Akar ve TSK Komuta Kademesi'nden "üç kuvvetli" kutlama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile yeni yıla kara, deniz ve hava birliklerine düzenledikleri sürpriz ziyaretlerle girdi.

Haberler 02.01.2020 - 12:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, yeni yla kara, deniz ve hava birliklerine düzenledikleri sürpriz ziyaretlerle girdi. Suriyenin sfr noktasnda karaclar, Diyarbakrda havaclar ve Trabzonda denizcilerle bir araya gelen Akar ile telefonda görüen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Mehmetçie hitap ederek, Sizin duruunuz dosta güven dümana korku veriyor. dedi.

Akar, beraberindeki Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ile ilk olarak Gaziantepe gitti. Gaziantep Havalimannda 2. Ordu Komutan Korgeneral Sinan Yayla ve dier yetkililer tarafndan karlanan Akar ve komutanlar, buradan snrn sfr noktasndaki çldroba Üs Bölgesine geçti.

Suriyenin kuzeyindeki Frat Kalkan, Zeytin Dal ve dlib Gerginlii Azaltma Bölgesinden sorumlu birliin Müterek Harekat Merkezinde faaliyetlere ilikin brifing alan Bakan Akar, talimatlar verdi. Askerlerle yemekhanede karavanadan yemek yiyen Akar ve TSK Komuta Kademesinin bir sonraki dura ise Diyarbakrdaki 8. Ana Jet Üs Komutanl oldu.

Bar Pnar bata olmak üzere terörle mücadele harekatlarnda önemli görevler icra eden Pars ve Atmaca filolarna ev sahiplii yapan üs komutanlnda brifing alan Akar ve komutanlar daha sonra Mehmetçikle bir araya geldi.

- Cumhurbakan Erdoandan Mehmetçie kutlama

Akar ve TSK Komuta Kademesi daha sonra Trabzona geçerek Karadeniz Uyumu Harekatn icra eden bahriyelileri ziyaret etti. TCG Yavuz frkateynine çkan Bakan Akar ve komutanlara köprü üstünde faaliyetlere ilikin brifing verildi. Bahriyelilerle akam yemei yiyen Akar daha sonra personelle bir araya geldi.

Bu srada Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan da telefonda bahriyelilere hitap etti.

Erdoan, 2020 ylnn hayrl olmas temennisinde bulunarak, Özellikle Bar Pnar Harekat ile Dou Akdenizde Türkiye-Libya arasndaki anlama ile attmz admlarda gösterdiiniz duru sebebiyle de sizleri ahsm, milletim adna kutluyor, tebrik ediyorum. Sizin duruunuz, özellikle denizlerdeki bu duruunuz dosta güven, dümana korku veriyor. Bundan dolay ayrca sizleri kutluyorum. ifadelerini kulland.

Erdoann sözlerine Mehmetçik sa ol diyerek karlk verdi.

- Gerekeni yaptk, yapmaya devam edeceiz

Öte yandan Milli Savunma Bakan Akar, kara, deniz ve hava birliklerindeki konumalarnda, Mehmetçiin bugüne kadar büyük baarlar kazandn, ülkenin birlik, beraberlii ve güvenlii için önemli fedakarlklar yaptn vurgulad. Akar, Bizim için asil milletimizin egemenlii, bamszl, güvenlii çok önemli. Bunun için de etkin, caydrc, saygn Silahl Kuvvetleri olarak gece-gündüz demeden elimizden gelen gayreti en yüksek düzeyde göstererek verilen görevleri bugüne kadar baardk, baarmaya devam edeceiz. diye konutu.

Teröristlerin, Türkiyenin hudutlarnn güneyinde kurmay amaçlad terör koridorunun Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatyla balatlan Bar Pnar Harekat ile tarumar edildiinin altn çizen Akar, u anda orada bar koridoru kurulmas için çalmalar sürüyor. Bunu baarmak suretiyle bir taraftan snrlarmz ve halkmzn güvenliini dier taraftan da Suriyeli kardelerimizin güvenli, gönüllü, saygn bir ekilde topraklarna, evlerine dönmelerini salayacaz. ifadelerini kulland.

