Akşener: Adayımız, Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İYİ Parti'nin, Millet İttifakı'nın 'Cumhurbaşkanı adayı kim olacak' diyorlar. Siz hiç merak etmeyin. Bizim cumhurbaşkanı adayımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacak" dedi.

Haberler 15.07.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Lideri Akener, TBMMde partisinin grup toplantsnda yapt konumasnda milletin 15 Temmuz darbe giriiminde destans duruuyla demokrasi yoluna ba koyduunu bir kez daha dünyaya ilan ettiini söyledi. Akener, Hal böyleyken bizler önce iktidarn 15 Temmuz felaketinden ders alacan umduk. Maalesef bu umudumuz boa çkt. Hukukun üstünlüünü, liyakati, demokrasinin gereklerini kavrayacaklar diye umduk. Tam aksine geçen her sene Türkiyeyi, demokrasiden, adaletten ve devlet aklndan daha da uzaklatrdlar dedi.

Akener, Kurban Bayramnn yaklatn anmsatarak lk olarak, Et ve Süt Kurumuna seslenmek istiyorum. Hem büyükba, hem de küçükbalar için Kurban Bayram dönemine özel, karkas kesim referans fiyat ilan edin. Bu fiyattan üreticinin elinde kalan hayvanlar satn alacanz taahhüt edin. Yapabilirseniz pein ödeyin, yok yapamazsanz yüzde 25 avans ödeyin. Kalan için de aylk bazda bir ödeme plan oluturun. kinci çarm ise bata Millet ttifak belediyeleri olmak üzere tüm Büyükehir ve l Belediyelerine. ehrinizde misafir ettiiniz besicilere ve hayvanlara gereken konforu salayn diye konutu.

KTDAR TESLM EDLMEZ, DEVREDLR

Akener, Cumhurbakan Erdoann muhalefeti kastederek, Bunlara ülkeyi teslim etmeyeceiz dediini belirterek, öyle konutu:

çaktrmamaya çalsa da bu gerçei Sayn Erdoan da görüyor. Her hafta yeni bir gafn altna imza atyor. Bunlara teslim edemeyiz dedi. 5 kere dinledim, yanl m duydum diye. Bu devleti teslim aldn sanyor. ktidar olmak bir bayrak yardr. ktidar teslim edilmez, devredilir. Sen ve küçük ortan ve de minik ortan demokrasilerde esas olan milletin karardr. Eer millet iradesiyle probleminiz var, aklnzdan baka eyler geçiyorsa yakn tarihimize bak. Millet iradesinin nasl bir sel olduunu açkça görürsün. Günü geldiinde Türkiyenin kimin yöneteceine sen deil, milletimiz karar verecek.

TÜRKYENN çÖZÜLEMEYECEK SORUNU YOK

Akener, Türkiyenin iyi yönetilemediini belirterek, unlar kaydetti:

Türkiye her geçen gün kaybediyor. Potansiyelini hayata geçirmek için, ihtiyac olan her imkana sahip. Bu büyük ülkenin vatandalar yoklua ve yoksullua mahkum ediliyor. Bize dayatlan bu eri düzeni kabul edemeyiz. Y Parti büyüdükçe, AK Parti ve küçük ortann korkusu da büyüyor. Korku büyüdükçe, yalanlar, iftiralar da büyüyor. Ama çirkinlikler büyüdükçe onlar hzla küçülüyor. Kimse merak etmesin. Türkiyenin çözülemeyecek sorunu yok. Milletimizden yetkiyi alnca demokrasiye, özgürlüe, zenginlie kavuturacaz. yiletirilmi ve Güçlendirilmi Parlamenter Sistemle ülkemizi yeniden düze çkartacaz.

Akener ayrca baz kesimlerin her yerde ayn soruyu sorduklarn belirterek, Y Partinin, Millet ttifaknn Cumhurbakan aday kim olacak? diyorlar. Buradan kendilerine açk ve net cevap vermek istiyorum: Rahat olun, stres yapmayn, kendinizi de çok ypratmayn. Siz hiç merak etmeyin. Bizim cumhurbakan adaymz, Türkiye Cumhuriyetinin 13üncü cumhurbakan olacak. Kesin bilgi, yayalm ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git