Akbaşoğlu; İttifak yamalı bohça gibi

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP, HDP ve İYİ Parti arasında bir ittifak olduğunu ifade ederek "Aslında bu ittifakın adı yamalı bohça ittifakı. Bir taraftan kayıkçı kavgası yapıyorlar bir taraftan da hepsinin üzerinde egemen güçler tarafından belirlenecek bir cumhurbaşkanı adayından bahsediyorlar. Böyle bir çelişkiler yumağı aynı zamanda bu ittifak." dedi.

Haberler 22.09.2021 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akbaolu, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, BM Genel Kuruluna hitap edeceini hatrlatarak Türkiyenin yaklamn, davetini, çarsn, en yüksek, gür sedayla bütün dünyaya duyurma imkann bulacaklarn söyledi.

New Yorkta Türkevi binasnn açldn anmsatan Akbaolu, Milletimizin ve devletimizin büyük, önemli bir sembolü olarak Türkevinde Birlemi Milletler binasnn tam karsnda Türk bayrann hepimizi temsil etmesi, ortak gururdur. Yeni Türkevinin dünya barna, yeni bir dünyann kurulmasna önemli bir katk salayacana inanyorum. diye konutu.

Akbaolu, Türkevinin bütün insanln umudunu yeerten, adil ve merhametli yeni bir küresel düzenin kurulmasna öncülük edecek ekilde, Dünya 5ten büyüktür mottosunun yankland en önemli sembol yerleke olarak Türkiyenin davetinin ete kemie bürünmü hali olduunu anlatt. Akbaolu, Türkevi, Türk dünyasnn, slam dünyasnn ve bütün insanln, bütün mazlum ve madurlarn yannda, hakikatin, adaletin, merhametin yeryüzüne hakim klnmas noktasnda çok büyük ilevler görecek. ifadelerini kulland.

SÖYLEDKLERNZ TAMAMEN çARPITMADIR

Türkevinin yaplmasna yönelik eletirilere Akbaolu, öyle karlk verdi:

Türkiyenin inisiyatif almasn, bütün insanln sesi olmasn, bu milletin bir ferdi olarak benimsemesi ve sevinmesi gereken kiilerin, siyasi görülerinin muhalefet olmas, bu ortak duyguya kaplmamas için yeterli bir neden olamaz. çünkü bu, milli, ulusal bir mesele. Ancak baz siyasi partilerin sözcüleri, Türkevine dil uzatmaya, yurtlar meselesi üzerinden kyas yaparak, kötülemeye dair açklamalarda bulunuyor. Sayn Faik Öztrak, milletimizin sevinciyle sevinmesini, üzüntüsüyle üzülmesini ortaya koymak, bu milletle duyguda olmann bir gereidir. Siyaset yapacam diye hakikatleri çarptmanzn, asla hakikat pay yoktur. Söyledikleriniz tamamen çarptmadr. Sayn CHP Sözcüsüne ve onun gibi düünenlere buradan çar biz yurt kapasitemizi artrdmz, örencilerimize burs, kredi, yurt imkanlarn artrdmz ve daha da artracamz gibi Türkevini de milletimiz, devletimiz, insanlk lehine admlar atmas noktasnda bir büyük hizmet yerlekesi, kampüsü olarak ortaya koyduumuzu ifade etmek isterim. Bundan gocunmayn Sayn Öztrak, milletimizin sevincine ortak olmaya çaln.

Türkiyede 2002de 190 olan yurt saysn 769a, 182 binlik yurt yatak kapasitesini ise 720 bine çkardklarn aktaran Akbaolu, son 5 ylda yurtlarda yüzde 90lara varan yerleme gerçekletiini belirtti.

YAMALI BOHçA TTFAKININ BLEENLER BU AçIKLAMALARA NE DYOR?

CHP D Politika Badanman ve stanbul Milletvekili Ünal çeviközün Mavi Vatan kavramna ilikin açklamalarna yönelik Akbaolu, öyle konutu:

Türkiye Cumhuriyeti devleti adna Mavi Vatanda egemenlik haklarmz, hak ve menfaatlerimizi sonuna kadar koruyacaz, diyoruz. Ancak çeviköz çkyor, Türkiyeyi emperyal duygular ve siyasetler peinde komakla suçluyor. Milletimizin ve devletimizin hak ve menfaatlerini uluslararas hukuk nezdinde korumak, nasl böyle nitelendirilebilir? çeviközün bu açklamalarn iddetle knyor, reddediyoruz. Bir sömürge valisi gibi adeta batllardan manda, himaye, demokrasi dilenen ve maalesef her açklamalaryla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yannda deil de Türkiye dümanlarnn yannda yer alan bu zihniyeti en sert ekilde knyoruz. Sayn Klçdarolu, Sayn Akener bu açklamalara ne diyor? Adeta yamal bohça ittifaknn bileenleri bu açklamalara ne diyor? Bu sömürge valisi zihniyetine, mantna ne diyor? Kamuoyu, bu sorunun cevabn bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milli menfaatlerini gözeten, milli ve yerli d politik hamlelerini 180 derece deitireceini ifade eden Klçdarolu, çeviközün bu açklamalaryla ilgili net bir tavr ortaya koymaldr. Zira bu CHPnin kurumsal kimliini ifade eden açklamalar, Türkiyenin milli güvenliini zedeleyici niteliktedir.