Türkiyenin yapt mutabakatlara uyduunu, Rusya ve ABDden de üzerinde anlalan, mutabakata varlan konularda gerekeni yapmalarn beklediklerini vurgulayan Akar, lgili arkadalarmz bununla ilgili olarak gece-gündüz demeden onlarla temas kurarak hakkmz, hukukumuzu, taleplerimizi kendilerine iletiyor ve bunlarn yerine getirilmesi için gayret gösteriyorlar. dedi.

Frat Kalkan ve Zeytin Dal harekatlar ile temizlenen bölgelerde hayatn normale döndüüne dikkati çeken Akar, Orada huzurun, barn, istikrarn idamesi için elimizden gelen her türlü katky vermeye çalyoruz. Tüm faaliyetlerimiz srasnda bize yönelik olas tacizlere kar da bunlar olabildiince objektif deerlendirerek gerekli karl veriyoruz. Bu konuda herhangi bir ekilde bizim geri adm atmamz söz konusu deil. Meru müdafaa kapsamnda yapmamz gereken neyse misliyle mukabele Bunu yaptk yapmaya devam edeceiz. Oradaki personelimizin hayatn tehlikeye atmamak için, hak ve menfaatlerimiz için yaplmas gereken ne varsa imdiye kadar yaptk, bundan sonra da yapmaya devam edeceiz.

- Kbrs bizim milli meselemizdir

Türk Silahl Kuvvetlerinin milletinin egemenlik ve güvenliine yönelik faaliyetlerinin yan sra Ege, Dou Akdeniz ve Kbrsta da sorumluluklarnn olduunu belirten Akar, Biz uluslararas hukuka sayglyz, iyi komuluk ilikilerinden yanayz. Bu ekilde olmad takdirde buna karlk da hiçbir oldubittiye izin vermeyeceimizi, orada ne kendi ne Kbrsl kardelerimizin hakkn çinetmeyeceimizi defalarca söyledik. Bölgedeki mevcut zenginliklerin hakça bölüülmesini istiyoruz. Kbrs bizim milli bir meselemizdir. Geri adm atmamz söz konusu deil. Ülkemizin, milletimizin ve Kbrsl kardelerimizin hakkn, hukukunu sonuna kadar savunacaz. Bu konuda yaplmas gereken ne varsa yaptk, yapmaya devam edeceiz. Ülkemizin ve asil milletimizin hak, alaka ve menfaatlerini tüm denizlerde koruduk, korumaya devam edeceiz.

- Libya mutabakat

Libya ile imzalanan mutabakata da deinen Akar, Yüzyllardr beraber yaadmz Libyallarn maduriyetine, onlara yönelik saldrlara göz yummamz mümkün deil. diye konutu.

Mutabakatlarn uluslararas meruiyeti olan Ulusal Mutabakat Hükümeti ile imzalandn vurgulayan Akar, Libya tezkeresine ilikin ise Bize verilen görev neyse bunu da inallah sonuna kadar yapmak durumundayz. Verilecek her türlü göreve hazr olduumuzu herkesin bilmesini istiyoruz. dedi.

TSKnin uluslararas bara da salad katkya dikkati çeken Akar, u anda 2 bin 500 civarnda TSK personeli üç kta, 21 bölgede uluslararas ittifaklara uygun ekilde yaplmas gereken görevleri baaryla yapyor. diye konutu.

Hulusi Akar, sözlerini Mehmetçiin yeni yln kutlayarak, baarlar dileyerek tamamlad.

- Akarn sürprizi

Akar ve TSK Komuta Kademesinin inceleme ve denetlemelerde bulunduklar birliklerdeki Mehmetçie bir de sürprizi oldu.

Akarn davetlisi olarak ziyaretlere elik eden ünlü sanatç Esat Kabakl da Mehmetçik ile bir araya geldi. Birliklerde mini birer konser veren Kabakl, türkülerini dünyann en güzel ordusu olarak nitelendirdii Mehmetçik ile söyledi.

Bil Olum, çanakkale Türküsü, Bu Bayrak gibi türkülerini seslendiren Kabakl, Mehmetçiin yeni yln kutlayarak, Koca Mehmetçiin önünde türkü söylemek ayr bir keyif. dedi.

Ana Sayfaya Git