamasnda Diyarbakr ve bölge insannn eiliminin evet yönünde olduunu kaydederek, Terörden çok büyük zarar görmü dou ve güneydou halk, terör örgütlerinin ebediyete kadar bölge ve Türkiye gündeminden çkp güven ve istikrar ortamnn olumas için evet diyecektir. Güçlü, koalisyonsuz, etkili bir yönetimin bölgeye de çok faydas olacaktr. 14-15 yllk AK Parti iktidarnda bölgenin sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel yaps ciddi ekilde deiti. Hastaneler, duble yollar, hava alanlar, dier yatrm ve hizmetlerin tamam bu istikrarl dönemde gerçekleti. Bu ekonomik ve siyasal istikrarn kalc hale gelmesi lazm. Biz bölge insan olarak koalisyonlardan çok çektik. O yüzden siyasi ve ekonomik istikrar için bölge insan evet diyor. diye konutu.

Referanduma giden süreçte MHPnin verdii destein dou ve güneydouda seçmenin evet kararna olumsuz etki etmeyeceini savunan Akar, MHPnin evet demesi bölgeyi etkilemez. çünkü bu mesele MHP ve AK Parti meselesi olmasnn ötesinde millet meselesidir. Milletin iradesinin iktidarda kalc hale gelmesi, istikrara dönümesi meselesidir. Bu partiler üstü bir meseledir. MHPli seçmen de bu saiklerden dolay evet diyecektir, bölge insan da evet diyecektir. CHP ve dier partilerden insanlarn da evet yönünde irade koyacana inanyorum. deerlendirmesinde bulundu.

- Evet oylar yatrmclarn güvenini artracaktr

Halk oylamasnda sandk güvenlii konusunda sknt yaanmayacan kaydeden Akar, unlar kaydetti:

Son bir, bir buçuk yl içerisinde bölgede huzur ve güvenlik tedbirleri adna epeyce bir yol alnd. Terörle etkin mücadele sonras terör örgütleri büyük darbe ald. Bu sebeple de seçimin güven içerisinde geçeceine inanyoruz. Devletimiz referandum sürecinde de sandk güvenlii için gereken tedbirleri alacaktr. Bölge insan, korkusuz bir ekilde, rahatça oyunu kullanacaktr. Birtakm tehditler olacaktr ama bölge insan artk teröristlerden korkmuyor. Geçtiimiz ekim aynda Dicle lçe Bakanmz Deryan Aktert, teröre lanet mitinglerini ilk balatan kardelerimizdendi. O kardeimizin ehadeti üzerine vatandalarmz sinmedi, bütün ilçelerde ve Diyarbakr kent merkezinde çok büyük kalabalklarla teröre lanet mitingleri düzenlendi.

Babakan Binali Yldrmn geçtiimiz aylarda açklad Cazibe Merkezleri Programnn bölge ve özelde Diyarbakr için çok önemli avantajlar içerdiini belirten Akar, Bu programla yatrmclara danmanlk, yer tahsisi, bina yapm, faizsiz yatrm kredisi, faiz indirimli iletme kredisi ve üretim tesisi tama destei gibi alanlarda önemli destekler veriliyor. Yatrmclar, sanayicileri bölgeye ve Diyarbakra yatrm yapmaya davet ediyoruz. ehrimizde artk herhangi bir güvenlik problemi yok. Rahatlkla gelip bu imkanlardan yararlanarak yatrm yapabilirler. Referandumdan çkacak evet oylar da yatrmclarn güvenini artracaktr. ifadelerini kulland.

- Halkmz devletini yannda görmek istiyor

Surda devam eden yeniden yaplanma ve restorasyon çalmalar hakknda da bilgi veren Akar, Türkiye çok güçlü bir devlettir, güçlü bir ekonomiye sahiptir. Hendek ve terör olaylar sonras insanlara sahip çkld ve bölgedeki yerleim yerleri hzla yeniden ina ediliyor. Hzl bir ekilde yaralar sarlyor. Yklan evlerin yerine yenileri yaplyor. Tarihi yaplarmz yeniden ihya ediliyor. Bu projeler tamamland zaman gerek Sur, gerek dier ehirler eskisinden çok daha güzel olacaktr. Halkmz devletini yannda görmek istiyor ve Sayn Babakanmz ve bakanlarmz bölgeye gelerek vatandann yannda olduunu hissettirdi. dedi.

Ana Sayfaya Git