FETÖYÜ DE SOLDA SIFIR BIRAKACAK BR ATRAKSYON GÖSTERDKLER ORTADA

Bu yaklamlar CHPnin ulusal meselelere duyarl tabannn da kabullenmediini dile getiren Akbaolu, ne Mavi Vatan ne vatan topran ne de göklerdeki egemenliklerini asla hiç kimseye, hiçbir ülkeye, hiçbir güce terk etmediklerini ve etmeyeceklerini vurgulad.

Akbaolu, CHPnin bu konuda kendisine çekidüzen vermesi gerektiini dile getirerek sözlerini öyle sürdürdü:

Allah korusun bu manda ve himayeci, adeta ver kurtul zihniyetine sahip CHP yönetiminin bir an için yönetimde olduunu düünürseniz nasl bir kabusla karlalacan sizler düünün. Türkiyeyi Antalya körfezine hapsedecek, Yunanistan, Türkiyenin dndakileri sevindirecek bu yaklam kabul edilemez. Bu nedenle de milli güvenlik sorunu tekil ettii hususu apaçk bir hakikattir. Brakn bu CHP zihniyetine devlet yönetmeyi, kaplarnn önündeki tavuk bile emanet edilmez. çünkü bunlar, maalesef yönetmeyi, milli menfaatleri, milletimizin ve devletimizin lehine duru sergilemeyi ortaya koyamayacak, kendilerini emperyalistlerle birlikte, sömürge valisi zihniyetiyle hareket etme hususunda her an görevli klan bir anlay içerisinde.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun, çeviközün açklamalarna kar kamuoyunu tatmin edici cevap vermesi gerektiini vurgulayan Akbaolu, Yamal bohça ittifaknn bileenlerinin de Türkiyenin d politikasna ve menfaatlerine, milli egemenliine yönelik bu yaklamlara dair görü ve kanaatlerini kamuoyu ile paylamalar da kesinlikle bir gerekliliktir. dedi.

çeitli illerin kurtulu günleri dolaysyla ortaya konan birtakm tiyatral gösterilerde CHPnin milletin inançlarna, deerlerine kar nasl bir dümanlk içerisinde olduunu gördüklerini anlatan Akbaolu, CHPnin deimeyen yüzünü bir kez daha gördük. Gerçi FETÖ ile birlikte har neir olduklarndan dolay onlardan nasl takiye yaplmas gerektiini iyi örenmiler. FETÖyü de solda sfr brakacak bir atraksiyon gösterdikleri ortada. Ancak hakikat günei ortaya çknca yalan, iftira ve alg siyaseti dökülüyor. CHP yönetimine, milletimizin deerlerine dümanlktan vazgeçmelerini öütlüyorum. ifadelerini kulland.

LGL KOMSYONLAR KURULDU, BELRL BR NOKTAYA çALIMA GETRLD

Seçim ve Siyasi Partiler Yasasnda planlanan deiiklikler ile erken seçim tartmalarna ilikin soruya Akbaolu, Kesinlikle bir erken seçim söz konusu deildir. Seçimler zamannda yaplacak, Haziran 2023 seçimlerin takvimidir, zamandr. Bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu deildir. Siyasi Partiler Kanunu ile ilgili bir çalma yapld, kamuoyuna da açklanmtr. Bu çalma devam ediyor. Her partinin kendine göre Siyasi Partiler Kanununa ilikin çalmas söz konusu. Biz de Cumhur ttifaknn bileenleri, AK Parti ve MHP olarak, bu konuda ilgili komisyonlar kuruldu, belirli bir noktaya çalma getirildi. çalma tamamlandnda kamuoyuyla paylam olacaz. karln verdi.

çELKLER YUMAI AYNI ZAMANDA BU TTFAK

Akbaolu, bir soru üzerine, Klçdarolunun, Kürt sorununu çözmek için meru bir organa ihtiyaç olduu, HDPnin meru bir organ olarak görülebileceine ilikin açklamasna, HDP Van Milletvekili Sezai Temellinin çözümün adresi ve asl muhatab mraldr. cevabn da deerlendirdi. AK Parti Grup Bakanvekili Akbaolu, unlar kaydetti:

CHP, HDP ve Y Parti arasnda bir ittifak var. Aslnda bu ittifakn ad yamal bohça ittifak. Bir taraftan kaykç kavgas yapyorlar bir taraftan da hepsinin üzerinde egemen güçler tarafndan belirlenecek bir cumhurbakan adayndan bahsediyorlar. Böyle bir çelikiler yuma ayn zamanda bu ittifak. CHP, HDPyi adres olarak gösteriyor. HDP de mraly adres olarak gösteriyor. mraly adres olarak gösteren kii Arz Mevudu tandklarndan bahseden kii. imdi bu yamal bohça ittifaknn bir dier bileeni olan Y Parti ne diyor bu hususa? Onlar bu konuyla ilgili kendi kanaatlerini ortaya koysunlar, ondan sonra bu konuyu daha detayl ekilde görüelim. Aslnda CHP, HDP ve Y Parti ortaklaa mraly adres göstermi oluyorlar. Buna açklk getirmeleri, kamuoyunu bilgilendirmeleri birinci vazifeleri.

Ana Sayfaya Git